Aventuri în ligile inferioare din Germania! Sorin Popescu nu vrea să mai audă de fotbalul românesc. „Am condiții pe care nu le-am avut nici în Liga 1 la noi”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Jun. 2016, 11:45 Special

Fostul portar al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Sorin Andrei Popescu, a trăit sezonul trecut prima experiență în străinătate, în ligile inferioare din Germania. Aflat de un an în Germania, goalkeeperul de 31 ani a evoluat pentru prima parte a sezonului trecut la SVN Zweibrucken (Oberliga – Liga a V-a), iar din iarnă a ajuns la Eintracht Trier (Regional Liga – Liga a IV-a).

„Din februarie sunt la Eintracht Trier, echipă care s-a băut la promovare în Regional Liga Sudwest. Eu și cu un american venit de la LA Galaxy am fost singurii străini din echipă. Nu am reușit să promovăm, dar am câștigat Cupa pe regiunea noastră. Mai am un an de contract și sper să stau cât mai mult în Germania, deoarece aici ești liniștit și te poți concentra pe fotbal, lucru mai greu de făcut în zilele noastre la noi în țară. Nu am apucat încă să debutez la Trier, este un portar bun, care este de trei ani acolo, dar antrenorul m-a anunțat că din vară pornim cu șanse egale”, a spus Popescu.

„Acasă avem regulat 2.500 – 3.000 spectatori”

Goalkeeperul spune că nivelul și condițiile din Germania sunt mult peste cele din țară. „Multă lume când aude de Liga a IV-a în Germania crede că este amatorism, dar nu este așa. Sunt echipe care sunt complet profesioniste și unele mai mici care sunt semiprofesioniste. La mine la echipă, la Trier, am condiții pe care nu le-am avut nici în Liga 1 la noi, cu nocturnă, terenuri de antrenament foarte bune, facilități ca abonament la sala, mașina de serviciu, ghete de la sponsorul tehnic al clubului. Atenția asupra echipelor din partea spectatorilor este destul de mare, acasă avem regulat 2.500 – 3.000 spectatori, dar sunt alte formații care au acasă peste 10.000 de oameni mai mereu. Nivelul de joc este destul de bun, mulți jucătorii tineri provin de la echipele mari și alți jucători care nu mai au loc în ligi superioare”, povestește Sorin Popescu.

Portarul originar din Horezu, județul Vâlcea, speră ca CSM să aibă un sezon următor mult mai bun decât cel precedent. „Am ținut legătura cu foștii mei colegi de la CSM. Îmi pare rău că nu s-a reusit promovarea. Era un culoar destul de bun anul acesta. Regret nespus și că echipa a pierdut o persoană cu un suflet foarte mare, cum a fost Bogdan Medrea, dar și fostul jucător Gabriel Rizea. Sper ca noua municipalitate să se implice mai mult în ajutarea echipei”, a mai spus Sorin Popescu.

Fost internațional de juniori și tineret, Sorin Popescu a apărat cu succes în perioada 2010-2012 și în Liga 1, la Sportul Studențesc, până ce a suferit o accidentare gravă la umăr.

În cariera sa, Sorin Andrei Popescu a evoluat la echipele Sportul Studențesc, FC Bihor Oradea, CSM Râmnicu Vâlcea, SVN Zweibrücken și Eintracht Trier

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Jun. 2016, 11:45 Special
Pe aceeași temă