Ancheta în cazul premierii jucătorilor de la Brașov continuă. Horoba: „Până pe 30 iunie se dă rezultatul. Am auzit că s-a sesizat și DNA”. Ce au spus jucătorii brașoveni pe teren

Marius ANGHEL 18 Jun. 2015, 20:56 Special
  • Comisia de Disciplină și Etică a FRF achetează felul în care jucătorii de la FC Brașov au primit bani după meciul din ultima etapă a Ligii 1 cuGaz Metan Mediaș, încheiat la egalitate, scor 0-0. Rezultatul ce a duc ambele echipe în Liga 2, iar Concordia Chiajna a rămas în prima ligă.
  • Dacă se dovedește că banii au venit de la Chiajna, ilfovenii vor fi retrogradați.
  • Ioan Horoba, președintele Gazului, spune că și DNA ar fi intrat pe fir, cazul putând deveni unul penal.

 

Cazul premierii jucătorilor echipei FC Brașov de după meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan nu a rămas „în aer”. Comisia de Disciplină continuă ancheta și până la finalul acestei luni va da un verdict. Rezultatul de egalitate, scor 0-0, dintre cele două a avantajat Chiajna, care s-a salvat de la retrogradare, iar imediat după meci, jucătorii de la Brașov au primit bani, cu toate că retrogradaseră în liga secundă.

Organele federale s-au autosesizat imediat după joc, iar jucătorii și oficialii celor două formații sunt chemați la audieri și întrebați ce știu despre proveniența banilor primiți de brașoveni. „Noi nu avem niciun . Am fost citați de Comisia de Disciplină, care a fost sesizată în urma unui referat al Departamentului de Integritate care s-a autosesizat la două ore după meciul nostru cu FC Brașov, în privința suspiciunii că echipa FC Brașov a fost premiată, deși a fost retrogradată”, a spus Ioan Horoba.


Ioan Horoba speră ca FRF să retrogradeze Concordia, iar Gazul să revină în Liga 1

„Constantinescu a împărțit prime între 2500 de euro și 200 de lei”

Oficialul Gazului spune că banii au fost împărțiți de atacantul Marian Constantinescu după meci, iar unii juniori au primit 200 de lei. „Comisia de Disciplină audiază pe jucătorii, atât pe cei de la noi, cât și pe cei de la Brașov. Și eu am fost la audieri. Jucătorii de la Brașov recunosc că au primit bani. S-au dat de la 2.500 de euro, până la 200 de lei către vreo doi juniori care erau pe bancă. Banii s-au dat în plicuri și pungi, fără să se semneze vreun stat de plată. Ei nu puteau să facă plată decât în cont”, a spus Horoba, care are informații că „pe fir” ar fi intrat și DNA-ul. „Am înțeles că și DNA a deschis o anchetă, dar nu m-a chemat nimeni de la DNA la audieri. Comisia de Disciplină trebuie să dea un rezultat până pe 30 iunie”, a spus președintele Gazului.


Potrivit spuselor lui Horoba, atacantul Marian Constantinescu ar fi împărțit banii în vestiarul echipei FC Brașov. Atacantul s-a transferat în această vară tocmai la Concordia Chiajna. Foto: Attila Szabo
 
„N-am luat banii de 7 luni și ne-au zis ăștia de la Chiajna că ne dau ei”

Ioan Horoba a povestit și un episod petrecut în teren, când unii jucători ai Brașovului au recunoscut că li s-au promis bani de la Chiajna. „Prin minutul 60, conducea Petrolul la Chiajna, iar Brașovul, dacă ne bătea, s-ar fi salvat. Ei n-au urmărit însă să bată și au încercat doar să tragă de timp și să nu batem noi. Jucătorii noștri i-au întrebat în teren: , iar ei le-ar fi spus: . Eu nu acuz Chiajna, pentru că nu am probe, dar spun ce am văzut și ce am auzit”, a povestit Horoba.

FC Brașov a motivat că primele împărțite jucătorilor au fost pentru punctele acumulate în ultimele etape, iar banii au venit din partea omului de afaceri Vasile Dochița, patronul unei brutării din Brașov. Dochița a fost între timp numit președinte la echipa ce a luat drumul Ligii 2.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Attila Szabo (FB FC Brașov)

Marius ANGHEL 18 Jun. 2015, 20:56 Special
Pe aceeași temă