EXCLUSIV | Un fotbalist recunoaște: Gloria Buzău truca partidele pentru Mafia pariurilor! „Multe meciuri s-au jucat la număr de goluri. Ne-au cerut să mințim la federație”

Adrian Soare, Marius ANGHEL 30 Jun. 2016, 12:55 Special

Gloria Buzău a fost implicată în Mafia Pariurilor! Asta susține Dorin Burlacu, jucătorul echipei din Crâng care a primit o suspendare de 6 luni și o penalitate sportivă de 15.000 lei din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal pentru implicare în meciuri trucate. Atacantul de 23 de ani a hotărât să rupă tăcerea și a acordat declarații în exclusivitate pentru ProSport.

Dorin Burlacu susține că este șantajat și amenințat de apropiați ai clubului Gloria Buzău după ce s-a aflat că a mers în urmă cu trei săptămâni, din proprie inițiativă, la Casa Fotbalului, unde a oferit amănunte despre meciurile trucate. Acesta ar fi, de fapt, motivul pentru care este amenințat de către Sorin Bodoc, finul unuia dintre antrenorii secunzi ai Gloriei Buzău, Romică Bunică, și fiul proprietarului autoturismului avariat de Burlacu în urmă cu două luni. La acea vreme, conform unui articol publicat de cotidianul local Opinia, jucătorul Gloriei a produs un accident în Râmnicu Sărat în timp ce conducea băut o mașină pe care o furase de la un prieten, faptă pentru care polițiștii au și deschis un dosar penal pe numele atacantului. Burlacu nu a reușit să plătească nici până astăzi reparațiile celor două autoturisme. Pentru cel al lui Bodoc, jucătorul trebuie să achite suma de 4.000 de lei, însă i s-ar fi sugerat de către fiul celui păgubit să-și retragă declarația de la FRF, din dosarul „Mafia pariurilor”, și atunci nu va mai avea nicio pretenție financiară, ba, mai mult, se va ocupa tot el și de plata reparațiilor pentru cealaltă mașină, însumată la 5.000 de euro!


Dorin Burlacu (dreapta) alături de Iulian Dăniță (stânga), unul dintre jucătorii Gloriei despre care atacantul spune că știa de la început despre aranjarea meciurilor pentru pariuri. Foto: Adi Soare

Burlacu a făcut o plângere penală la Parchetul din Râmnicu Sărat împotriva lui Sorin Bodoc, antrenor secund al Olimpiei Râmnicu Sărat, pentru amenințare și șantaj.

„Precizez că acesta, de aproximativ o săptămână, mă sună zilnic, spunând că dacă nu îmi retrag declarațiile din dosarul Gloria, aflat pe rolul FRF, în care este cercetat nașul lui, Romeo Bunică, o să văd eu ce pățesc, iar dacă o să retrag declarațiile nu mai are nicio pretenție de la mine să-i repar autoturismul, ba mai mult nu o să mai plătesc nici pagubele de la celalat autoturism, că o să se ocupe el.

În urmă cu o lună am fost implicat într-un accident rutier în care am avariat autoturismul tatălui său și a unui prieten, urmând să achit eu pagubele create.
Bodoc Sorin nu avea nicio treabă în acest accident, mașina aparținând tatălui său, eu înțelegându-mă cu acesta că o să-i achit daunele create.
Bodoc Sorin știe că nu am mai primit de la Gloria Buzău salarii de foarte mult timp, și am de primit 45.000 lei, dar nu se știe când, astfel încât dacă îmi retrag declarațiile în privința blaturilor făcute de Gloria Buzau, nu mai are nici o pretenție de la mine, îmi achită și celelalte pagube create.

Văzând că nu am de gând să fac ceea ce îmi cere, acesta, la două luni de la producerea accidentului, a ieșit cu declarații în presă, atacându-mi și familia.

În dosarul Gloria eu m-am decis să spun adevărul despre blaturile făcute de antrenorii Gloriei Buzău, inclusiv de nașul lui Sorin Bodoc, respectiv Romeo Bunică, fapt ce i-a dus la disperare pe aceștia și au căutat orice mijloc de constrângere a mea, inclusiv amenințări și șantaj.

Prin articolul din ziar, apărut astăzi, 29.06.2016, în Opinia, scris de Andrei Pitigoi, omul de casă al antrenorului Ion Viorel, articol făcut la comandă acestuia, observ că Bodoc Sorin își pune în aplicare amenințările și șantajul la adresa mea și a familiei.

