Avancronica etapei 24

09 Apr. 2009, 18:10 Special
Avancronica** etapei 24

Sâmbătă se desfășoară partidele etapei a 24-a din Liga a II-a. Derby-ul rundei în seria I are loc la Ploiești, unde Petrolul va întâlni ocupanta locului secund, Delta Tulcea. Cea mai interesantă confruntare din cealaltă serie are loc la Cluj, "șepcile roșii" sperând să își revină din pasa proastă din ultima perioadă cu una dintre pretendentele la promovare CSM Râmnicu Vâlcea. Meciul va fi transmis în direct de ProTV Cluj și înregistrat, de la ora 13.00 de sport.ro.

 

Duminică, sport.ro va transmite în direct partida dintre FC Snagov și FC Ploiești, de la ora 13.00.

 

Două dintre jocurile rundei, Mureșul Deva – FCM Târgu Mureș și Internațional Curtea de Argeș – Unirea Alba Iulia, au fost amânate, urmând să se dispute marți, de la ora 17.00

SERIA I

Sportul Studențesc – Dinamo II
Diferența între cele două echipe este de doar trei puncte. Chiar dacă în această serie se mai pune problema retrogradării doar pentru o echipă, ambele combatante au nevoie de victorie pentru a se îndepărta de zona retrogradării. Teoretic, gazdele au avantajul terenului propriu, dar au demonstrat, în retur, că sunt o echipă extrem de imprevizibilă. Elevii lui Cornel Țălnar vor încerca să recupereze punctele pierdute acasă cu FCM Bacău. Sunt premize ca partida să fie o remiză.

FCM Bacău – Știința Bacău
Un meci cu o favorită certă: gazdele. De partea cealaltă, oaspeții se bat să părăsească ultimul loc retrogradabil, dar nu par a avea forța necesară pentru a rămâne în Liga a II-a. Se întrevede o victorie sigură a FCM-ului.

FC Botoșani – Dunărea Galați
Un nou meci cu multe goluri se anunță în Moldova. O victorie i-ar scăpa de griji pe botoșăneni, mai ales că oaspeții nu par să-și revină după despărțirea de Dănuț Oprea. Un meci de unu solist.

Cetatea Suceava – CS Buftea
Meci decisiv pentru gazde, care nu au decât șansa victoriei. Un egal ar amâna sentința în privința retrogradării. De partea cealaltă, elevii lui Cristian Țermure par ca o corabie fără căpitan, un vas în derivă, deoarece nu au un obiectiv prea greu de atins, menținerea în eșalonul secund. Un meci de un punct sau de trei puncte pentru gazde.

Petrolul Ploiești – Delta Tulcea
La Ploiești se anunță un meci frumos, derby-ul Seriei I în această etapă. Rezultatul partidei va clarifica lupta pentru cel de al doilea loc promovabil. Deși oaspeții au un avans de 5 puncte față de echipa lui Marius Șumudică, tulcenii au pierdut, neașteptat, 2 puncte etapa trecută. Astfel că Marinescu, Budescu și ceilalți găzari care vin pe turnantă pot emite pretenții la promovare, profitând de situația contracandidatelor. În cazul unei victorii a elevilor lui Sebi Tudor și al unui pas greșit al celor de la FC Ploiești duminică, Petrolul ar relansa lupta în trei pentru un loc în Liga I.

FC Snagov – FC Ploiești, duminică, ora 13.00, sport.ro
Un meci crucial pentru oaspeți. Deși nu prea au câștigat în deplasare, ploieștenii sunt obligați să plece neînvinși de la Snagov pentru a păstra șanse la promovare. De partea cealaltă, gazdele nu au ce pierde, iar locul pe care îl ocupă în Seria I, locul șase, nu este întâmplător, având în vedere parcursul pe teren propriu al echipei ilfovene. O partidă interesantă cu siguranță.


SERIA II

FC Drobeta Turnu Severin – CFR Timișoara
Drobeta își joacă ultima șansă pentru a rămâne în cursă pentru Liga I. Timișorenii au avut un parcurs dezamăgitor în ultimele șase meciuri jucate în deplasare în acest sezon, când au scos doar un punct.

Mechel Câmpia Turzii – Dacia Mioveni           
Posibil să asistăm la primul rezultat pozitiv al “sârmarilor” după 9 înfrângeri consecutive. Deși este pe locul 6 în clasament, cei de la Mioveni nu au reușit până acum să câștige în deplasare, de unde au adus doar 4 puncte.

Liberty Oradea – ACU Arad               
Formația oaspete merge la Salonta din postura de favorită după ce a adunat 5 victorii consecutive. Cele două echipe sunt la egalitate, deși la finalul turului ACU avea 8 puncte în minus față de Liberty

Internațional Curtea de Argeș – Unirea Alba Iulia, marți, 14.04.2009, ora 17.00        
Ambele echipe vin după o etapă în care au avut rezultate mai puțin reușite. Piteștiul a pierdut în deplasare la ACU, iar Alba a remizat pe teren propriu cu Universitatea Cluj. Meci care se anunță extrem de important datorită situației din clasament, cele două echipe fiind în luptă cu Mureșul și Vâlcea pentru un loc de Liga I.

“U” Cluj – CSM Râmnicu Vâlcea, ora 11.00, înregistrat pe sport.ro de la ora 13.00           
Clujenii au obținut etapa trecută în deplasarea de la Alba primul rezultat de egalitate după 3 eșecuri consecutive. Vâlcea a bifat cinci victorii și un egal în retur, ajungând după 23 de etape pe locul 2.

FC Bihor – FCM Târgoviște           
Situația este tensionată la formația orădeană după ce aceasta a bifat la Lupeni a treia înfrângere consecutivă. E greu de crezut că Târgoviște va putea să se mai salveze de la retrogradare, chiar dacă a obținut 4 puncte în ultimele 2 etape.

Jiul Petroșani – Minerul Lupeni       
Jiul are nevoie disperată de victorie pentru a nu intra în hora retrogradării. Lupeniul vine după 5 eșecuri consecutive în deplasare, unde a reușit să marcheze doar un gol.

UTA – Arieșul Turda
Meci de X, în condițiile în care se întâlnesc două dintre formațiile care au cele mai multe remize în primele 23 de etape. Partida se va juca sâmbătă seara, de la ora 19.00

Mureșul Deva – FCM Târgu Mureș, marți, 14.04.2009, ora 17.00       
Meci de 1X2. Gazdele au nevoie disperată de puncte pentru a ieși din zona retrogradării. Echipa lui Bodea ar rămâne și cu un rezultat de egalitate pe un loc promovabil. Dacă Mureșul nu va pierde, va ajunge la al 10-lea meci consecutive fără înfrângere! Meciul se va juca marți, de la ora 17.00.

 

Articol scris de Andrei Petrică și Daniel Lup

09 Apr. 2009, 18:10 Special
Pe aceeași temă