„Brand-ul nu poate să îl ia nimeni, nici Mititelu, nici Nețoiu, absolut nimeni”

28 Dec. 2011, 11:04 Special

Balaci, Cârțu, Lung, Ungureanu, Negrilă, Tilihoi, Beldeanu. O generație de jucători care a scris istorie în fotbalul românesc. Președintele celor de la Alro, Jane Nițulescu, s-a aflat printre fostele glorii ale Universității la reunirea de final de an a „Craiovei Maxima”.

A fost implicat direct în performanța cuceririi eventului pe care Știința a reușit-o în sezonul 1990-1991. Crede că Universitatea va putea reveni într-o zi la cel mai înalt nivel. Jane Nițulescu consideră că fotbalul din Bănie nu a murit, iar rezultatele obținute de Craiova Maxima în anii 70-80 vor dăinui peste timp.

„Craiova Maxima trăiește prin cei care au jucat și au făcut-o Maxima. Brand-ul ăla nu poate să îl ia nimeni, nici Mititelu, nici Nețoiu, absolut nimeni. Ei sunt cei pe care toată lumea din țara asta i-a numit Craiova Maxima”, a punctat Nițulescu.

Oficialul celor de la Alro spune că atmosfera creată de foștii jucători la reunirea de final de an a fost una specială.

„Pentru mine a fost o plăcere să particip alături de niște oameni care au făcut istorie în fotbalul românesc și în fotbalul zonei noastre, a Olteniei: Balaci, Ungureanu, Negrilă, Tilihoi, Silviu Lung, Beldeanu, Donose. A fost ceva frumos. Este mai ales meritul lui Ilie Balaci, că reușește să-i adune mereu”, a mai declarat Jane Nițulescu.

Cu patru titluri de campioană în palmares și de șase ori câștigătoare a Cupei, Universitatea Craiova a fost prima echipă din România calificată într-o semifinală de cupă europeană. În sezonul 1982-1983, Știința era eliminată din penultimul act al Cupei UEFA de Benfica Lisabona, după o dublă manșă pe care oltenii au încheiat-o neînvinși (0-0 în Portugalia, 1-1 pe propriul teren).

sursa: Olt TV

28 Dec. 2011, 11:04 Special
Pe aceeași temă