Nu văd care este interesul lui în această poveste, decât că a fost pus de cei de la Gloria Buzău”, menționează, în plângere, Dorin Burlacu.


 

 

UPDATE: Deranjat de afirmația atacantului Dorin Burlacu în plângerea pe care a făcut-o la Parchetul din Râmnicu Sărat împotriva lui Sorin Bodoc, antrenor secund al Olimpiei Râmnicu Sărat, pentru amenințare și șantaj, jurnalistul buzoian Andrei Pitigoi a solicitat ProSport și Liga2.ro un drept la replică pe care îl redăm mai jos:

„În articolul denumit: „Un fotbalist recunoaște: Gloria Buzău truca partidele pentru Mafia pariurilor! Multe meciuri s-au jucat la număr de goluri. Ne-au cerut să mințim la federație”, publicat astăzi, 30.06.2016 pe site-urile prosport.ro, respectiv liga2.ro, Dorin Burlacu, jucătorul Gloriei Buzău declară următoarele: „Prin articolul din ziar, apărut astăzi, 29.06.2016, în Opinia, scris de Andrei Pitigoi, omul de casă al antrenorului Ion Viorel, articol făcut la comandă acestuia, observ că Bodoc Sorin își pune în aplicare amenințările și șantajul la adresa mea și a familiei”, acesta făcând referire la un articol anterior, publicat atât în cotidianul Opinia Buzău, cât și în jurnalul de știri TV Buzău și în săptămânalul Buzăul Sportiv. Având în vedere toate acestea, implicit defăimarea mea ca jurnalist prin spusele sale, este imperios necesară efectuarea unor mențiuni:

– Îmi asum fiecare dintre versiunile articolului publicat de cele trei entități media buzoiene, acesta fiind bazat pe declarații și întâmplări reale.
– Vă aduc la cunoștiință faptul că Dorin Burlacu va răspunde în instanța pentru afirmația sa, în acest sens fiind făcute primele demersuri.
– Totodată, îmi rezerv dreptul ca după acționarea sa în judecată, să pot emite pretenții pecuniare de la fostul jucător al Gloriei Buzău sub forma de pagube morale, sumă care în cazul câștigului de cauză va fi donată către un azil de bătrâni din municipiul Buzău”
.


 

Burlacu: „Mi se spunea ba să o las mai moale, ba să nu trag la poartă”

În urmă cu trei săptămâni, jucătorul grupării buzoiene a considerat că trebuie să-i ajute pe cei de la federație să elucideze cazul meciurilor bănuite că au fost trucate de Gloria Buzău pentru Mafia Pariurilor. Burlacu afirmă că el afla despre aranjamente la intrarea pe teren sau în timpul jocului, însă jucătorii mai în vârstă ar fi știut cu mult mai devreme.

„Au fost meciuri aranjate! Eu, fiind mai mic, aflam ba pe tunel, ba chiar când începea meciul, deci prea multe nu știam. De abia din teren aflam și eu cum și în ce fel trebuie să decurgă meciul. De exemplu, într-un meci ni se spunea să dăm două goluri, în alt meci, dacă nu putem să dăm noi gol, să-i lăsăm pe ei (n.r. – adversari) să se marcheze două goluri în prima repriză, două în a doua. Deci multe meciuri s-au jucat la goluri. Mi se spunea ba să o las mai moale, ba să nu trag la poartă. Mă mira și pe mine, chiar dacă marcam eu, eram printre primii schimbați. Cei mai bătrâni (n.r. – jucători) participau, adică aflau mai devreme: Dăniță, Pălimaru, Stoicescu. Ă‚știa erau primii care aflau. Înainte de a ne chema prima dată la federație, am ținut o ședință cu toții și ne-au spus să mințim că nu s-a întâmplat nimic. După ce s-a terminat toată povestea asta, știind că nu mai am nicio legătură cu clubul, eu m-am dus fără nicio presiune. Eu vreau să joc fotbal și m-am dus să spun adevărul, ca să pot ajuta federația într-un fel și eu să nu am nicio treabă. Așa este, eu nu am avut nicio treabă și am fost suspendat din cauza lor”, a răbufnit Burlacu.


Pălimaru (primul din stânga) și Dăniță (la mijloc) vor să joace fotbal și susțin că Gloria Buzău nu e implicată în pariuri. Foto: Adi Soare

Pălimaru: „Ce credibilitate are un retardat?”

