ASU Poli a câștigat primul și singurul amical dinaintea campionatului: 5-3 cu FC Bazoș

16 Aug. 2012, 14:07 Special

Într-o atmosferă emoționantă, cu galeria Politehnicii cântând în mica tribună a stadionului Știința, „echipa suporterilor” a pornit la drum. Iosif Rotariu a jucat 90 de minute pentru ASU Poli.

„Poli suntem noi” au strigat ieri, pe stadionul Știința, cei care nu au aderat la „proiectul Recaș”. Au fost puțin peste 100 de oameni, dar la primul meci oficial, cel de duminică, promit să se strângă în număr mai mare.

Pe teren a jucat și Iosif Rotariu, împreună cu studenții care au promovat în primăvară din liga a șasea. La aproape 50 de ani, fostul jucător al lui Poli și al echipei naționale și-a servit mult mai tinerii colegi cu pase precise, a centrat mai bine ca mulți fundași sau mijlocași laterali din Liga I, iar ASU Politehnica a câștigat cu 5-3 primul ei amical din această vară, în fața celor de la FC Bazoș.
Golurile Politehnicii au fost marcate de Ciprian Bota (de 3 ori), Adrian Marchiș și Băcilă.

Roti: „Mă simt ca la 18 ani”

Iosif Rotariu a fost integralist în acest joc și spune că îl așteaptă în echipă și pe fostul său coleg de la Poli, Petre Vlătănescu (53 de ani).

„Mă simt exact ca atunci când am venit de la Nera Bozovici la Poli Timișoara, în 1980. Aveam 18 ani. E o imensă satisfacție să mă aflu pe teren la vârsta de 50 de ani și mă bucur din inimă că am văzut foarte multă lume la stadion, oameni care într-adevăr țin cu Poli Timișoara. Sper să ajut echipa cum pot din teren, să promoveze în Liga a IV-a. Mi se pare un proiect de perspectivă, pe baze solide, au o bază de antrenament cum puține echipe din Liga I au. Și eu cred că dacă domnul rector Șerban se implică cu adevărat, această echipă va avea un viitor bun. Mă simt ca și atunci când am debutat în fotbal, văzând atâția oameni strigând și încurajând echipa Poli, mă bucur din inimă că pot ajuta și eu. Au dat dovadă că Timișoara are suporteri, mai trebuie să aibă și fotbal. Și cred că va veni curând prin această nouă echipă care în fiecare an și-a propus obiectiv promovarea și eu cred că este posibil. Voi încerca să-l conving și pe Petre Vlătănescu, care și-a dat acordul că va veni și poate încă unul sau doi jucători cu experiență, pentru că este nevoie. Sunt trup și suflet alături de galerie și voi merge până la capăt”, a declarat Roti.

Foale: „Roti nu se bagă la tactică”

Antrenorul echipei studențești, Toni Foale, este mândru că îl are în echipă pe omul care a jucat împotriva lui Maradona la mondialul din 1990. „E o mare plăcere să-l ai pe Roti în echipă, e un ajutor și sperăm ca pe parcursul campionatului să ne ajute. Roti duce 90 de minute, încă poți să spui că e un jucător mare. Îl avem în vedere și pe Vlătănescu, vorbisem acum cu Bătrânu, dar e legitimat în Municipiu. Ilie Rotariu nu poate, din cauza problemelor de spate. Roti nu se bagă la tactică, am încercat la început, dar a refuzat, e numai jucător”, a spus Foale.

ASU Poli va juca primul meci oficial din campionatul județean duminică, în compania echipei Gran Plaz Liebling.

Articol scris de Radu FAUR

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

16 Aug. 2012, 14:07 Special
Pe aceeași temă