„Bogați”, dar cu bani puțini!

19 Jan. 2012, 19:00 Special
„Bogați

Asociația Județeană de Fotbal Prahova a organizat, ieri, prima conferință de presă din acest an, subiectele abordate fiind din toate domeniile de activitate. Cel mai important dintre ele a ținut de latura „fiscală” a activității AJF, după ce, pe finalul anului trecut, forul județean a fost ținta unor controale de acest gen, inclusiv Garda Financiară efectuând o astfel de acțiune, în urma unor reclamații făcute de „binevoitori”.

Concluziile controlului fiscal au fost prezentate de președintele Silviu Crângașu, care, după câteva săptămâni de „verificări”, a prezentat cazierul fiscal „curat”. „AJF Prahova nu are, în acest moment, niciun fel de datorie către stat, toate impozitele sunt achitate. Mai mult, avem în acest moment, reținute în avans, peste 500 de milioane de lei, de către fisc, bani care vor fi „reportați” la impozitele următoare, în sensul că nu vom mai plăti la datele scadente viitoare. Motivul pentru care avem aceste impozite reținute în avans (practic, banii au fost „extrași” din cont de Fisc) este acela că, acele contracte ocazionale, ale arbitrilor și observatorilor, au fost asimilate, într-o primă fază, cu convențiile civile, ca și cum noi am fi angajatori! Ori asta nu a fost corect, iar în urma discuțiilor și reglărilor făcute cu cei de la fisc și studiind și situația din alte județe, s-a recalculat impozitul reținut AJF-ului, astfel că suntem pe „plus”, la acest capitol. Pentru că banii nu pot fi înapoiați, s-au constituit într-un avans, la obligațiile viitoare. Suntem corecți și curați și sper ca vestea asta să nu pice „greu la stomac” celor care au reclamat AJF-ul. Cazierul fiscal stă la dispoziția oricui” – a anunțat Crângașu!

Noi prevederi „anti-violență”

În primul Birou Executiv al AJF Prahova se va propune spre aprobare modificarea regulamentului disciplinar, astfel încât „din retur, orice agresiune împotriva vreunui oficial – arbitru, antrenor, jucător, observator, să fie pedepsită cu excluderea din viața sportivă” – a anunțat Crângașu, care intenționează ca să coopteze în Comisia de Discplină pe prof. Octavian Bălteanu, alte modificări în comisii urmând să fie stabilite în această iarnă.

Îl așteaptă pe Marinică

Un caz „legat” de problema violenței pe stadioane este și cel al arbitrului Valentin Marinică, cel care a reclamat la CCA faptul că agresorul său, jucător la Varnița, a fost reprimit în activitate, după 1 an și jumătate de suspendare. Crângașu a explicat că „Marinică nu a adus nici acum probe privind consecințele agresiunii, certificat medical, bilet de internare, sau că a dat în judecată agresorul. Ori jucătorul a cerut revizuirea sancțiunii, iar Marinică nu a adus, într-un an și jumătate, vreo probă, prin care să revenim la acel apel al jucătorului. Îl aștept pe Marinică cu acele probe, el a încălcat regulamentul, prin acel memoriu făcut CCA, înainte de a se adresa AJF. Îl aștept cu probe, pentru a redeschide cazul, cred că este prost sfătuit. Marinică nu a cerut ajutor pentru a angaja un avocat, așa cum au făcut-o Gheonea sau Illyeș, la un moment dat, ei primind 3000 de ron în acest scop, al apărării, după agresiuni suferite, acum câțiva ani” – a spus Crângașu.

Pe scurt din activitatea AJF

Pe 26 ianuarie se va desfășura Memorialul „Bujorel Mocanu”, la sala din Plopeni, competiție la care vor participa cele 4 echipe la care a antrenat sau evoluat Bujorel Mocanu: Petrolul, Vâlcănești, Plopeni și Conpet.
Pe 28-29 ianuarie, la Urlați, se va desfășura competiția pentru seniori Cupa „Valea Cricovului”, cu participarea a 10 echipe din zonă.
La un an de la dispariția fostului președinte al AJF, Mihai Ionescu, familia acestuia a primit un ajutor financiar.
15 februarie (Liga A), 22 februarie – Liga B și 23 februarie – Liga C, sunt datele la care AJF a programat ședințele cu delegații echipelor, iar pe 25 februarie este programată etapă de Cupa României, primele meciuri oficiale din 2012, la nivel de AJF.
Astra și Petrolul, cele două prim-divizionare au fost menționate ca „fruntașe” la capitolul datorii către AJF! „Sper ca, din drepturile TV să achite obligațiile avute” – spune președintele AJF

Articol scris de Marian DIMA

19 Jan. 2012, 19:00 Special
Pe aceeași temă