ProSport i-a contactat și pe doi coechipieri ai lui Dorin Burlacu de la Gloria Buzău, pe Clement Pălimaru și pe Iulian Dăniță, doi jucători despre care atacantul spune că știau de la început cum trebuie să decurgă scorul în anumite meciuri. Cu Cristian Stoicescu nu am putut lua legătura, deoarece a plecat în afara țării, la muncă.

„De la un retardat care fură mașini și conduce beat mort și mai izbește o altă mașină, pe un bulevard lat, ce să te aștepți? Asta spune tot. Trebuie să și demonstreze ce spune. Ce credibilitate are un retardat? Fotbalistic, nu a demonstrat nimic până la vârsta asta. Doar în Liga a VII-a, care la noi nu există, să joace”, a spus Clement Pălimaru (30 ani, foto lateral), atacant care în cariera sa a mai jucat la Poli Iași, Cetate Suceava, CSMS Iași, FC Botoșani, CF Brăila, CS Otopeni, FC Clinceni sau Gloria Buzău.

„Este o mare nesimțire din partea lui. Să demonstreze tot ce a declarat! Nimeni nu i-a zis nimic, din contră, eu le spuneam să alerge și ei mai mult în teren. Ce blaturi, ce pariuri? Eu am pierdut un milion de euro la jocurile de noroc (ruletă, poker) când am venit din Rusia, dar nu am jucat la pariuri. Acum mi-au mai venit de plată 13.200 lei la Fisc, impozitul pentru P.F.A.-ul pe care îl am, fiindcă așa ne-a pus Tulpan să facem, și nu am bani nici de țigări. Am două apartamente și, dacă era să joc la pariuri, să fiu sigur că voi câștiga, nu puneam unul dintre ele la bătaie?”, a comentat și fundașul Iulian Dăniță (40 ani), unul dintre cei mai experimentați jucători ai Gloriei.


 

Viorel Ion, încă doi antrenor și 14 jucători au fost suspendați din fotbal și amendați

La aproape șapte luni după ce se făcea publică informația că Gloria Buzău e subiectul principal al unei anchete a Comisiei de Integritate a Federației Române de Fotbal în cazul unui dosar cu zece meciuri disputate în sezonul trecut din liga secundă, care ar fi fost aranjate de conducerea clubului pentru a obține bani din pariuri, după multe amânări în luarea unei decizii, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a hotărât în ședința din 25 mai 2016 să dea în sfârșit un verdict. Un verdict dur, istoric pentru fotbalul românesc și FRF, ce însumează 14 ani și 6 luni (174 luni) de interzicere a oricărei activități legate de fotbal și la amenzi ce însumează suma de 960.000 lei (aproximativ 213.000 mii de euro).

Cel mai sancționat personaj din această anchetă este antrenorului Viorel Ion (48 ani), fost jucător la Gloria Buzău, Oțelul, Steaua, Bochum, Rapid sau naționala României. „Vioară”, așa cum este alintat de apropiați, a primit o suspendare de 2 ani din partea FRF și o amendă de 200 de mii de lei, aceeași sancțiune fiind luată și de secunzii săi, Romică Bunică și Marian Roșu.

Pe lângă antrenori, 14 jucători au primit, la rândul lor, interzis să mai participe la activități fotbalistice și au fost amendați, doar doi fotbaliști, Adrian Ghinea și Lucian Pârvu, scăpând teferi. În cazul președintelui Dan Tulpan și a atacantului Adrian Răduca urmează să se constituie alte două dosare.

Printre cei 14 jucători împotriva cărora s-au dictat sancțiuni, cel mai rău au fost pedepsiți Iulian Dăniță (40 ani), Georgian Marcu (27 ani)(ambii cu câte 12 luni de suspendare și 50.000 lei penalitate sportivă), Claudiu Dumitrescu (36 ani), Cătălin Vlaicu (31 ani), Clement Pălimaru (30 ani)(toți trei cu câte 10 luni suspendare și 40.000 lei amendă), dar și Cristian Stoicescu (36 ani)(8 luni și 30.000 lei amendă). Alți 6 jucători [Dan Sîrbu (26 ani), Sebastian Agache (28 ani), George Ghiță (32 ani), Gabriel Bobe (22 ani), Mugurel Dedu (31 ani), Dorin Burlacu (23 ani)] au primit 6 luni de suspendare și 15.000 lei amendă, iar încă doi [Nini Popescu (22 ani) și Alin Iordache (20 ani)] au primit 2 luni și 10.000 lei amendă.


