ARDE Seria a II-a!

21 Apr. 2009, 11:28 Special

FCM Târgu Mureș, Unirea Alba Iulia, CSM Râmnicu Vâlcea și Internațional Curtea de Argeș se luptă pentru cele două locuri care duc în Liga I.

După 25 de etape lucrurile în Seria a II-a în ceea ce privește lupta pentru promovare încep să se cristalizeze. Primele patru clasate (FCM Tg. Mureș, Alba, Râmnicu Vâlcea și Internațional) sunt despărțite de numai trei puncte.
 

FCM Târgu Mureș Formația lui Cosmin Bodea a început sezonul din postura de candidată la retrogradare, dar a reușit să termine turul la numai două puncte de locul secund. Într-un clasament al celor opt etape jucate din retur, FCM este pe locul 1, motiv pentru care de patru etape se și menține pe primul loc în clasamentul Seriei a II-a. Echipa lui Bodea are însă cel mai greu final de sezon dintre candidatele la promovare, urmând să aibă deplasări la Drobeta, Internațional, ACU, Vâlcea și Mioveni.
 

 

Unirea Alba Iulia Echipa albaiuliană a dominat autoritar turul, când a terminat cu un avans de cinci puncte față de locul 3, dar în retur a avut o cădere inexplicabilă. În cele opt etape din această primăvară, formația uniristă a pierdut 12 puncte! Adrian Falub i-a luat locul lui Aurel Șunda pe banca tehnică după remiza obținută de Unirea pe teren propriu cu „U” Cluj, în etapa a 23-a.
 

 

CSM Râmnicu Vâlcea Dintre cele patru candidate la promovare, Vâlcea este singura care nu a pierdut niciun meci în retur, echipa lui Artimon bifând cinci victorii și trei rezultate de egalitate. Minusul vâlcenilor în acest sezon pare să fie parcursul slab din deplasări, unde au pierdut 22 de puncte! În schimb, pe teren propriu aceștia au defilat în ultimele zece partide, când au obținut nouă victorii și un egal.
 

 

Internațional Curtea de Argeș În ultimele 13 partide, piteștenii au pierdut numai șapte puncte! Echipa lui Stoica a fost văzută încă de la începutul sezonului drept o favorită la promovare, mulți spunând că aceasta are sprijinul FRF-ului pentru a ajunge în Liga I. Piteștiul și Alba au cel mai ușor program pe acest final de sezon.
 

 

"Vrem să ajungem în Liga I. Avem un program greu, trebuie să fim foarte atenți" – Cosmin Bodea, antrenor FCM Tg. Mureș
 

 

"Sper ca lupta la promovare să se joace numai pe teren. Momentan, nu cred că e vreo echipă favorită" – Adrian Falub, antrenor Unirea Alba Iulia
 

 

"Etapele viitoare vor fi foarte importante pentru noi. Sper să nu mai pierdem puncte pe teren propriu" – Alin Artimon, antrenor CSM. Rm. Vâlcea
 

 

"Am luat patru puncte în ultimele două etape cu Alba și cu Vâlcea. Sunt mulțumit, putem promova" – Ștefan Stoica, antrenor Internațional Pitești

 

 

 

articol scris de Daniel LUP

21 Apr. 2009, 11:28 Special
Pe aceeași temă