AJF Prahova a învins AJF Brașov în finala Cupei Regiunilor și va reprezenta România la Regions’ Cup

Adi MARICA 30 Apr. 2022, 16:36 Liga 4

Într-un meci disputat astăzi, 30 aprilie, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, selecționata AJF Prahova (foto principal) s-a impus cu scorul de 2-0 (0-0) în fața reprezentativei similare a județului Brașov (foto, în text) și a devenit campioana națională la fotbal amator.

Ambele goluri ale prahovenilor antrenați de Iulius Mărgărit au fost marcate de Narcis Țânțaru, cu două reușite spectaculoase.

Astfel, AJF Prahova va reprezenta România în Regions’ Cup 2022/2023.

  • La ediția din acest sezon a Cupei Regiunilor au participat doar șase AJF-uri, împărțite în două grupe: Prahova, Giurgiu, Dâmbovița – grupa 1, respectiv Brașov, Vaslui și Harghita – grupa 2. Prahova și Brașov și-au câștigat grupele și au ajuns să joace finala.

Echipa AJF Prahova a fost formată pe ”scheletul” a trei cluburi din județ, fruntașe ale Ligii a 4-a, CS Păulești, Atletic United și Tricolorul Breaza, plus un jucător de la Petrolul 95.

Au evoluat: Marinică (Atletic United) – Trifan (Petrolul 95), Oprea (Atletic), Ov. Gheorghe (Tricolorul Breaza), Mihăilă (Atletic) – Țânțaru (Atletic), Jitaru (Atletic), Duricu (Tricolorul), Roșu (Tricolorul) – Comnoiu (CS Păulești), Cr. Vasile (CS Păulești), iar pe parcursul reprizei secunde au intrat și H. Nicolae (Atletic), Enciu (CS Păulești), Ștefan (CS Păulești) și Ruptureanu (CS Păulești).

AJF Prahova, câștigătoarea Cupei Regiunilor, va reprezenta România în Regions’ Cup, ediția din acest an desfășurându-se în Bulgaria

UEFA a stabilit, la finalul anului trecut, grupele pentru tururile preliminare și intermediare ale competiției Regions’ Cup 2022 – 2023. Conform FRF, pentru această ediție s-au înscris 36 de asociații, Malta și San Marino urmând să participe cu echipe naționale de amatori, iar restul vor fi reprezentate de selecționatele regionale care vor câștiga competițiile naționale de calificare.

Reprezentantele celor 31 de asociații cu cei mai mari coeficienți de competiție, printre care și România, vor începe în runda intermediară, celelalte cinci participând la turneul preliminar pentru a ocupa singurul loc rămas în runda intermediară.

Selecționata României a fost repartizată în Grupa 6, din care mai fac parte Irlanda, Bulgaria și San Marino. Meciurile se vor disputa la Albena, în Bulgaria, în perioada 25-31 octombrie 2022.

Cele opt câștigătoare ale grupelor din turul intermediar se vor califica la turneul final ce va avea loc în iunie 2023.

Regions’ Cup e la a 12-a ediție și se reia după mai mulți ani

Competiția revine în urma anulării ediției 2020/21 din cauza pandemiei de COVID-19. Cea mai recentă ediție a fost în 2018-2019.

Aflată la ediția cu numărul 12, UEFA Regions’ Cup este o competiție dedicată echipelor practicante de fotbal amator, alcătuite din jucători care nu au evoluat niciodată la nivel profesionist.

Competiția este organizată de UEFA, iar gazda turneului final va fi selectată de către forul european din rândul celor opt echipe care vor obține calificarea.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-brasov-si-ajf-prahova-sunt-finalistele-cupei-regiunilor-meciul-decisiv-se-joaca-la-buftea-iar-castigatoare-va-reprezenta-romania-la-un-turneu-international-19226308

https://liga2.prosport.ro/liga-4/costin-lazar-spulbera-tot-cu-dunarea-turris-in-liga-4-teleorman-face-pasi-mari-si-siguri-spre-liga-3-obiectivul-e-promovarea-nu-pierdem-timpul-avem-conditii-de-liga-2-cum-e-viat-19228935

https://liga2.prosport.ro/liga-4/octavian-goga-a-luptat-singur-si-a-castigat-pe-modelul-burleanu-la-frf-unanimitate-pe-linie-si-la-ajf-brasov-suntem-la-coada-clasamentului-pe-tara-la-infrastructura-19227418

Adi MARICA 30 Apr. 2022, 16:36 Liga 4
Pe aceeași temă