„Avem la dispoziție două săptămâni să salvăm acest club”. Primarul Sucevei a inițiat o colectă publică pentru a ajuta Foresta

Marius ANGHEL 05 May. 2017, 12:46 Liga 2

Conducătorii clubului Foresta Suceava nu au reușit să achite datoria de 300.000 de lei către Finanțe, în ciuda faptului că în urmă cu o săptămână transmiteau că au promisiuni că vor primi finanțare privată pentru acest lucru, astfel că nu au reușit să se înscrie la proiectul în urma căruia pot primi 1,5 milioane de lei din partea Consiliului Local. Administrația suceveană va atribui astăzi o parte dintre fondurile nerambursabile cluburilor locale care s-au înscris în proiect, iar Foresta mai are doar o șansă pentru a beneficia de acești bani. Pe 18 mai are loc o nouă sesiune de atribuire a banilor.

Edilul Sucevei, Ion Lungu, a inițiat joi o campanie de strângere de bani pentru ajutorarea clubului Foresta. Primarul a anunțat că a contribuit cu 1.000 de lei și așteaptă implicare și din partea iubitorilor de fotbal, atât persoane publice, cât și juridice.

„Am văzut un apel disperat al celor de la Foresta în presa locală. Toată lumea se uită la primărie, la primar, să-i salveze, dar noi trebuie să respectăm legea. Nu putem acorda finanțarea dacă nu sunt îndeplinite condițiile legale de acordare a fondurilor nerambursabile.

Totuși, în calitate de iubitor de fotbal, de om care își dorește ca această echipă să își continue activitatea, pentru că ar fi păcat să nu se întâmple așa, inițiez un proiect de colectă publică. Mai avem la dispoziție 14 zile în care Foresta trebuie să aducă certificat de la Finanțe, că nu are datorii la stat, pentru a putea participa la licitație. Fac apel la toți iubitorii de fotbal, persoane fizice, juridice, oameni de afaceri…”, a spus Ion Lungu, citat de Monitorul de Suceava.

„Avem la dispoziție două săptămâni. Sper să putem strânge suma de bani necesară, încât clubul Foresta să poată participa la licitație, să putem salva acest club. Este bine să avem echipă de fotbal la Suceava, sunt foarte mulți iubitori ai acestui sport”, a concluzionat primarul Sucevei.

Potrivit Gazeta SV, cei care vor să ajute Foresta pot dona bani și în contul: RO 42 PIRB 3500 7729 7400 1000!

Fără stingerea datoriei către Finanțe și implicit fără banii pe care îi are primiși de la Consiliul Local, Foresta are șanse mari să se desființeze la finalul acestui sezon de Liga 2.

Echipa suceveană ocupă locul 11 în clasamentul eșalonului secund, cu 38 de puncte, iar sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita Luceafărului Oradea în etapa a 33-a.

Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 05 May. 2017, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă