Avancronica etapei 21

19 Mar. 2009, 20:03 Special
Avancronica** etapei 21

Meciurile etapei a 21-a din liga secundă se desfășoară sâmbătă, cu excepția partidei de la Buftea dintre echipa locală și FCM Bacău, transmis în direct de sport.ro. Derbyul etapei se dispută sâmbătă, de la ora 13.00, la Piatra Neamț, între Ceahlăul și Delta Tulcea, întâlnire transmisă de asemenea în direct de sport.ro. Iată principalele coordonate ale meciurilor din weekend:


Seria I

 

FC Ploiești – FC Botoșani
Un meci echilibrat prin prisma ultimelor rezultate. Oaspeții au un moral de invidiat, în timp ce gazdele nu sunt mulțumite de parcursul din retur. Antrenorul Marius Șumudică nu a reușit să-și impună nou stil de joc la FC Ploiești, fostul antrenor Vivi Răchită având o relație mai bună cu o parte a jucătorilor, asta în timp ce conducerea așteptă rezultate mai bune din partea celui care a dus Progresul la finalul turului pe locul doi. Este un meci mult mai important pentru gazde.
 

 

Dunărea Giurgiu – FC Snagov
O partidă care nu se va termina 0-0, deși fiecare echipă pare lipsită de motivație. Gazdele vin după succesul din Regie și au nevoie de victorie pentru a avea un final de sezon liniștit. De partea cealaltă, pornită din postura de outsider, Snagovul a dovedit că se poate bate de la egal la egal cu orice echipă, ajungând astfel pe locul cinci.
 

 

Știința Bacău – Petrolul Ploiești
Orice rezultat poate fi o surpriză. Băcăoanii joacă cu spaima retrogradării și, în cazul în care vor câștiga, se poate spune că este o supriză deoarece între cele două echipe este o diferență de 9 locuri în clasament. Găzarii sunt în acest retur pe val, cum s-ar spune. Deși îi despart 11puncte de locul doi, prahovenii sunt în cărți pentru promovare. Victoria lor ar fi o surpriză pentru contracandidate.
 

 

Dunărea Galați – Concordia Chiajna
Ajunsă pe locul 7 în clasament, Dunărea nu are suflul din tur. O analiză tehnico-tactică a jocului gălățenilor scoate în evidență hiba din angrenajul ofensiv, principalul atu al gazdelor acestui meci în tur. Plecarea lui Bârlădeanu din trio-ul care îi furniza baloane utile vârfului impins a determinat regresul echipei. Totuși gazdele se pot impune deoarece Chiajna nu are forța necesară unei surprize.
 

 

Cetatea Suceava – Progresul București
Un meci pe care toată lumea va sta cu ochii. Jucătorii din fosta Cetate de Scaun a Moldovei sunt obligați să învingă pentru a avea șanse în evitarea retrogradării. De partea cealaltă, Gigi Mulțescu nu a reușit să lege încă o echipă la Progresul. Este greu să joci în tur cu un unsprezece și în retur cu un alt unsprezece, dintre titularii turului mai evoluând doar fundașii.
 


Ceahlăul Piatra-Neamț – Delta Tulcea
Un meci fără istoric și cu un rezultat mai mult decât previzibil. Va fi o nouă victorie pentru gazde care se antrenează pentru Liga’lui Mitică. Oaspeții, deși sunt pe locul doi, au  probleme de lot, iar acest fapt se va vedea pe parcursul meciului.
 

 

CS Buftea – FCM Bacău
Un derby de duminică, nu datorită poziției în clasament, ci situației actuale ale fiecărei echipe în parte. Gazdele propun tineri fotbaliști care au primit o lecție serioasă la Botoșani, în timp ce băcăoanii își joacă șansa de a egala Dinamo II în clasament. Scopul oaspeților este de a se menține la distanță de ultimul loc retrogradabil, de aceea partida se anunță a fi una animată.
 

 

Sportul Studențesc și Dinamo II nu vor juca în această etapă deoarece Forex Brașov și Prefabricate Modelul s-au retras din campionat.
 

 

SERIA A II-A
 

 

Minerul Lupeni – CS Târgoviște
Cei din Târgoviște își joacă una din ultimele șanse pentru a rămâne în liga secundă. Minerul ar ajunge la minus 12 în clasamentul adevărului în cazul unui eșec.
 

 

ACU Arad – FC Drobeta
Arădenii au nevoie disperată de puncte pentru a ieși din zona retrogradării. Drobeta ar putea să ajungă pe un loc promovabil în cazul unei victorii. Ambele echipe nu au pierdut în ultimele două etape.
   


Râmnicu Vâlcea – Mureșul Deva
Gazdele au două victorii și o remiză în retur și sunt la numai un punct de poziția secundă. Deva a început să aibă emoții legate de rămânerea în liga secundă după ultimele două înfrângeri suferite în campionat.
   

 

Unirea Alba Iulia – Mechel       
Meci de 1 solist. Formația lui Aurel Șunda nu își permite să mai facă pași greșiți după începutul mai slab de retur (4 puncte în 3 etape). Mechel a pierdut toate meciurile din retur, reușind să marcheze numai un gol. Șunda nu va conta pe portarul Rotaru și pe mijlocașul Dâlbea. Un egal are o cotă de 5.50:1 la pariuri, iar o victorie a “sârmarilor” are o cotă de 12.00:1.
 

 

Dacia Mioveni – FC Bihor       
Meci între două echipe care nu aspiră nici la promovare, dar nici nu au emoții legate de promovare. Gazdele au câștigat ultimele trei meciuri de pe teren propriu
 

 

FCM Târgu Mureș    – Arieșul Turda
Partidă care se anunță mai mult decât interesantă. Gazdele nu au pierdut niciun meci în acest sezon pe teren propriu, timp în care turdenii au avut până acum rezultate destul de bune. Posibil o remiză fără goluri, rezultatul cel mai des înregistrat de Arieșul în acest sezon.
 


Internațional Pitești – UTA       
Gazdele nu își permit niciun pag greșit în lupta pentru promovare. UTA suferă încă la nivelul jocului, nefiind încă toți fotbaliștii arădeni puși la punct la nivel fizic.
 


Liberty – “U” Cluj           
Clujenii vin după primul eșec sub mandatul lui Gică Mihali. Liberty este una dintre cele mai bune echipe din seria Vest pe teren propriu, având un bilanț de 6 victorii – 2 remize – 1 înfrângere. Mihali nu va conta pe fundașul Andrei Cordoș, care a primit cartonaș roșu etapa trecută.
 

 

CFR Timișoara – Jiul Petroșani       
Ambele echipe sunt la minus 7 în clasamentul adevărului. Un semieșec pentru timișoreni i-ar putea duce pe o poziție retrogradabilă. Jiul a înregistrat în ultimele șase etape patru rezultate de 0-0.

 

articol scris de Andrei Petrică și Daniel Lup

 

19 Mar. 2009, 20:03 Special
Pe aceeași temă