Caz INCREDIBIL la un meci din România. Arbitrul, bătut de jucătorii ambelor echipe. Ce decizie a luat și de ce a fost suspendat

Marius ANGHEL 15 Nov. 2015, 19:21 Arbitri
Caz INCREDIBIL la un meci din România.** Arbitrul, bătut de jucătorii ambelor echipe. Ce decizie a luat și de ce a fost suspendat

Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Botoșani a luat o decizie unică în istoria fotbalului românesc. Meciul dintre echipele Prosport Vârfu Câmpului și Sănătatea Dărăbani, desfășurat săptămâna trecută, în Liga 4, a fost pierdut de ambele echipe cu 3-0 la „masa verde” dintr-un motiv incredibil. Fotbaliștii ambelor formații l-au luat bătaie pe arbitrul Cohal Mitriță, care, nesimțindu-se în siguranță a oprit jocul.

Arbitrul central din Dorohoi a fost agresat și lovit de jucătorii de la ambele echipe, care i-au reproșat maniera de arbitraj și a fost nevoit să întrerupă partida în minutul 64, la scorul de 2-1 pentru Sănătatea Dărăbani. În prima repriză, arbitrul nu a acordat un penalty pentru gazde, moment în care un fotbalist de la Vârfu Câmpului l-a înjurat, scuipat, dar a scăpat fără vreo măsură disciplinară, scrie stiri.botoșani.ro.

În minutul 64, Cohal Mitriță a acordat penalty pentru gazde, moment în care lucrurile au degenerat. Fotbaliștii de la Dărăbani l-au încercuit, au început să-l îmbrâncească și l-au lovit. Imediat, după intervenția asistentului Eduard Rotaru, centralul a anulat penalty-ul acordat, ceea ce a atras furia gazdelor, care l-au lovit la rândul lor. Scăpat din mâinile agresorilor, arbitrul a fluierat sfârșitul meciului în minutul 64.

Comisia de Disciplină de la AJF Botoșani a luat măsura logică, iar ambele echipe implicate în incident au pierdut meciul cu 3-0 la masa verde, dar nici arbitrul nu a scăpat de sancțiune. Cohal Mitriță va fi reținut de la delegări în următoarele patru etape, pentru „lipsa de autoritate evidentă manifestată la conducerea partidei, cu consecințe asupra rezultattului, respectiv aplicarea unor sancțiuni, în mod nejustificat, fapt ce a produs efecte asupra jucătorului sancționat și pentru etapele următoare, care au condus la dezechilibrarea partidei în care au fost acordate”.

Marius ANGHEL 15 Nov. 2015, 19:21 Arbitri
Pe aceeași temă