Unica echipă din România care a învins Juventus Torino și-a făcut tricou aniversar! Oțelul sărbătorește 30 de ani de la victoria istorică din Cupa UEFA

7 septembrie 1988, stadionul Dunărea din Galați. Regretatul Nae Burcea trimitea pasa ideală lui Ionel Drăgoi, „Aripioară” încearca un dribling în careul „Bătrânei Doamne” și De Agostini n-a putut să-l oprească decât prin fault. Penalty! Ion Profir n-a tremurat în fața celebrului portar Tacconi și a înscris de la 11 metri. Oțelul Galați – Juventus Torino 1-0, meci tur din Cupa UEFA. Singura victorie din istoria fotbalului românesc în fața gigantului bianco-nero.

Acum, Oțelul încearcă să regăsească drumul spre vârfuri, căutând promovarea în liga secundă după o reconstrucție începută din campionatul județean. 

Clubul renăscut de suporteri a marcat împlinirea a 30 de ani de la marea victorie cu Juve pregătind tricouri aniversare, galbene, la fel ca cele în care s-a jucat cu Juventus, pe care este inscripționat „7 septembrie 1988, Oțelul – Juventus 1-0″. Cei de la Oțelul își doresc să joace cu aceste tricouri speciale în partida de sâmbătă din Liga 3, de la Piatra Neamț, cu Ceahlăul, o echipă a cărei istorie cuprinde și ea un moment de referință în fața italienilor de la Juventus Torino, meci fără înfrângere în Cupa UEFA Intertoto, 1-1 pe teren propriu (18 iulie 1999).

În magazinul oficial al SC Oțelul, tricourile aniversare au avut mare succes la vânzări: astăzi, la ora 13:00, mai erau disponibile doar patru bucăți, toate mărimi mici. Unul dintre suporteri cumpărase 11 tricouri, dorindu-și pentru o echipă întreagă. De asemenea, sunt disponibile replici ale fanionului care în urmă cu 30 de ani a fost vândut împreună cu biletele de intrare la istorica partidă.

Se așteaptă și venirea comenzii pentru eșarfe aniversare „Oțelul – Juventus”, sperându-se ca acestea să poată fi disponibile în magazinul clubului începând de luni.

Totodată, reprezentanții clubului au spus că următorul meci de pe teren propriu, cel cu SCM Gloria Buzău, va fi precedat de o festivitate specială, la care se speră să răspundă invitației cât mai mulți dintre fotbaliștii Oțelului care au învins pe Juventus Torino.

CASETĂ‚
Oțelul Galați – Juventus Torino 1-0 (0-0)
A marcat Ion Profir, din penalti
7 septembrie 1988, Galați, stadionul Dunărea, spectatori 30.000

Oțelul Galați: CĂ‚LUGARU – BORALI (OPREA 72′), ANGHELINEI, AGIU, GELU POPESCU – MARIUS STAN, BURCEA, PROFIR, OCTAVIAN POPESCU – RALEA (DRĂ‚GOI 56′),ANTOHI. Antrenori Cornel Dinu și Ioan Sdrobiș

Juventus Torino: TACCONI – NAPOLI, BRIO, BRUNO, DE AGOSTINI – CABRINI, MAROCCHI, RUI BARROS, LAUDRUP – MAURO, ALTOBELLI. Antrenor Dino Zoff.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Ilie STAN

Pe aceeași temă