«Ne pregătim de decolare, vă rugăm să vă puneți centurile de siguranță!» Atacantul român „reprofilat” în însoțitor de bord: „E o șansă unică, vreau să văd lumea”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2017, 08:57 Special

În afară de câteva cluburi din prima ligă, fotbalul românesc nu poate propune jucătorilor salarii care să concureze cu joburile bine plătite din afara fenomenului. Unii fotbaliști preferă campionatele externe, chiar exotice pentru a câștiga mai bine, alții pleacă în afara țării pentru a munci, ultimele exemple fiind Cordoș în Maldive, Astafei în Malaezia, respectiv Petean în Germania.

Un alt român care în această iarnă a decis să își agațe ghetele în cui și să își găsească un nou job este Alexandru Sălăjan (25 ani). Atacantul echipei Gloria Lunca Teuz Cermei, ocupanta locul 9 în Seria 4 a Ligii 3, se lasă de fotbal pentru a lucra pe un post pe care nu vezi prea des bărbați. Potrivit SportArad, arădeanul care a mai evoluat pentru Gloria Arad, UTA, FC Olt sau Șoimii Pâncota, la ultimele trei echipe în Liga 2, a fost astăzi la interviul final pentru ocuparea unui post de însoțitor de bord la una dintre cele mai faimoase companii aeriene din lune, Qatar Airways.

„Mi-am făcut bagajele, iar deseară am avion spre Qatar. Am încheiat verbal conturile cu cei de la Cermei, cărora nu pot decât să le mulțumesc pentru tot. Au fost fair-play față de mine, mi-ar fi plăcut să-i ajut mai mult în tur. Le doresc mult succes, sunt sigur că-și vor îndeplini toate obiectivele și asta pentru că formează un grup unit”, a spus Sălăjan pentru sursa citată.

Ca însoțitor de bord, Sălăjan va câștiga între 2.500 și 3.500 de dolari pe lună, în funcție de numărul curselor, mult mai mult decât ar fi putut obține ca fotbalist la cluburi cel puțin din Liga 2. „Nu pot să neg că m-a atras salariul, dar și faptul că o să descopăr locuri noi. E o șansă unică, vreau să văd lumea deocamdată, după care, dacă mai e cazul, s-ar putea să mă mai întorc și la fotbal”, a mai declarat Sălăjan.

Marius ANGHEL 12 Jan. 2017, 08:57 Special
Pe aceeași temă