Jucătorii și staff-ul Gloriei Buzău au protestat prin a nu juca ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon al Ligii 2, imediat după ce au fost sancționați de FRF. Foto: Adi Soare

Lista meciurilor trucate din Liga 2:

FC Academica Argeș – Gloria Buzău 3-0 (etapa 2, 6 septembrie 2014)
ACS Berceni – Gloria Buzău 4-2 (etapa 4, 20 septembrie 2014)
Farul Constanța – Gloria Buzău 4-0 (etapa 5, 27 septembrie 2014)
FC Voluntari – Gloria Buzău 5-1 (etapa 14, 22 noiembrie 2014)
Gloria Buzău – ACS Berceni 7-1 (etapa 15, 29 noiembrie 2014)
FC Voluntari – Gloria Buzău 5-2 (play-off, 18 aprilie 2015)
CF Brăila – Gloria Buzău 3-2 (play-off, 2 mai 2015)
SC Bacău – Gloria Buzău 4-0 (play-off, 15 mai 2015)
FC Academica Argeș – Gloria Buzău 5-1 (play-off, 27 mai 2015)
Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava 3-1 (play-off, 30 mai 2015)

Lista meciurilor amicale trucate din Turcia:

Gloria Buzău – Mordovia Saransk (Rusia) 1-8
Gloria Buzău – Al Raed (Arabia Saudită) 1-5
Gloria Buzău – Traktor Sazi (Iran) 1-3
Gloria Buzău – Paaykan (Iran) 2-2
Gloria Buzău – Sepahan (Iran) 1-1
Gloria Buzău – Esteghlal (Iran) 1-1
Gloria Buzău – Persepolis (Iran) 0-3
Gloria Buzău – MC Alger (Algeria) 0-3

Pariurile se făceau online. Cei de pe bancă erau informați prin telefon când trebuie să se marcheze  

Conform surselor ProSport, meciurile dubioase din sezonul 2014-2015 al Ligii 2 care apar în hârtiile anchetatorilor sunt următoarele:

Etapa 2, 6 septembrie 2014: Academica Argeș – Gloria Buzău     3-0

Antrenorii le-au cerut unora dintre jucători ca scorul la pauză să fie 0-2, iar cel final, 0-3. „Secundul” Romeo Bunică n-a stat pe bancă, el ținând legătura la telefon, în timpul partidei, cu celălalt ajutor al lui Ion Viorel, Marian Roșu. Primul îl informa pe cel de-al doilea când trebuie să primească gol Gloria. Datele ajungeau apoi la Ion Viorel, care le transmitea mai departe lui Georgian Marcu, Claudiu Dumitrescu, George Ghiță și Cătălin Vlaicu, fotbaliști care erau pe teren.

Potrivit datelor ajunse la FRF, Romeo Bunică s-a întors la echipă abia pe 8 septembrie, având asupra sa o geantă care conținea contravaloarea în lei a 5.000 de euro. Titularii au primit câte 1.000 de lei, iar rezervele – câte 500. Toți au semnat pentru acești bani în contul unei prime restante.

Se paria pe scor exact la pauză și pe jucător eliminat

Etapa 4, 20 septembrie 2014: ACS Berceni – Gloria Buzău 4-2

La încălzire, antrenorul Ion Viorel i-a cerut atacantului Adrian Răduca să nu șuteze la poarta gazdelor. Lui Amet Ferdin i s-a solicitat să ia cartonaș roșu spre finalul meciului.

Jocurile ajunse pe masa anchetatorilor arată că acestea erau, de fapt, niște piese de teatru regizate cu atenție. La pauză, ACS Berceni – Gloria Buzău trebuia să fie 2-1, iar în repriza secundă gazdele să înscrie de încă două ori. Aceiași Georgian Marcu și Claudiu Dumitrescu ar fi fost curelele de transmisie ale antrenorilor către echipă.

Conform analizei efectuate prin „Betting Fraud Detection System” de la UEFA, care monitorizează evoluția pariurilor la meciurile de fotbal, Berceni – Buzău ar fi fost trucată la pariuri.

Raportul FRF nu pomenește nimic de echipa gazdă, însă ar fi greu de înțeles cum puteau fi siguri buzoienii că înscriu un gol până la pauză fără a beneficia de sprijinul unora dintre jucătorii de la Berceni.

