O femeie arbitru, lovită și amenințată cu moartea pe terenul de fotbal! INCREDIBIL | Agresorul ar fi fost deja exclus din viața sportivă pentru fapte similare

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 14:58 Arbitri
O femeie arbitru, lovită și amenințată cu moartea pe terenul de fotbal!** INCREDIBIL | Agresorul ar fi fost deja exclus din viața sportivă pentru fapte similare

Scene reprobabile petrecute pe un teren de fotbal. S-a întâmplat la un meci din liga a cincea, partidă desfășurată miercuri în județul Dâmbovița, la Șelaru.

Ioana Mihălăchioiu, arbitrul confruntării Viitorul Șelaru – Petrolul Răscăeți (scor 1-5), din Seria Vest a Ligii a V-a Dâmbovița, a fost lovită cu pumnul în față de George Berbece, jucător al echipei gazdă. Incidentul a avut loc în minutul 23 al meciului. Chiar dacă a fost lovită violent, Ioana Mihălăchioiu a luat decizia de a continua meciul și abia după încheierea partidei a mers la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

„Individul a făcut foarte urât după ce a primit cartonașul roșu. A amenintat-o pe doamna arbitru că o omoară și că nu mai pleacă de acolo. Foarte nervos era și fratele său, Viorel, pe care au apucat să-l schimbe, pentru a nu risca și el o eliminare. Dacă verificați, frații Berbece au fost excluși din viața sportivă în 2015, tot pentru acte de violență. Iar bătăușul, George, avea legitimație nouă, era curat băiatul. Oare cine i-a eliberat-o?”, au relatat, pentru Jurnal de Dâmbovița, un spectator prezent la meci.

Potrivit ziarului local dâmbovițean, acesta este cel mai grav incident din fotbalul românesc ce are ca victimă o femeie arbitru. Surse din cadrul AJF Dâmbovița au relatat pentru Jurnal de Dâmbovița că agresorul George Berbece nu ar fi avut o legitimație nouă, ci ar fi jucat cu un duplicat.

Dan Mihălăchioiu, soțul victimei și fost arbitru la rândul său, a declarat pentru sursa citată: „Este revoltător și de neacceptat atunci când apare violența în fotbal, în general, cu atât mai mult atunci când aceasta este îndreptată împotriva unei femei. Dacă lucrurile stau așa cum apare în text, adică huliganului i-a fost ridicată sancțiunea de excludere din viață sportivă, voi acționa în instanță membrii Comisiei de Apel, pentru abuz în serviciu cu consecințe grave, secretarul AJF pentru înșelăciune (eliberarea unui document fără înscrisuri oficiale) și președintele AJF pentru că a girat prin semnătură să toate aceste nedreptăți”.

George Berbece s-a ales cu o suspendare de 12 etape și o amendă de 300 de lei în urma acestui incident.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 14:58 Arbitri
Pe aceeași temă