Avancronica etapei 22

26 Mar. 2009, 17:17 Special
Avancronica** etapei 22

Sâmbătă și duminică se desfășoară meciurile etapei a XXII-a din Liga a 2-a. www.liga2.ro, partener media al FRF pentru eșalonul secund vă prezintă avancronica rundei. Două dintre partide vor putea fi urmărite în direct la sport.ro: sâmbătă de la ora 13 telespectatorii vor putea vedea liderul seriei I în deplasarea de la Chiajna, iar duminică, de la aceeași oră, derbyul din seria a II-a, dintre Drobeta Turnu Severin și Unirea Alba Iulia

Seria I

 

FC Botoșani – Dinamo II
Ajunsă în zona retrogradării, echipa gazdă are un meci de 6 puncte cu o formație vecină în clasament. După ce era cât pe ce să plece de la Ploiești cu un punct, antrenorul Cristi Popovici a acuzat arbitrajul. Oaspeții nu au jucat etapa trecută și probabil vor beneficia de aportul unor jucători de la prima echipă, având în vedere pauza competițională din Liga I.
 

 

Petrolul Ploiești – Dunărea Galați
Un meci decisiv pentru ambele formații dacă acestea își mai doresc promovarea. La oaspeți apele sunt tulburi după demiterea antrenorului Dănuț Oprea. Echipa dunăreană a început ezitant returul, nereușind nicio victorie după trei meciuri. De partea cealaltă, fotbaliștii antrenați de Sebi Tudor au pierdut etapa trecută și rămâne de văzut dacă vor știi să profite de situația din tabăra adversă.
 

 

Cetatea Suceava – Dunărea Giurgiu
Oaspeții au o situația liniștită în clasament după ultima victorie categorică de pe teren propriu. Cetatea a câștigat partidele de pe teren propriu în acest retur și pare favorită din acest punct de vedere. Este o bună oportunitate pentru gazde pentru a se menține în cursa de evitare a retrogradării.
 

 

Sportul Studențesc – CS Buftea
Un meci care o să placă publicului, o partidă în care se anunță un joc deschis. Gazdele se pot descătușa după plecarea lui Adrian Falub și au ocazia de a-și dovedi adevărata valoare în fața unei echipe care a încasat 8 goluri în ultimele două meciuri. De partea cealaltă, antrenorul Cristi Țermure poate privi acest meci ca pe un antrenament cu public.
 

 

FCM Bacău – FC Ploiești
În Moldova se anunță un meci tare. Băcăoanii vin după patru victorii consecutive, dintre care trei în retur. De partea cealaltă, oaspeții au reușit în campionat, etapa trecută, prima victorie cu Marius Șumudică pe bancă. Duelul va fi aprig deoarece pentru ambele echipe nu există decât varianta victoriei.
 

 

Progresul – Delta Tulcea
Un meci de …promovare sau nimic. Oaspeții au avans de 4 puncte în fața gazdelor și au șansa de a se desprinde de una din contracandidatele la promovare. Partida este derby-ul Seriei I, însă gazdele nu sunt o echipă în formă.
 

 

Concordia Chiajna – Ceahlăul Piatra-Neamț
La Chiajna se anunță un meci cu scântei. Gazdele au devenit o forță sub comanda lui Bolborea, dar Florin Marin dorește să tranșeze problema promovării. Oaspeții sunt favoriți, având un avans de 9 puncte în clasament.


FC Snagov
și Știința Bacău nu vor juca în această etapă deoarece Prefabricate Modelu și Forex Brașov s-au retras din campionat.

Seria II
 

 

Mureșul Deva – CFR Timișoara
Devenii sunt pe un loc retrogradabil pentru prima dată în acest sezon. În retur, echipa lui Barbu a pierdut 3 din cele 4 partide jucate. Situația la timișoreni nu este mai roză. Aceștia au același număr de puncte ca și devenii (24) și nu au cunoscut gustul victoriei în ultimele 11 etape! Formația care va câștiga va lua o gură de oxigen în lupta pentru menținerea în Liga a II-a
 

 

FC Bihor Oradea – FCM Târgu Mureș       
Una dintre cele mai echilibrate partide din etapa a 22-a a ligii secunde. Orădenii lui Vig Zoltan au 3 victorii consecutive pe teren propriu. De cealaltă parte, formația lui Cosmin Bodea vine după 7 partide fără înfrângere (5 victorii – 2 egaluri). Oaspeții vor încerca să obțină un succes pentru a rămâne pe un loc promovabil.
 

 

Internațional Curtea de Argeș – Liberty Oradea       
Meci de 1 solist. Piteștenii au nevoie de victorie pentru a rămâne aproape de un loc promovabil. Formația lui Ștefan Stoica are 9 victorii și un rezultat de egalitate în ultimele 10 etape. Salonta a adunat numai 6 puncte în acest sezon din deplasări.
 

 

“U” Cluj – ACU Arad   
Partidă care se anunță încinsă datorită faptului că ambele echipe sunt aproape de un loc retrogradabil. Oaspeții au dovedit în acest retur că sunt mult mai în formă, bifând 3 victorii consecutive. Formația lui Mihali este într-o situație mai dificilă, venind după 2 eșecuri.
 

 

Mechel Câmpia Turzii – CSM Râmnicu Vâlcea       
Teoretic, meciul e de 2 solist. Mechel, formația care a agonisit numai 7 puncte în acest sezon, nu a mai obținut niciun punct din etapa a 14-a iar Vâlcea ocupă ultima treaptă a podiumului. Totuși, vâlcenii nu au impresionat în deplasările din acest sezon, având un bilanț de 3 victorii – 4 egaluri – 4 înfrângeri.
 

 

Arieșul Turda – Minerul Lupeni   
Gazdele au nevoie disperată de victorie pentru a nu intra în hora retrogradării. Lupeniul va juca probabil la 0-0, rezultat care ar putea să o scoată momentan de pe poziția retrogradabilă pe care se află.
 

 

Jiul Petroșani – Dacia Mioveni   
Meci care are miză numai pentru Jiul, echipă care ar ajunge la minus 9 în clasamentul adevărului în cazul unui eșec. Formația lui Simota începe să devină campioana egalurilor, în condițiile în care a obținut 5 în ultimele 7 etape. Dacia este pe un liniștitor loc 7.
 

 

FC Drobeta Turnu Severin – Unirea Alba Iulia       
Gazdele nu au pierdut niciun meci în acest sezon pe teren propriu și au nevoie disperată de victorie pentru a menține contactul cu primele două locuri. Trupa lui Șunda are și varianta unui rezultat de egalitate pentru a rămâne pe un loc promovabil. Partida se va juca duminică, de la ora 13.00, și va fi televizată de Sport.ro
 

 

UTA – FCM Târgoviște           
Partida care va închide luni această etapă ar trebui să aducă un succes pentru arădeni. Târgoviște a pierdut ultimele 4 deplasări, unde nu a reușit să marcheze niciun gol.

 

26 Mar. 2009, 17:17 Special
Pe aceeași temă