Miranda a dat lumină Farului! Paște fericit pentru constănțeni, cu victorie mare obținută la Pitești

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 14:00 Campionat
  • În dimineața zilei de Paște, FRF și televiziunile deținătoare de drepturi TV din Liga 2 au decis că la Pitești e nevoie de un meci de fotbal.
  • Și s-a jucat. Pe un stadion aproape pustiu, FC Argeș și SSC Farul au practicat un fotbal modest în prima repriză, au ridicat nivelul în partea secundă, când Rafael Miranda (49) a și reușit să deschisă scorul și, ulterior, să decidă rezultatul final.
  • Alb-violeții au reclamat două penalty-uri neacordate și au pierdut al doilea meci consecutiv în fața unor contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării.
  • Constănțenii iau trei puncte mari și urcă la patru lungimi peste Energeticianul, acum ultima clasată pe locurile care duc în Liga 3.

 

În prima repriză a meciului de la Pitești, jucătorii au încercat, au alergat, însă posibilele ouă roșii ciocnite și mâncate înainte de fluierul de start au cântărit greu. După 45 de minute n-au reușit niciun șut pe spațiul porții, care să pună în dificultate portarii, într-o atmosferă dezolantă, cu maxim 200 de spectatori în tribune.

O situație bună i-a aparținut lui Buhăescu, găsit excelent în careu de Șerban (20), însă Antoche a intervenit prin alunecare și a respins exact când atacantul se pregătea să tragă. De partea cealaltă, Miranda (25) a fost periculos dintr-o lovitură liberă din stânga careului, bătută însă destul de puțin pe lângă vinclul colțului lung. Ulterior, tot Miranda a centrat dintr-un corner de pe stânga, iar Doumbia (31) a reluat cu latul din 6 metri, dintr-o poziție ideală, mult peste poartă. Și Vișa (32) a avut lovitură de cap puternică din centrul careului, însă Neciu a pus piciorul și a respins.

Un gol pentru Farul și două faze controversate în careu reclamate de FC Argeș

În partea secundă, meciul a fost mult mai animat, asta și pentru că Rafael Miranda (49 – foto) a reușit destul de repede să deschidă scorul. După o greșeală la mijlocul terenului, constănțenii au plecat pe contra-atac, Surdu i-a pasat în careu lui Miranda, iar acesta a ciupit mingea pe lângă Popescu, la colțul lung.

Și atacurile au continuat. Păun (58) l-a întors pe toate părțile pe Vișa, dar a trimis pe lângă colțul lung, Miranda (59) a tras puternic din 13 metri în Avram, iar Florescu a reușit abia în minutul 62 primul șut pe spațiul porții în contul Argeșului, fără probleme pentru Avram.

Terenul s-a înclinat apoi spre poarta Farului și atmosfera de pe gazon s-a încins, nu și în tribune, acolo unde nici măcat galeria de 20 de fani a Argeșului n-a cântat. Ehmann (75) a preluat cu mâna în propriul careu, după o centrare din dreapta a lui Oancea, însă arbitrul s-a făcut că nu vede și a lăsat jocul să continue. Buhăescu (80) n-a putut înscrie cu capul din 6 metri, nici Panait (81), tot cu capul, iar Avram a respins în față o altă încercare a lui Buhăescu (88), din dreapta. Nici hențul lui Doumbia (89), la o altă acțiune continuă a argeșenilor, cu mai multe șuturi din careu blocate, nu l-a impresionat pe centralul partidei, iar meciul s-a oprit în minutul 90+5.

Cu cele trei puncte câștigate, SSC Farul urcă pe locul 11, la patru lungimi de Energeticianul, acum noua clasată pe ultima poziție retrogradabilă, cu șase etape înainte de finalul sezonului. În schimb, FC Argeș pierde al doilea joc consecutiv în fața unor contracandidate în lupta pentru evitarea picării în Liga 3, rămâne cu 56 de puncte și e tot pe locul 6.

Etapa următoare, SSC Farul joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 15:30, cu Petrolul, iar FC Argeș joacă de la ora 11:00, în deplasare la ultima clasată Dacia Unirea Brăila.

FC ARGEȘ – SSC FARUL CONSTANȚA  0-1
Rafael Miranda 49′

Oct. Popescu – D. Oancea, Turda, Vișa, Tofan – Alin Popa (Ct. Barbu 46′), I. Șerban (Enceanu 63′), Andr. Panait, I. Năstăsie (cpt.) – Ed. Florescu (Nilă 77′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ct. Stan, Hreniuc, R. Costin
Antrenor: Augustin Eduard

R. Avram (cpt.) – Joao Diogo, Antoche, Ehmann, Mih. Șandru (Sabangeanu 54′) – Celestino, Doumbia – R. Miranda, Păun (Arif 83′), Neciu – Surdu (M. Fotescu 71′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Iani, C. Zamfir
Antrenor: Petre Grigoraș

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare); Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov); Observatori: Cornel Corocan (Reșița) și Victor Radu (București).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă