Autoritățile locale din Bistrița promit sprijin pentru fotbal. Se va înființa Academia „Jean Pădureanu”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2014, 16:19 Special
Autoritățile locale din Bistrița promit sprijin pentru fotbal.** Se va înființa Academia

Fotbalul din Bistrița ar putea renaște în 2015. Vineri, primarul Ovidiu Crețu a declarat într-o conferință de presă că s-a întâlnit cu reprezentanți ai partidelor PSD și noul PNL atât de la nivelul municipiului, cât și de la nivelul Consiliului Județean, dar și cu reprezentanți ai Asociației Sportive Gloria Bistrița și au convenit cu toții ca mișcarea fotbalistică să fie susținută din nou. Astfel, începând cu anul viitor, fotbalul va fi finanțat de la bugetul local.

„Am discutat și am găsit modalități să susținem în special Centrul de copii al Gloriei care se va crea ca entitate separată, dar și echipa în condițiile în care conducerea a agreat să facă modificări în statut astfel încât să nu ne trezim că finanțăm pe cei care doresc să își recupereze debitele. Noi dorim să finanțăm activitatea sportivă. Am găsit împreună căi de a rezolva acest lucru și de a susține fotbalul bistrițean”, a spus primarul Ovidiu Crețu, citat de timponline.ro.

Întrebat dacă s-a convenit asupra unei sume, edilul a spus că deocamdată este vorba doar de o înțelegere politică pentru sprijinirea Gloriei. „Și centrul de copii, și societatea, vor trebui să participe la concursul de proiecte pe Legea 350. Este formula legală prin care putem să finanțăm. După ce s-a întâmplat la Constanța, nu mai semnează nimeni finanțări pe Legea 69, legea sportului. Noi, până acum, așa am finanțat fiindcă am considerat că e corect pe Legea 69. Am cerut, în scris, Ministerului Sportului să ne spună dacă Gloria, așa în insolvență, poate fi finanțată pe articolul 69 din Legea 69, articol care spune destul de clar cum se face finanțarea, însă interpretarea Curții de Conturi de la Constanța a fost total diferită. Am spus, așadar, că pe Legea 350 poate fi finanțat sportul exclusiv. Ministerul nu ne-a răspuns nici până azi. Am vorbit cu doamna ministrul Gabriela Szabo și mi-a spus că Direcția juridică a trimis spre avizare la Ministerul Finanțelor care nu a mai răspuns”, a mai declarat Crețu, care dorește ca municipalitatea să susțină fotbalul, însă numai cu respectarea cadrului legal.

La rândul său, președintele CJ Radu Moldovan a precizat, citat de timponline.ro, că împreună cu primarul Ovidiu Crețu s-au găsit soluțiile tehnico-juridio-financiare ca activitatea fotbalistică să continue: „Atât echipa de fotbal seniori, cât și o nouă entitate care se va numi Academia de Fotbal „Jean Pădureanu”, care se va ocupoa de activitatea de copii și juniori”.

Marius ANGHEL 21 Dec. 2014, 16:19 Special
Pe aceeași temă