La Constanța, Ion Viorel i-a reproșat antrenorului advers că nu respectă înțelegerea

Etapa 5, 27 septembrie 2014: Farul Constanța – Gloria Buzău    4-0

În esență, s-a repetat tiparul de la prima partidă descrisă. „Secundul” Bunică a dispărut de la echipă și titularii au fost informați, înaintea jocului, că trebuie să piardă. Cei de pe bancă au purtat, pe timpul partidei, numeroase convorbiri telefonice, iar la pauză a fost 2-0 pentru Farul, așa cum se stabilise. „Betting Fraud Detection System” a semnalat din nou anomalii majore în pariurile făcute online pe parcursul acestei partide.

Noutatea este, însă, că apar indicii despre complicitatea gazdelor. Dacă la precedentele jocuri putem doar intui că există aliați și printre adversari, de data aceasta la scorul de 3-0 Ion Viorel i-a reproșat direct antrenorului advers, Marian Pană, că nu respectă înțelegerea.

„Să fim conduși cu 2-0 la pauză”

Etapa 14, 22 noiembrie 2014: FC Voluntari – Gloria Buzău         5-1

Suspendat la acest meci, antrenorul Ion Viorel a mers pe tunelul spre teren și, înainte de startul întâlnirii le-a transmis unor jucători că echipa trebuie să piardă. Din nou, vorbim de un plan amănunțit, greu de pus în aplicare fără sprijinul adversarilor tocmai din cauza detaliilor: antrenorul a cerut ca Gloria să fie condusă la pauză cu 2-0. Ulterior, indicațiile s-au modificat, jucătorilor solicitându-li-se să mai încaseze încă un gol în prima repriză.

Și în acest caz, analiza Betting Fraud Detection System indică partida ca fiind una suspectă de blat din cauza pariurilor suspecte apărute în timpul meciului.

Foarte interesant este la acest meci un incident petrecut în prelungiri. Portarul Gloriei, Stoicescu, a fost eliminat pentru un fault în careu. Întâmplarea a fost, se pare, neprevăzută, pentru că antrenorul secund al oaspeților, Romeo Bunică, ar fi încercat să-l convingă pe executantul penalty-ului, Adrian Bălan, să rateze. Intrat între buturile echipei buzoiene, jucătorul de câmp Dorin Burlacu a apărat lovitura de la 11 metri.

Relevantă este concluzia din raportul Betting Fraud Detection System: „Îngrijorarea noastră este ridicată de pariurile suspecte, care au fost evidente în alte două meciuri ale Gloriei Buzău din acest sezon. Ei au fost raportați în alte două ocazii până acum, suferind înfrângeri drastice. Aceste meciuri au similarități izbitoare ce constau într-o înfrângere la o diferență majoră de goluri. Implicarea lor într-un alt meci suspect de a fi manipulate pentru pariuri este alarmantă și ridică foarte mari semne de întrebare în privința integrității acestui club”.

FRF, avertizată de UEFA că se înregistrează pariuri suspecte

Etapa 15, 29 noiembrie 2014: Gloria Buzău – ACS Berceni          7-1

Romeo Bunică a lipsit din nou de la meci, iar antrenorul secund Marian Roșu a purtat diverse conversații telefonice ciudate. În timp ce se afla pe bancă, acesta încerca să se ferească de urechi indiscrete. Și aici legătura cu echipa s-a făcut tot prin căpitanul Georgian Marcu, omniprezent în aceste operațiuni. Din nou, printre buzoienii chemați la margine s-au numărat iar fundașii Cătălin Vlaicu și Amet Ferdin.

Betting Fraud Detection System a semnalat FRF că s-au înregistrat pariuri suspecte înainte de începerea meciului, miza fiind pusă pe o victorie a Gloriei Buzău și pe marcarea a cel puțin trei goluri în meci. De asemenea, în timpul partidei s-au înregistrat pariuri masive pe faptul că se vor marca în total 4-6 goluri.

Ce strigă un antrenor după ce înscrie echipa sa? „Romică, ne-am nenorocit!”

Play-off, 18 aprilie 2015: FC Voluntari – Gloria Buzău       5-2


Documentele FRF arată că meciurile Gloriei cu FC Voluntari erau rezolvate ca-ntre prieteni

Din nou un meci Voluntari – Buzău, de data aceasta cuprinzând atât elemente care incriminează formația din Ilfov, dar și amănunte amuzante. Scenariul inițial era 2-0 la pauză, 3-0 la final. Ion Viorel i-ar fi atras atenția jucătorului său Mugurel Dedu: „Cei de la Voluntari sunt prietenii noștri, trebuie să câștige”. Dar, pentru că n-a fost și el informat, buzoianul Alexandru Marian Ioniță a marcat în minutul 41 un gol neprevăzut. Reușita a generat o reacție de-a dreptul distractivă din partea lui Ion Viorel, care a ridicat brațele în aer, mimând bucuria, în timp ce-i striga „secundului” Bunică, aflat pe banca de rezerve: „Romică, ne-am nenorocit!”.

