Belodedici: „În Serbia, fiecare sat are câte un teren de fotbal și baschet, la Turnu Severin văd terenuri abandonate”

Campania „Mingea e la voi”, implementată de noul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, a ajuns miercuri seara și la malul Dunării. Impreună cu Ciprian Paraschiv, directorul de dezvoltare fotbalistică din cadrul Federației, foștii internaționali Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu au poposit la CSS Drobeta Turnu Severin, singurul club din Mehedinți afiliat la FRF.

„E un proiect al Federației Române de Fotbal, care acordă câte 30 de mingi la fiecare club de copii și juniori din țară. Din păcate, la Mehedinți am găsit un singur club afiliat, ceea ce înseamnă că factorii de decizie de aici ar trebui să se preocupe mai mult de sport. E o situație dificilă în toată țara, nu doar aici. La Călărași și Teleorman am găsit doar  două-trei asociații sportive afiliate. În Serbia, există în fiecare sat câte un teren de fotbal, baschet și volei, iar aici, la Severin, lângă cel sintetic, văd un teren abandonat, care nu mai are nici porți (n.r.- terenul de la CSS, unde a făcut Mirel Rădoi primii pași în sport)”, a declarat Belodedici. Cu noile mingi, fostul component al „Generației de Aur” a schimbat câteva pase cu copiii de la Clubul Sportiv Școlar din Drobeta Turnu Severin.

Gorjul a primit 150 de mingi

Cu câteva ore înainte, oficialii FRF fuseseră la Târgu Jiu, unde au lăsat 150 de mingi, pentru copiii și juniorii de la Pandurii Tîrgu Jiu, LPS Târgu Jiu, Minerul Motru, Jiul Rovinari și Știința Turceni.

„Ne bucură impactul cu copiii și e o campanie bine-venită. S-au comandat 15.000 de mingi, de foarte bună calitate, cu care se joacă în ligile secunde din Anglia și Germania. Speram să dăm mai multe mingi la Mehedinți, însă  nu prea mai există cluburi aici. Păcat, fiindcă acest județ a dat nume mari echipei naționale”, a precizat și Vlădoiu.

Directorul CSS Drobeta a apreciat gestul FRF și speră ca pe viitor să mai primească sprijin. „O supriză plăcută, din partea FRF, care, din câte am înțeles, ne va ajuta și pe viitor. Cum noi cam ducem lipsă de bani, aceste mingi de calitate ne sunt de mare folos. Suntem singurul club din Mehedinți afiliat la FRF. Sper ca pe viitor să avem mai multe, dar pentru asta trebuie să dăm de oameni, de patroni, cărora să le placă fotbalul și să pună suflet”, a spus Marian Brihac, antrenor care i-a descoperit, printre alții, pe Florin Șoavă, Mirel Rădoi sau Dorel Stoica.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă