VIDEO | Bătaie ca-n „Șapte păcate” la un meci din Dâmbovița, chiar înainte de Paște! Jucătorii și spectatorii și-au împărțit pumni „cum doar în filme se poate vedea”

Marius ANGHEL 10 Apr. 2018, 10:31 Ligi județene
VIDEO | Bătaie ca-n

O nouă etapă, un nou scandal în ligile inferioare din Dâmbovița. Sâmbătă, cu o zi înainte de Paște, pe terenul de la Săcuieni, jucătorii și spectatorii de la meciul Viitorul Ocnița – Voința Tătărani, din cadrul etapei a 19-a a Ligii a 5-a, seria Nord, s-au bătut „vreo zece minute precum chiorii. Zici că a fost iadul pe pământ!”, a povestit un martor la eveniment pentru DBonline.

Totul a pornit după ce portarul echipei gazdă le-a arătat semne obscene și i-a înjurat pe fanii formației oaspete. „S-a iscat o bătaie generală cum doar în filme se poate vedea”, „oamenii care stăteau lângă plopi și care beau țuică, vin și tot așa, ca de Paște” și „spectatorii de Tătărani erau rupți de beți” sunt alte câteva fragmente din declarația martorului la meciul care repune fotbalul dâmbovițean pe harța rușinii.

Meciul în care portarul echipei gardă a încasat-o zdravăn de la suporterii adversarilor s-a încheiat, de altfel, în minutul 70, la scorul de 3-1, după ce arbitrul Mugurel Ciocmată a fost nevoit să fluiere sfârșitul jocului. Centralul n-a putut face față haosului iscat pe teren, astfel că a pus punct partidei.

În urmă cu o săptămână, a fost bătaie generală și la meciul de Liga a 4-a Dâmbovița dintre Unirea Bucșani și Recolta Gura Șuții.

„Totul a pornit în minutul 60 și ceva, de la o schimbare de jucători. Goalkeeperul echipei gazdă nu mai putea să evolueze. În timp ce portarul ieșea afară, delegatul Voinței s-a dus l-a arbitru și i-a transmis că vrea să facă contestație pe acesta, că li s-a părut suspect. Din ce am văzut eu de pe margine, arbitrul i-a spus portarului să rămână la stadion până la final. Până să părăsească terenul de joc, portarul le-a arătat suporterilor de la Tătărani semne obscene și i-a înjurat continuu. În acel moment, oamenii care stăteau lângă plopi și care beau țuică, vin și tot așa, ca de Paște, au cerut socoteală portarului de ce îi înjură dacă oficialii Tătăranului vor să facă contestație pe el. Portarul tot mai tupeu s-au îndreptat spre fanii Tătaraniului și atunci s-a iscat o bătaie generală cum doar în filme se poate vedea. Pentru început, portarul a vrut să-i lovească, dar și spectatorii de la echipa oaspete au ripostat. În acel meleu au mai venit și jucători de la Ocnița și așa bătălia s-a întins vreo zece minute, până când arbitrul a fluierat finalul întâlnirii. Vreo zece minute s-au bătut precum chiorii. Zici că a fost iadul pe pământ! La un moment dat am avut impresia că totul se calmase, dar a fost doar o aparență. Pe teren au ajuns vreo trei-patru spectatori de la Tătărani și-au sărit pe portarul din Ocnița. Acești indivizi i-au dat bătaie portarului până când a picat la pământ. Cel care l-a scăpat pe portar a fost arbitrul. Acesta a intervenit oprindu-i pe bătăuși și după care imediat a fluierat finalul jocului și toți de pe margine s-au urcat în mașini si au plecat spre case. Parcă toți au fost teleghidați. Nu a venit nimeni nici de la poliție și nici de la jandarmi. Oameni de ordine nu prea au existat, iar cei de la Tătărani au fost mai mulți decât cei de la Ocnița. Cert e și faptul că spectatorii de Tătărani erau rupți de beți”, a declarat, pentru DBonline, cu lux de amănunte, firul violențelor de pe terenul din Săcuieni un spectator lucid și cunoscător al fenomenului.

Viitorul Ocnița ocupă ultimul loc, 18, în Liga a 5-a Dâmbovița, seria Nord, în timp ce Voința Tătărani se află pe locul 3.

Marius ANGHEL 10 Apr. 2018, 10:31 Ligi județene
Pe aceeași temă