Dunărea Călărași și-a depus dosarul de licențiere și anunță ce obiectiv are în play-off. Câte echipe din Seria I au urmat aceiași pași

Marius ANGHEL 31 Mar. 2016, 15:35 Liga 2

Dunărea Călărași ar putea fi surpriza plăcută a acestui sezon de Liga 2 dacă o ține în același ritm, adică cel puțin pe locul secund în Seria I, poziție care la finalul campionatului îi oferă posibilitatea să joace barajul de promovare în prima ligă. Nu ar fi pentru prima dată când o echipă nou-promovată din Liga 3 ar face pasul în prima după doar un sezon. În ultimii ani am avut o mulțime de astfel de exemple, enumerându-le aici doar pe câteva: Corona Brașov, Voința Sibiu, ACS Poli Timișoara (ex ACS Recaș), Victoria Brănești sau chiar CS U Craiova, care a luat ființă direct în Liga 2.

Dunărea se află momentan pe locul secund în Seria I și tot pe acest loc va începe și play-off-ul. Conducătorii grupării călărășene visează la o promovare istorică și nimic nu vrea să le stea în care, astfel că în această săptămână, marți, au fost la sediul Federației Române de Fotbal și au depus dosarul de licențiere.

Într-un interviu publicat pe site-ul oficial al clubului, vicepreședintele AFC Dunărea 2005 Călărași, Ion Runcu, a vorbit despre acestă procedură de depunere a dosarului de licențiere și despre cât de greu a fost alcătuirea lui.
        
„A fost o muncă a tuturor de la club, pentru că sunt domenii diferite și fiecare, cel care se ocupă de un domeniu, a trebuit să contribuie la realizarea acestui dosar. Sunt cinci criterii la care a trebuit să contribuim cu documente: criteriul de infrastructură, criteriul sportiv, criteriul de personal și administrație, criteriul financiar și criteriul juridic. Am depus acest dosar, a fost întocmit, a fost primit, acum va intra la comisii pentru analiza la conținut. Ca formă și ca documente a fost ok. Va fi analizat în cazul comisiilor. Desigur, avem termen o lună de zile în care să mai aducem o corectură. Nu sunt mari, au fost identificate cu ocazia depunerii dosarului, nu e nimic nerezolvabil, totul e ok și sperăm ca verdictul comisiilor să fie pozitiv. Fiecare comisie va da câte un aviz, cumulul lor însemnă acordarea de licență”, a spus Runcu, care a dezvăluit că pentru a întocmi acest dosar a fost la două seminarii la finalul anului trecut, s-a apucat de el din ianuarie și timpul în care l-a alcătuit a fost de o lună și jumătate.

„Obiectivul nostru este să terminăm pe locul doi”

Din informațiile pe care le deține conducătorul clubului din Călărași, încă cinci sau șase echipe din Seria I din totalul de șapte care au fost invitate să-și depună dosarul au și făcut-o. „Nu se stipulează nicăieri, dar, din informațiile pe care le avem, Brăila a depus, Liga 1 absolut toată lumea. De la noi din serie, pe lângă Brăila, și-au depus, dacă nu mă înșel, cinci sau șase echipe, până la ora asta. Au fost invitate șapte”, a mai declarat vicepreședintele Dunării.

Ion Runcu spune că așteptările la Călărași sunt ca Dunărea să încheie sezonul pe locul 2 și mai apoi să joace în cele două baraje pentru a accede în Liga 2. „Obiectivul nostru este să terminăm pe locul doi. Tocmai de aceea am și depus dosarul de licențiere, nu?. Că de la locul 3 în jos nu mai contează. Sigur, tocmai din acest motiv ne vom bate la fiecare joc să luăm maxim de puncte pentru a obține cel puțin locul 2. Poziție care să ne asigure prezența într-un baraj pe care dacă-l vom câștiga mergem mai departe”, a încheiat omul Dunării care s-a ocupat de dosarul de licențiere.

Sâmbătă, de la ora 11:00, în ultimul meci al returului sezonului regulat, Dunărea Călărași primește vizita echipei Rapid CFR Suceava.

Marius ANGHEL 31 Mar. 2016, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă