Blatul costa mai mult!

19 Jun. 2009, 11:32 Special
Blatul** costa mai mult!

Geta Onu, președintele lui ACU Arad și fina lui Adalbert Kassai, este acuzată de DNA de tentativă de mituire. Ea ar fi oferit 40.000 de euro, dar FC Bihor a refuzat. Era prea puțin?

DNA i-a adus ieri la sediul din Oradea pe Sorin Cigan, fost jucător al lui FC Bihor, și pe Geta Onu, președinte ACU Arad, demarând astfel anchetarea meciului ACU Arad – FC Bihor (1-1) din ultima etapă de campionat a Ligii a II-a, seria a II-a.

În pauza meciului de la Arad, Sorin Cigan a intrat în vestiarul orădenilor pentru a le da 40.000 de euro, sumă oferită de către conducerea lui ACU. În schimbul acestor bani, cei de la FC Bihor ar fi trebuit să se dea la o parte, deoarece ACU avea nevoie de victorie pentru a se salva de la retrogradare. Jucătorii oaspeți au refuzat „oferta“ deoarece suma ar fi fost prea mică. Meciul s-a terminat 1-1, ACU a retrogradat, iar „U“ Cluj a rămas în Liga a II-a. În schimb, se pare că Cigan „a uitat“ să-i returneze Getei Onu cei 40.000 de euro. Ieri-dimineață, Sorin Cigan și Geta Onu au fost reținuți și aduși la sediul DNA Oradea. Onu este acuzată de tentativă de mituire, iar Cigan de complicitate la tentativă de mituire. Surse apropiate anchetatorilor ne-au dezvăluit că cei doi ar fi fost denunțați chiar de către primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.
 

„Cigan ne-a zis: «Am avut o înțelegere»

Pe lângă cei doi, de-a lungul zilei de ieri s-au perindat mai mulți fotbaliști de la FC Bihor, antrenorul principal Zoltan Vig, dar și fiul Getei Onu, Bogdan, care este și jucător la ACU. Majoritatea declarațiilor nu au făcut decât să confirme bănuielile DNA.  Laurențiu Opriceană, mijlocaș la FC Bihor, a povestit la ieșirea de la DNA Oradea ce s-a petrecut în pauza jocului. „Cigan a intrat la noi în vestiar și ne-a spus: «Am avut o înțelegere»“, a declarat mijlocașul, completat de unul dintre antrenorii secunzi, Mircea Fodor: „La pauza meciului, Cigan se agita pe lângă vestiar. A intrat acolo, dar imediat jucătorii noștri au cerut cu vehemență ca el să iasă afară!“.

 

Aseară târziu Geta Onu a părăsit sediul DNA precizând: „Nu vreau să declar nimic. Merg acasă. Totul e în regulă“.
 

În Liga a II-a se fac aranjamente mari cât casa. Să vină DNA-ul și să facă curățenie!

Geta Onu, 13 mai 2009
 

Nu pot să comentez în niciun fel reținerea doamnei Geta Onu

Adalbert Kassai, secretar general FRF

 

articol scris de Nicolae Mihalcea

19 Jun. 2009, 11:32 Special
Pe aceeași temă