La pauză, când scorul era 3-1, planul a fost revizuit din mers și jucătorilor li s-a cerut să piardă la trei goluri diferență. Pentru acest eșec, fotbaliștii au fost premiați cu circa 1.500 de lei fiecare.

Betting Fraud Detection System a anunțat FRF că „există dovezi covârșitoare că această partidă a fost trucată pentru obținerea unor profituri din pariuri sportive într-o manieră controlată”.

Brăilenii s-au enervat când și-au dat seama de circ

Play-off, 2 mai 2015: CF Brăila – Gloria Buzău         3-2

Aici întâlnim unul caz atipic din mai multe puncte de vedere. Înaintea partidei, Ion Viorel și-a avertizat jucătorii că, dacă nu câștigă, vor fi dați afară, iar echipa – desființată. Păcăliți, jucătorii s-au grăbit să parieze pe victoria Buzăului. A doua zi însă, chiar în dimineața partidei, antrenorul a revenit și le-a cerut să marcheze gol sau goluri, iar dacă nu reușesc, să îi lase pe brăileni să înscrie. Pe parcursul partidei, Ion Viorel le-a transmis jucătorilor când anume trebuie să încaseze goluri.

Este relevant de notat că, potrivit dovezilor strânse de FRF, acesta a fost unul din puținele meciuri în care adversarii nu par să fi fost complici. Jucătorii și antrenorii brăileni au sesizat că e ceva în neregulă, manifestându-și indignarea pentru circul la care fuseseră părtași fără voie.

Betting Fraud Detection System a semnalat FRF că în timpul meciului au fost înregistrate pariuri suspecte pe faptul că se vor marca minimum 3-5 goluri.

Hai cu golul. În propria poartă

Play-off, 15 mai 2015: SC Bacău – Gloria Buzău       4-0

Chiar în vestiar, înaintea jocului, fotbaliștilor buzoieni li s-au luat telefoanele mobile. Prima repriză trebuia să se încheie cu 3-0 pentru gazde, dar spre finalul acesteia scorul încă mai arăta 2-0. Atunci buzoianul Claudiu Dumitrescu a comis un fault în careu, iar gazdele au marcat și golul trei din penalty, în chiar ultimul minut. Spre finalul întâlnirii, Ion Viorel le-a mai cerut jucătorilor să încaseze și al patrulea gol, susțin anchetatorii FRF.

Să dăm gol. Dacă nu se poate, atunci să primim!

Play-off, 27 mai 2015: Academica Argeș – Gloria Buzău     5-1

După atâtea întâmplări, fotbaliștii se obișnuiseră cu stilul de lucru, astfel că înaintea partidei, pe drum, componenții lotului au încercat să afle ce trebuie să se întâmple la Pitești, pentru a ști ce să parieze, la rândul lor. S-ar părea că, din nou, a fost vorba de un meci în care adversarii n-au fost părtași. La încălzire, „secundul” Romeo Bunică și „principalul” Ion Viorel le-au comunicat următorul scenariu: Gloria trebuia să lupte pentru a ține scorul 0-0 în prima jumătate a primei reprize, apoi să încaseze două goluri. La pauză, când scorul era conform cu planul, adică 2-0 pentru Academica, a avut loc o discuție tragicomică în vestiar, când Bunică a comandat ca până în minutul 60 să rămână același scor, iar apoi Gloria să înscrie. Viorel l-a corectat, menționând că e greu să dea gol când vor ei și a recomandat echipei să încerce să înscrie, iar dacă nu se poate, să-i lase pe piteșteni să marcheze.


Meciul Gloriei Buzău cu CFR Suceava, din ultima etapă a sezonului trecut, figurează la UEFA ca fiind trucat la pariuri

Play-off, 30 mai 2015: Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava          1-3

În acest caz, Betting Fraud Detection System a alertat FRF, informând că „există suficiente dovezi” pentru a concluziona că meciul a fost trucat la pariuri.


 

ALTE ARTICOLE apărute în ProSport și Liga2.ro după declanșarea acestui scandal:

Articol scris de Adi SOARE și Marius ANGHEL

Adrian Soare, Marius ANGHEL 30 Jun. 2016, 12:55 Special
Pe aceeași temă