Bătaie ca-n Vestul Sălbatic la două meciuri din Dâmbovița! La Colacu, un spectator a scos sabia și a atacat suporterii echipei adverse. La Pietroșița, jucătorii au trecut la box

Marius ANGHEL 02 Oct. 2017, 19:03 Ligi județene

A fost ca în Vestul Sălbatic în weekendul trecut în județul Dâmbovița, în campionatul Ligii a 5-a. În două meciuri ale etapei a 9-a, desfășurate la Pietroșița, respectiv Colacu, spectatorii și jucătorii și-au ieșit din minți și s-au bătut pe teren. În conflictele apărute au apărut și arme albe.

La Colacu, un spectator a scos sabia și a lovit un suporter al echipei adverse. Jucătorii s-au bătut și ei pe teren

Meciul desfășurat duminică în localitatea dâmbovițeană Colacu, între echipele Steagu Roșu și Unirea Slobozia Moară (Liga 5, Seria Sud), s-a încheiat cu un scandal monstru, anunță DBonline.ro. Cu zece minute înainte de finalul jocului, între jucători s-a iscat un incident care s-a lăsat cu dat pumni și picioare.

Haosul declanșat la terenul din Colacu l-a determinat pe antrenorul Vasile Niță să declare că e decis să retragă Steagu Roșu din campionat. „Sunt în fotbal de 43 de ani, dar așa ceva nu am văzut niciodată. La scorul de 2-1 pentru Unirea, căpitanul echipei mele, Ionescu a scăpat singur a driblat portarul advers și a dat gol. În acel moment tușierul a semnalizat offside și a început scandalul. Unul dintre fundașii lor l-a lovit pe Ionescu cu pumnul, iar jucătorul meu i-a dat în genunchi adversarului. După a început un scandal mostru între jucătorii ambelor echipe, lucru care m-a depășit total”, spune antrenorul.

Tot atunci, la marginea terenului au putut fi urmărite imagini apocaliptice. Unul dintre spectatorii Steagului a scos o sabie, cu care, potrivit martorilor locali, l-a lovit pe fan al echipei Slobozia Moară. „Tot în acest moment, în minutul 80, scene groaznice au apărut la marginea terenului. S-au spart geamuri la mașinile spectatorilor adverși, dar cred că și ei au provocat acest scandal. De asemenea, în spate, un spectator de-al nostru a scos sabia, după ce și fanii adverși au scos o bâtă din mașini. Nu trebuia să se ajungă la așa ceva. E și vina noastră, fiindcă la meci trebuia să ajungă Poliția Locală a orașului, cea care păzește doar Primaria Răcari și nimic altceva. Așa ar fi fost normal, atâta timp cât sunt plătiți din banii noștri. Nu știu dacă cel cu sabia a lovit pe cineva, dar dacă a făcut-o trebuie să răspundă pentru ce a făcut. Vă dau cuvântul meu de onoare că după aceste incidente, luni, retrag echipa din campionat. Cel mai tare m-a deranjat că acești indivizi ne-au știrbit imaginea. Copiii mei sunt stabiliți în Dubai și patronează echipa. Avem echipamente noi, mingii de calitate, condiții excelente și totul a fost stricat de niște huligani. Noi am dus ghete și la Chindia. Nu mai are rost să mai muncesc atât pentru această localitate. Nu mai putem activa în fotbalul dâmbovițean. Trebuia să jucăm într-un alt județ, precum Ibrianu sau Crevedia. Sunt de acord ca acelui individ cu sabia să i se aplice o pedeapsă pe măsură, dacă a făcut așa ceva. Într-o lume civilizată nu se scoate niciodată sabia. E inadmisbil. Voi retrage echipa din cauza huliganilor și a arbitrilor, care ne-au persecutat în ultimele meciuri. Îmi pare rău ca după 43 de activitate fotbalistică să mă retrag”, a declarat Niță pentru DBonline.

Meciul dintre Steagu Colacu Roșu și Unirea Slobozia Moară s-a încheiat 2-1, însă numai după ce spiritele încinse au fost calmate de prezența poliției și jandarmeriei.

La Pietroșița, jucătorii au lăsat fotbalul și au încercat boxul. Arbitrii au fost alergați pe teren și loviți

Și tot la aceeași oră, pe un alt teren de fotbal din județul Dâmbovița, la Pietroșița, s-au petrecut lucruri la fel de grave. Bătaia a fost cuvântul de ordine și la meciul dintre Voința Pietroșița – Flacăra Șuta Seacă (Liga 5, Seria Nord, etapa 9).

La jumătatea reprizei secunde, la scorul de 2-0 oaspeți, jucătorii Voinței au sărit la bătaie după ce jucătorul cu numărul 8 l-a lovit zdravăn pe un component de la Flacăra. La meleul format pe teren au participat și numeroși spectatori din tribune. Cum spiritele nu s-au calmat, arbitrul Alexandru Stan a fost nevoit să oprească jocul. Nemulțumiți de această decizie, jucătorii de la Pietroșița l-au alergat pe central pe teren până când acesta a reușit să ajungă la vestiar. Apoi s-au năpustit asupra tușierului Alexandru Negoiță, pe care l-au lovit cu pumnii în zona tâmplei.

„A fost junglă pe arena din Pietroșița. Vin să urmăresc meciuri pe acest stadion din plăcere, dar ce am văzut astăzi (n.r. – duminică), am rămas șocat. Dintr-un simplu fault pe la mijlocul reprizei a doua s-a pornit o bătăie generală. Pentru început jucătorul cu numărul 8 de la gazde a lovit un adversar, iar apoi s-a creat o îmbulzeală din care reieșeau numai lovituri și de o parte și de alta. Tot atunci, din tribună au năvălit mai mulți spectatori pe teren, porniți și ei tot pentru a lovi. Arbitrul central a fost alergat pănă la cabine, dar nu știu dacă a fost atins de cineva. În schimb, tușierul a fost lovit cu pumnul în zona capului de jucătorul cu numărul 7 de la Pietroșița. Este inadmisibil ce am putut vedea. Nu se poate juca fotbal în asemenea condiții. Am impresia că am fost la un meci de box și nu de fotbal. Curios e faptul de ce a fost lovit tușerul dacă nu au fost niciun fel de probleme de arbitraj”, a povestit pentru DBonline.ro un spectator prezent la meciul de la Pietroșița.

La Hagioaica, un spectator a intrat pe teren pentru a „pedepsi” un jucător

Cele două incidente de la finalul săptămânii trecute vin după ce în etapa anterioară, tot în județul Dâmbovița, la meciul desfășurat la Hagioaica între echipele Urban Titu II – Unirea Răcari (scor 3-4, în etapa a 8-a a Ligii a 5-a, Seria Sud) au avut loc incidente grave. Pe lângă un conflict petrecut între jucători, pe teren a intrat un spectator și a lovit un fotbalist al Unirii.

Un oficial al echipei vizitatoare, Daniel Micu, a semnalat pentru Jurnal de Dâmbovița câteva dintre incidentele petrecute la meciul de la Hagioaica.

„Un jucător de-al nostru a fost făcut KO de un adversar, iar un spectator a intrat pe teren și l-a lovit pe Bănel (n.r. – Daniel Tudor), spârgându-i un dinte. Se putea întâmpla o nenorocire”, a spus Micu, informația fiind confirmată și de un suporter prezent la meci: „Era în jurul minutul 30, când un tip mai solid a pătruns pe teren și a lovit cu palma peste față un jucător de la Răcari. S-a format un meleu, însă lucrurile s-au calmat, iar jucătorul lovit a putut continua meciul. Sunt prea multe orgolii exagerate la acest nivel, unde fotbalul ar trebui să se joace de plăcere”.

Oficialii echipei din Răcari au contestat la final 14 jucători ai formației Urban Titu II, însă au susținut financiar doar o singură reclamație. În plus, Micu a adus acuzații grave la adresa ,,centralului” Ionuț Iugulescu.

Și astfel de incidente regretabile petrecute pe terenul de fotbal cu siguranță s-au mai petrecut și vor mai avea loc în continuare. Mentalitatea și nivelul de civilizație vor duce și la alte evenimente nedorite în societatea românească.

Marius ANGHEL 02 Oct. 2017, 19:03 Ligi județene
Pe aceeași temă