Augustin Eduard, dezamăgit după ce FC Argeș a pierdut și cu Farul: „Vom vedea cu cine vom continua, cine vrea să câștigăm meciurile și cine nu”

Marius ANGHEL 01 May. 2019, 13:03 Campionat

FC Argeș a înregistrat, în etapa dinainte de Paște, a doua înfrângere consecutivă de când a fost preluată de Augustin Eduard. După eșecul de la București cu Daco-Getica, scor 0-1, piteștenii au cedat cu același rezultat și cu SSC Farul, acum pe teren propriu, și bat pasul pe loc pe poziția a 6-a a Ligii 2.

După patru victorii consecutive, în care a marcat de fiecare dată câte două goluri, FC Argeș a pierdut acum în fața unor echipe care luptă pentru evitarea retrogradării, fără să înscrie măcar un gol.

La finalul eșecului de pe teren propriu cu Farul, Augustin Eduard s-a declarat dezamăgit de rezultatul obținut contra constănțenilor, spunând că jucătorii săi au fost pedepsiți, fiindcă nu și-au dorit atât de mult victoria.

„Așa este în viață. La alte meciuri am avut și noi șansă. Rămân la aceeași părere pe care am spus-o mereu, că, dacă te dăruiești, dacă îți dorești, nu are cum să nu ți se împlinească dorința. Se pare că echipa sau toată lumea a crezut că suntem invincibili. Fotbalul ne-a demonstrat încă o dată că atunci când nu ești concentrat, când nu-ți dorești cu toată ardoarea să învingi, te pedepsește. Este un adevăr care s-a respectat și astăzi. Adversarul a fost mai motivat, având 36 de puncte. Cu toate că am încercat din toate puterile mele să conving jucătorii că este în interesul lor mai mult, nu al meu, să joace bine, să câștige meciurile, să aibă o imagine frumoasă clubul și echipa, ca aceste puncte pe care le-am acumulat și aceste victorii să nu își piardă din însemnătate, nu am reușit. I-am avertizat non-stop, în permanență, minut de minut, ceas de ceas, antrenament de antrenament, să nu facă greșeala de a se mulțumi cu cele patru victorii precedente”, a explicat Eduard, citat de pagina de facebook a echipei piteștene.

„Să vedem cu cine continuăm. Mă voi gândi bine cine vrea să câștigăm meciurile și cine nu vrea”

Antrenorul Argeșului spune că s-a înșelat în privința jucătorilor săi, făcându-l să declare: „Am crezut că am îndreptat mentalitatea jucătorilor”. Eduard va face o analiză și va decide cine merită să mai joace până la finalul sezonului.

„Deja un semnal de alarmă a fost la meciul de la Daco-Getica. Am considerat că a fost un accident, dar văd că toate eforturile mele de a-i readuce cu picioarele pe pământ, la o formă optimă de a disputa un meci important și pentru noi și pentru oaspeți, au fost în zadar. Ă‚sta este sportul. Și noi, la rândul nostru, am întristat alți suporteri și alte echipe. De data asta mesajul meu nu a fost bine asimilat de jucători și ne-a venit rândul să fim și noi triști chiar în ziua sfântă a Învierii Domnului. Sunt un om credincios, am încercat și încerc să fac meseria cât mai bine atât eu cât și stafful meu. Sunt puțin trist. Am o stare de dezamăgire pentru că nu pot controla mentalitatea jucătorilor din echipa noastră, pe care am crezut că am îndreptat-o. Se vede treaba că talerele fotbalistului român sunt greu de eliminat. Cum se spune în sport, ca și în viață, ai pierdut – continuă, ai câștigat – continuă. Altă variantă nu avem. Să vedem cu cine continuăm. Mă voi gândi bine cine vrea să câștigăm meciurile și cine nu vrea”, a mai spus Augustin Eduard.

Cu 56 de puncte, FC Argeș a rămas pe locul 6, iar în etapa a 33-a joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la ultima clasată Dacia Unirea Brăila.

Foto: FC Argeș

Marius ANGHEL 01 May. 2019, 13:03 Campionat
Pe aceeași temă