Avancronica etapei 28

05 May. 2009, 08:32 Special
Avancronica** etapei 28

Miercuri au loc cu începere de la ora 18.00 meciurile etapei a 28-a, intermediară, din Liga 2. Toate cele trei pretendente la promovare din seria I dispută meciuri în deplasare, în zona Bucureștiului: Ceahlăul la Snagov, Delta în Regie și FC Ploiești la Buftea. În cealaltă serie, sunt programate două derby-uri nu numai ale runde, ci chiar ale campionatului, în care se vor întâlni ocupantele primelor patru poziții din clasament: Internațional Curtea de Argeș – FCM Târgu Mureș și Unirea Alba Iulia – CSM Râmnicu Vâlcea.

 

SERIA I


FCM Bacău – Concordia Chiajna, ora 11.00
Greu de spus ce va anima atmosfera la Bacău, între două echipe relaxate. Poate doar câteva goluri pentru echipa gazdă care să mulțumească publicul. Meciul va aduce aproape sigur o nouă victorie în contul elevilor lui Poenaru.

 

Dunărea Giurgiu – Știința Bacău
Gazdele aproape că pot răsufla ușurate că vor rămâne în Liga a II-a și în sezonul următor, dar băcăuanii speră să obțină măcar un punct. Orice punct pierdut de Știința poate fi decisiv, mai ales că Cetatea joacă acasă cu Dunărea Galați, o echipă fără griji.

CS Buftea – FC Ploiești
La vârful clasamentului, promovarea încă se joacă. După ce nu au evoluat în ultima rundă, ploieștenii vin cu gânduri mari la Buftea. Gazdele par să joace și meciurile oficiale ca niște amicaluri, astfel că victoria oaspeților este aproape sigură.

Cetatea Suceava – Dunărea Galați
O partidă decisivă pentru suceveni care au șanse mari să obțină toate cele trei puncte. Oaspeții vin ca în vacanță datorită unui comfortabil loc șase ocupat în prezent. Se anunță o partidă frumoasă.

Sportul Studențesc – Delta Tulcea
Un derby care la înaintea începerii sezonului putea fi decisiv pentru promovarea studenților, acum este important din această perspectivă doar pentru tulceni. Oaspeții au nevoie de puncte pentru a menține avansul față de locul trei. Gazdele sunt la opt puncte de zona retrogradării și vor lupta să obțină măcar un punct. Totuși, măcar teoretic, elevii lui Gache sunt favoriți.

FC Snagov – Ceahlăul Piatra-Neamț
La Snagov se anunță o partidă în care gazdele au șansa de a-și arăta valoarea, mai ales după ultimele două înfrângeri consecutive pe teren propriu. De altfel, trupa lui Mihai Stoica are un parcurs dezastruos, nu a mai căștigat din etapa a XX-a ! Va înregistra Snagovul a șaptea  înfrângere consecutivă ?

FC Botoșani – Petrolul Ploiești
După ce au furnizat supriza etapei trecute, gazdele au șanse de a demonstra că victoria din runda precedentă nu s-a datorat exclusiv manierei de arbitraj. De partea cealaltă, găzarii par că nu au alt obiectiv decât…palmaresul. Așadar, un meci la îndemâna lui Ghiceanu și a colegilor săi.

SERIA II

Unirea Alba Iulia – Râmnicu Vâlcea, ora 17.00, în direct la sport.ro   
Unirea poate lua o opțiune serioasă în lupta pentru promovare în cazul în care ar obține toate punctele. O victorie a echipei albaiuliene ar face ca Vâlcea să rămână cu 6 puncte în spatele formației lui Adrian Falub. Alba are un parcurs bun pe teren propriu și vine după 3 victorii consecutive.

 

ACU Arad – CFR Timișoara   
Meci între două formații aflate în subsolul clasamentului. ACU are 4 meciuri consecutive în care nu a câștigat niciun punct și a ajuns pe locul 16, retrogradabil. Timișorenii au agonisit în ultimul timp destul de multe puncte pe teren propriu dar din ultimele 8 meciuri jucate în deplasare au obținut numai un punct.

Liberty – Dacia Mioveni       
Liberty are nevoie de 3 puncte pentru a nu intra în hora retrogradării și are toate șansele să le obțină în condițiile în care adversara are un bilanț slab la meciurile jucate în deplasare.

Internațional Pitești – FCM Târgu Mureș   
Partidă extrem de importantă în lupta pentru promovare. În tur cele două echipe au remizat, scor 1-1. FCM are cel mai greu program în ultimele 7 etape dintre toate echipele care speră la Liga I. Formația lui Cosmin Bodea nu a impresionat în meciurile jucate în deplasare în acest sezon, unde a pierdut 24 de puncte!

FC Drobeta – CS Târgoviște   
Meci de 1 solist. Formația gazdă va obține mai mult ca sigur o nouă victorie pe teren propriu și va ajunge la cel mult 6 puncte de o poziție promovabilă.

“U” Cluj – Minerul Lupeni   
Clujenii sunt după 27 de etape pe o poziție retrogradabilă. Lupeniul vine după cinci partide în care au agonisit 13 puncte! Cu un rezultat pozitiv împotriva Universității, Minerul ar face un pas extrem de mare pentru a se salva de la retrogradare.

Mureșul Deva – FC Bihor   
Devenii vor obține probabil a 11-a victorie pe teren propriu din acest sezon și vor rămâne la cel puțin 3 puncte avans față de o poziție rerogradabilă. Orădenii nu vor avea emoții legate de retrogradare pe acest final de sezon.

Mechel – Arieșul Turda   
Meci care are importanță numai pentru echipa lui Alexandru Pelici. Mechel este deja retrogradată și matematic. Turda are nevoie de victorie ca de oxigen pentru a nu cădea de pe locul 12.

UTA – Jiul Petroșani, ora 20.00   
Un egal ar putea să fie mulțumitor pentru ambele formații. Partida se va disputa miercuri, de la ora 20.00

Articol de Andrei Petrică și Daniel Lup

 

05 May. 2009, 08:32 Special
Pe aceeași temă