Unirea Slobozia a făcut primul pas, cine urmează?

18 May. 2012, 18:55 Microscop
Unirea Slobozia a făcut primul pas, cine urmează?

Runda trecută a stabilit prima promovată matematic din Liga a III-a. Este vorba de Unirea Slobozia, care a profitat de eșecul neașteptat al Afumațiului împotriva celor de la Axintele și s-a distanțat la 9 puncte de echipa ilfoveană. Chiar dacă au mai rămas doar trei etape de jucat, Afumațiul mai are doar două meciuri de disputat deoarece Phoenix Ulmu s-a retras în tur. Așa că ialomițenii sunt imposibil de ajuns.

În seria I, lupta se poate simplifica de azi, când SC Bacău stă, iar Rapid CFR are meci la Galați, cu satelitul Oțelului. O victorie a rapidiștilor i-ar duce la 4 puncte distanță de băcăuani, cu doar două meciuri rămase de jucat de către fiecare echipă. Sucevenii mai au acasă cu codașa Poli Galați și în deplasare la Pașcani. Elevii lui Marin Barbu joacă în deplasare cu Ceahlăul II și au meci greu acasă cu Petrotub.

În seria a III-a, Buftea și Chimia Brazi pleacă cu prima șansă în lupta pentru locul promovabil, chiar dacă ultimii sunt pe trei, la patru puncte de lider. Domneștiul și Buftea au un meci în plus față de prahoveni, dar în ultima rundă se va juca la Brazi derbyul dintre Chimia și echipa lui Lavi Hrib. Chimia poate promova și cu două victorii din trei meciuri, cu condiția ca Buftea să scoată cel mult un egal în meciurile rămase, iar Domneștiul maxim 4 puncte.

În seria a IV-a, Damila mai are nevoie doar de două puncte din trei meciuri pentru a promova matematic fără a o mai interesa dacă Motru are sau nu drept de promovare. Ținând cont că în retur elevii lui Lincar nu au pierdut niciun meci, iar în ultima etapă joacă cu lanterna, promovarea vâlcenilor pare a fi o formalitate.

În seria a V-a, Recașul și Hunedoara prelungesc suspansul, distanța dintre cele două echipe fiind de patru puncte în acest moment. De menționat că la meciurile directe, Hunedoara stă mai bine.

În seria a VI-a, sincopa Coronei la Bistrița a reaprins speranțele sătmărenilor, ajunși la doar trei puncte în spatele brașovenilor. Corona mai are o deplasare grea la Zlatna, care trage la salvarea de la retrogradare și un meci mai greu azi cu Reghinul. De partea lor, sătmărenii au o deplasare la satelitul Universității și ultimul meci acasă cu Seso. În plus, ambele echipe au meci cu Sănătatea, dar „virușii verzi” sunt deja ]n vacanță după ce au scăpat de la retrogradare. Brașovenii mai au în mânecă atuul că la egalitate de puncte, vor depăși Olimpia la golaverajul general – la celelalte criterii cele două echipe se află la egalitate perfectă.

NOTĂ‚: deoarece FRF nu a anunțat oficial că Minerul Motru, Hunedoara și SC Bacău nu au drept de promovare, momentan aceste echipe sunt încă în cărți pentru un loc de Liga a II-a.

CARE ECHIPE CREDEȚI CĂ‚ VOR FI PROMOVATELE LA FINALUL SEZONULUI?

18 May. 2012, 18:55 Microscop
Pe aceeași temă