AVANCRONICA Etapei cu numărul 32

29 May. 2009, 13:34 Special
AVANCRONICA** Etapei cu numărul 32

Liga a doua se apropie cu pași mari de finalul sezonului. Cu toate acestea, jocurile nu sunt nici pe departe făcute, singura care se poate considera cu adevărat împlinită fiind Ceahlăul Piatra Neamț. Așa cum v-a obișnuit, www.liga2.ro prefațează și etapa cu numărul 32, una în care se pot afla echipele ce la anul vor evolua în primul eșalon, dar și cele care vor retrograda în liga a treia din ambele serii.

 

SERIA I

FC PLOIEȘTI – DUNĂ‚REA GALAȚI
Perfectă ocazie pentru ca trupa lui Ion Moldovan să se desprindă de Delta Tulcea și să se apropie de promovarea în Liga I. Meciul din tur a fost un derby, dar pe parcurs ceva s-a defectat în angrenajul oaspeților, gălățenii jucând acum fără obiectiv pe final de sezon, deși în prima parte a campionatului erau o echipă cu un joc foarte bun. Microbiștii prahoveni se pregătesc de fotbalul din prima ligă, astfel că partida se anunță foarte interesantă.

SPORTUL STUDENȚESC- FC BOTOȘANI
În Regie, studenții primesc vizita unei echipe moldovene aflate în acest moment pe locul 5. Atât gazdele, cât și oaspeții au avut evoluții oscilante în acest sezon, de aceea oricare ar fi rezultatul partidei, nu putem vorbi despre o surpriză. Un meci echilibrat care se va decide probabil de ambiția jucătorilor de pe gazon.

CETATEA SUCEAVA – PETROLUL PLOIEȘTI
Meciul este un important test al supraviețuirii pentru suceveni și, în aceleași timp, lipsit de interes pentru oaspeți. Gazdele se luptă pentru fiecare punct pentru a rămâne în eșalonul secund, astfel că vor da totul în acest meci. De partea cealaltă, găzarii se pregătesc de sezonul următor cu mari speranțe, pe măsura investițiilor.

DINAMO II – ȘTIINȚA BACĂ‚U

O partidă de totul sau nimic pentru oaspeții, care vin în Ștefan cel Mare cu sabia deasupra capului. Orice pas greșit este decisiv, iar băcăuanii nu își permit să piardă niciun punct. Dinamo II este una din echipele care va arbitra duelurile pentru salvarea de la retogradare. 

DUNĂ‚REA GIURGIU – CONCORDIA CHIAJNA

Un meci de vacanță pentru gazde, poate de aceea partida se va disputa duminica, în zi de sărbătoare, fapt ce va contribui la atmosfera superbă de pe cochetul stadion de lângă malul Dunării. Aflate la doar 2 puncte diferență în clasament, cele două echipe par atrase doar de spectacol în acest meci, fără altă miză.

FC BUFTEA – CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ

Ultimele etape sunt importante pentru unele echipe care au nevoie de doar câteva puncte pentru a rămâne matematic în a doua ligă. Una dintre ele este CS Buftea care, deși primește vizita liderului Ceahlăul Piatra-Neamț, prima echipă care a promovat anul acesta din eșalonul secund, are nevoie de puncte care să îi asigure liniștea. De partea cealaltă, oaspeții pot trata meciul ca un amical pentru pregătirea campionatului următor, când vor da piept cu echipe mai puternice.

Delta Tulcea,  FC Snagov și FCM Bacău stau în această etapă.

SERIA A II-A

CFR Timișoara – Dacia Mioveni
Dacă nu vor obține cele 3 puncte, elevii lui Bugar își vor putea lua adio de la Liga a II-a. Dacia nu are niciun motiv pentru a le pune probleme gazdelor.
   
ACU Arad – CS Târgoviște
Arădenii vor obține mai mult ca sigur cele trei puncte și vor aștepta rezultatele contracandidatelor la retrogradare pentru a vedea dacă vor ceda locul 15 unei alte formații.

Unirea Alba Iulia – Minerul Lupeni   
Meci de 1 solist. Echipa lui Adrian Falub va promova matematic în Liga I în cazul în care va învinge sâmbătă

FC Drobeta – Mureșul Deva
Partidă care are importanță numai pentru oaspeți, care au patru puncte avans față de ACU. Geta Onu, președintele clubului arădean, a declarat zilele trecute că se așteaptă ca Deva să obțină cele 3 puncte la Vânju Mare. De remarcat că devenii au numai patru puncte obținute în deplasările din acest sezon, unde nu au reușit să obținâ până acum nicio victorie.        

„U” Cluj – Jiul Petroșani   
       
Clujenii nu au decât varianta victoriei pentru a se salva de la retrogradare. Și meciul viitor al lui „U”, de la Deva, are o importanță deosebită pentru echipa lui Dorinel Munteanu.

Internațional Pitești – FC Bihor   
   
Formația lui Ștefan Stoica va ajunge în primul eșalon al fotbalului românesc dacă va obține toate punctele în duelul cu orădenii. FC Bihor are numai un punct obținut în ultimele 7 partide jucate în deplasare

Liberty – Arieșul Turda
Echipa lui Pelici nu stă deloc bine în clasament cu 3 etape înainte de finalul sezonului, având numai 3 puncte avans față de ACU, ocupanta locului 15. Turdenii vor primi etapa viitoare vizita formației arădene, într-un meci care ar putea să decidă numele unei echipe care va retrograda. Salonta nu are decât o înfrângere în acest sezon pe teren propriu, 1-2 cu CFR Timișoara (18 octombie 2008)

Mechel – UTA   
           
Arădenii vor obține mai mult ca sigur cele trei puncte și vor scăpa de emoțiile legate de retrogradare

Râmnicu Vâlcea – FCM Târgu Mureș

Un meci care acum o lună era privit drept un derby pentru promovare. Acum partida mai are importanță numai pentru stabilirea formației care va termina sezon pe locul 3.
 

Articol de Andrei Petrică și Daniel Lup
 

29 May. 2009, 13:34 Special
Pe aceeași temă