Burleanu vrea „regenerarea fotbalului” și spune că primele două ligi sunt pregătite pentru noi sisteme competiționale. Cum vrea să ușureze drumul echipelor de tradiție către Liga 1

Marius ANGHEL 21 Mar. 2018, 21:27 Campionat
Burleanu vrea
  • Din sezonul 2019-2020, actualul președinte al FRF, aflat marți în campanie la Arad pentru un nou mandat, dorește mai multe echipe în Liga 1. Răzvan Burleanu spune că revenirea echipelor de tradiție la nivel cât mai înalt va fi benefică pentru fotbalul românesc și, în acest sens, se gândește la dublarea locurilor promovabile direct din Liga a 2-a. Schimbările sunt prevăzute tot pentru ediția de campionat 2019-2020.

 

În plină campanie pentru un nou mandat de patru ani pentru șefia FRF, Burleanu spune că din 2019-2020, Liga 1 are mari șanse să fie una de 16 echipe, față de 14, câte are acum. „Vorbim de branduri în zona de vest a țării, de branduri așa cum vorbim și în fotbalul românesc. Branduri în jurul cărora i-am văzut pe suporteri, pe reprezentanții mediului privat strângând rândurile și apucându-se din nou de treabă. Acest lucru ne dă semne de încredere că putem să pregătim un nou sistem competițional la nivelul Ligii 1 pentru 2019-2010, cu 16 echipe”, a declarat Burleanu cu ocazia unei vizite oficiale la Arad, la încheierea unui curs pentru manageri de fotbal.

Burleanu vrea să le facă loc „echipelor de tradiție”, acum în Liga a 3-a

Președintele FRF spune că Liga 1 se va mări de la 14 la 16 după ce primele patru echipe din Liga a 2-a vor promova direct și locul 5 va juca un baraj. Acum, doar primele două locuri promovează direct, iar locul 3 joacă un baraj.

„De asemenea, vrem să oferim mai multe posibilități echipelor din eșalonul secund de a promova în Liga 1 și de a face pasul cât mai repede. Sistemul pe care ni-l imaginăm pentru 2019-2020 este astfel încât patru, cinci echipe să poată să promoveze în Liga 1: patru echipe direct și a cincea la baraj. Lucru care credem că poate contribui la această regenerare a fotbalului”, a adăugat Burleanu.

În acest moment, din patru din cele cinci serii de Liga a 3-a ar putea reveni nume interesante ale fotbalului românesc. În Seria 1 e cea mai mare luptă pentru promovare. SC Oțelul Galați e abia pe locul 4, cu 31 de puncte, dar pe primul loc, cu 37 de puncte, este Aerostar Bacău, oraș altădată pol al fotbalului din Moldova. În Seria a 2-a, SSC Farul Constanța e la egalitate cu Progresul Spartac, ambele cu 38 de puncte. În Seria a 3-a, Petrolul 52 Ploiești e pe primul loc, la fel cu e și Universitatea Cluj (38 de puncte) în Seria a 5-a.

Din Liga a 4-a se ridică CSA Steaua, Academia Rapid, AS SR Brașov, U Craiova 1948, Ceahlăul Piatra Neamț sau Minaur Baia Mare. În Liga 2 activează UTA Arad, ASU Politehnica Timișoara, FC Argeș, Ripensia Timișoara, Chindia Târgoviște, Pandurii Târgu Jiu sau Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 21 Mar. 2018, 21:27 Campionat
Pe aceeași temă