Blocat în trafic și luat pe sus! Noi dezvăluiri din „Dosarul Șimota”

Autor: Mihai Andries Publicat: 30 Oct. 2013, 10:47 Actualizat: 30 Oct. 2013, 10:48 Special

ProSport prezintă un nou caz șocant din „Dosarul Șimota”. La Jiul Petroșani, jucătorii nu puteau să se rupă de club nici măcar atunci când nu își primeau banii cuveniți. Ovidiu Nicușor Istinie a simțit acest lucru pe pielea lui.

În vara lui 2007, Istinie a negociat transferul la Inter Gaz București, pentru 10.000 de dolari. Ajuns la București, a depus însă memoriu la FRF, solicitând să devină liber de contract, pe motiv că nu i s-au plătit drepturile salariale. Dacă federația îi valida cererea, Jiul pierdea suma de transfer. De aici intervine Șimota, așa cum rețin procurorii de la DIICOT Alba. „Pentru a nu risca să piardă drepturile federative, Alin Șimota le-a ordonat inculpaților Constantin Cristian Litera și Cătălin Penciuc să meargă la București după jucător și să-l aducă înapoi la Petroșani, dacă e cazul cu forța. Litera și Penciuc l-au găsit pe jucător, l-au blocat în trafic și l-au dus împotriva voinței lui la Petroșani. Pe drum jucătorul nu s-a opus fiindu-i frică să nu fie bătut de Litera și Penciuc, despre care știa că sunt bodyguarzii lui Șimota și auzise că au mai bătut și alți jucători de la echipa de fotbal. La Petroșani, în dimineața următoare, fiindu-i frică să nu fie bătut și să-și pericliteze cariera, jucătorul a semnat o cerere de retragere a memoriului și o prelungire a contractului cu Jiul”.

Istinie: „Eu am greșit, m-am lăsat aburit de Dumitru Tudor”. S-a lăsat de fotbal și a devenit șofer de TIR

Ovidiu Nicușor Istinie (31 de ani) a renunțat între timp la fotbal și s-a angajat ca șofer de TIR. ProSport l-a găsit ieri acasă, la Slatina. A ascultat cu atenție pasajul din dosar în care apare numele său, după care a făcut câteva nuanțări. „Am dat câteva declarații în 2011 și anul acesta în iunie. Lucrurile nu stau chiar așa. Eu am fost vinovat. M-am lăsat aburit de impresarul Dumitru Tudor, care era președinte atunci la Inter Gaz. Mi-a făcut capul mare, că mă duce în Coreea, că mă face mare. Am întors spatele clubului care m-a format și mi-am depus memoriu, deși nu aveam nicio șansă să câștig”, spune Istinie.

Despre mașina blocată în trafic are, de asemenea, o variantă proprie. „La volan era Petru Ucidău, directorul echipei, și a văzut că suntem urmăriți de cei de la Petroșani. Știa că dacă oprește s-ar putea să rămână fără mine, așa că a mers mai departe. Pe drumul spre Petroșani nu am fost amenințat, s-au purtat frumos cu mine. Știu că Alin (nr – Șimota) are acum probleme, nu mai vreau să vorbesc despre acest caz”, mărturisește Istinie. Sindromul Stockholm sau autoconservare? Posibil amândouă… Unele drumuri europene trec și prin Petroșani.

Nu am auzit de acest jucător, nu știu cine este
Dumitru Tudor, impresar

Șimota, finanțator la Jiul din 2001, e judecat în stare de arest la Alba Iulia pentru constituire de grup infracțional, șantaj și lipsire de libertate

 

Articol scris de Alexandru ENCIU

Autor: Mihai Andries Publicat: 30 Oct. 2013, 10:47 Actualizat: 30 Oct. 2013, 10:48 Special
Pe aceeași temă