Avancronica etapei 27

30 Apr. 2009, 15:37 Special
Avancronica** etapei 27

Sâmbătă se dispută o nouă rundă din liga secundă, care programează multe partide interesante, prin prisma luptei pentru promovare sau pentru evitarea retrogradării, dar și confruntări între formații cu tradiție în fotbalul românesc, cu ar fi cea de la Piatra Neamț, dintre Ceahlăul și Sportul Studențesc. Pentru acest derby www.liga2.ro ți-a pregătit o surpriză, o premieră pentru meciurile din al doilea eșalon. Intră pe site în această seară pentru a vedea despre ce este vorba.
 

Seria I

 

 

Delta Tulcea – FCM Bacău

Deși joacă acasă, gazdele dau piept cu cea mai bună echipă a returului. Din formația cu șanse la retrogradare, băcăuanii au ajuns după un retur aproape perfect, pe locul șase și acum se pune problema cine îi mai oprește. Tulcenii se bat pentru un loc în Liga I, astfel că nu își permit să piardă vreun punct, deoarece FC Ploiești le suflă în ceafă. Va fi un meci dificil pentru Delta, care este totuși favorită.
 

 

Dunărea Galați – FC Snagov

În scădere vizibilă de formă și  de rezultate după cedarea lui Bârlădeanu la Urziceni, gazdele și oaspeții nu au pentru ce juca sâmbătă. Ambele combatante se pare că sunt mulțumite cu actuala clasare, așadar meciul pare unul liniștit. Egalul sau victoria dunărenilor nu pot fi catalogate drept surprize.
 

 

Dinamo II – Dunărea Giurgiu

Doar două puncte le desparte pe aceste echipe în clasament. Un meci cu un deznodământ ușor de anticipat pentru că este greu de crezut că formația din Ștefan cel Mare se va împiedica de giurgiuveni.
 

 

Știința Bacău – Cetatea Suceava

Meciul este o ciocnire de gradul zero ! Totul sau nimic pare să fie miza pentru fiecare tabără înaintea acestei partide. Cine pierde spune adio Ligii a II-a ! Vom fi cu ochii pe arbitraj !
 

 

Ceahlăul Piatra Neamț – Sportul Studențesc

Partida este una a orgoliilor, ambele echipe “cu nume” dorind să iasă cât mai puțin șifonată dintr-un asemenea clinci. Formația de sub Pietrica este favorită certă, mai ales că distanța în clasament față de ocupanta locului doi s-a micșorat după etapa trecută. Oaspeții sunt mai liniștiți după victoria din etapa trecută.
 

 

Concordia Chiajna – FC Botoșani

Un meci ce pare a fi un galop de sănătate pentru echipa îmbrăcată în galben-verde. Ajunși pe un surprinzător loc 5, cei din Chiajna par a fi susținători ai unui nou slogan “În retur /Nu-i ca în tur” . Elevii lui Bolborea au ajuns la egalitate de puncte cu FM Bacău pe locul cinci, deși, după începutul turului, ambele formații sperau să evite retrogradarea. Oaspeții sunt o echipă bătăioasă, dar gazdele sunt în formă maximă.


Seria II

 

FCM Târgu Mureș – “U” Cluj   
Echipa lui Cosmin Bodea nu are decât varianta victoriei pentru a se menține pe un loc care duce în Liga I. FCM vine după eșecul de la Vânju Mare, acolo unde a acuzat dur maniera de arbitraj. Clujenii au un moral bun după ce Dorinel Munteanu a redebutat cu o victorie clară la Universitatea, 3-0 cu Dacia Mioveni. De remarcat că jucătorii lui Bodea vor încasa 3.000 de euro în cazul unei victorii, iar cei de la Universitatea doar 300.
 

 

CFR Timișoara – Liberty   
Gazdele au un program extrem de greu pe finalul acestui sezon și au nevoie disperată de toate punctele. Liberty are în tot sezonul numai 6 puncte agonisite din deplasări.
 

 

Dacia Mioveni – Internațional Pitești   
Partidă deschisă oricărui rezultat. Mioveniul a fost până acum extrem de puternică pe teren propriu (11 victorii – 2 înfrângeri). Piteștiul este o candidată clară la promovare dar în ultimele 4 etape a risipit 5 puncte. 
 

 

Râmnicu Vâlcea – ACU Arad       
Vâlcenii au 9 victorii și un egal în ultimele 10 partide de pe teren propriu. De cealaltă parte, echipa lui Bogoșel vine după 3 înfrângeri consecutive și a ajuns pe locul 15, retrogradabil.
 

 

Unirea Alba Iulia – UTA           
Meci de 1 solist. Formația uniristă va obține probabil a treia victorie consecutivă sub comanda lui Adrian Falub. Alba are 9 victorii și 3 rezultate de egalitate la meciurile de pe teren propriu din acest sezon. UTA ar putea să mai aibă numai 3 puncte avans după această etapă față de un loc retrogradabil.
 

 

Minerul Lupeni – FC Drobeta   
Probabil gazdele vor obține a 6-a victorie consecutivă pe teren propriu și vor curma visele la promovare ale formației FC Drobeta. Chiar și cu o victorie Lupeniul va rămâne cu șanse mici să se salveze de la retrogradare, în condițiile în care va mai juca în ultimele 7 etape pe teren propriu cu Internațional Pitești, ACU, Râmnicu Vâlcea și în deplasare la Universitatea Cluj, Liberty, Unirea Alba Iulia și CFR Timișoara.   
 

 

Arieșul Turda – Mureșul Deva       
Formația care va câștiga va lua o gură de oxigen în lupta pentru menținerea în Liga a II-a. Devenii au evoluat extrem de slab în deplasările din acest sezon, unde au obținut doar 2 puncte.
 

 

FCM Târgoviște – Mechel   
O partidă care nu are importanță în ecoomia finală a campionatului. Mechel are numai 7 puncte și în cazul în care nu va învinge va fi retrogradată și matematic în Liga a III-a. Târgoviște și dacă va câștiga va rămâne cu șanse infime să se salveze de la retrogradare.   
 

 

FC Bihor – Jiul Petroșani   
Un meci între două formații care sunt oarecum liniștite în acest moment în ceea ce privește lupta pentru evitarea retrogradării. Un rezultat de egalitatea ar putea să fie mulțumitor pentru ambele formații.

 

articol scris de Andrei Petrică și Daniel Lup
 

30 Apr. 2009, 15:37 Special
Pe aceeași temă