Alin Stoica a refuzat-o pe „U” Cluj: „Am încercat să-i dau o șansă!”

Mihai Andries 09 Jan. 2014, 14:18 Special
Alin Stoica a refuzat-o pe

„U” Cluj l-a dorit pe Alin Stoica (34 de ani), însă jucătorul a refuzat oferta ardelenilor.

„Am încercat să-i dau o șansă, să fiu bunul samaritean, dar el a refuzat-o. Am vrut să aducem un jucător de calitate, să-i dăm o șansă, dar el ne-a refuzat. Nu știu de ce, probabil că are alte planuri a spus Vlad Munteanu pentru www.stiridesport.ro.


După un an în Liga a IV-a și a V-a,** Stoica primește o ultimă șansă: U Cluj!

Universitatea Cluj a perfectat miercuri al doilea transfer al iernii, după acordul cu internaționalul austriac Gercaliu. Clujenii s-au înțeles cu Alin Stoica, ultima dată în Liga a IV-a, la Poli Timișoara.

„El va veni la reunire. Îi dăm o șansă să evolueze la o echipă profesionistă. Este un fotbalist cu niște calități cum puțini jucători din România au. Am încredere în el”, a spus Vlad Munteanu, președintele Universității.

Marțian: „Întreba de țuică”

Mijlocașul de 34 de ani a jucat ultima dată în Liga I în 2009, la FC Brașov. Alin Stoica a ratat anul trecut un transfer la UTA, fiind acuzat că a dus o viață extrasportivă dezordonată când era în probe. „Ne-a sunat la două noaptea să ne întrebe unde e țuica”, a acuzat atunci Adrian Marțian, patronul arădenilor. „Nu-mi fac griji pentru viața lui extrasportivă. Eu îl cunosc de la FC Național și nu avea probleme. Totul ține doar de el. Se elimină singur dacă nu face exact ce trebuie”, a spus spus Munteanu.

Alin Stoica, în martie 2013

Ultima dată a jucat în Liga a IV-a

Alin Stoica a crescut la Steaua, iar în 1996 a plecat la Anderlecht. Apoi, a evoluat, pe rând la Club Brugge, Siena, Politehnica Timișoara, Gent, Mouscron și Concordia Chiajna. Până la finalul anului trecut, Stoica a evoluat pentru ASU Poli Timișoara, în Liga a IV-a, formație finanțată de suporteri și pregătită de Paul Codrea.

La 22 de ani făcea spectacol în Liga Campionilor

În urmă cu 11 ani strânsese deja peste 130 de meciuri în prima ligă din Belgia și în Liga Campionilor, era alintat de fani „Micul Prinț” și depășise 10 selecții în naționala României.

La doar 22 de ani, Alin Stoica avea tot viitorul în față și nu puțini vedeau în el „decarul” de care naționala României avea nevoie, după retragerea „Regelui” Gică Hagi.

Cu evoluții impresionante, înzestrat cu o abilitate tehnică remarcabilă și cu marea șansă de a evolua într-un campionat din Vest încă de la 16 ani (a plecat la Anderlecht în 1996, după un singur meci jucat la Steaua), Alin Stoica părea „croit” pentru a ocupa postul de playmaker al naționalei ani buni, însă accidentările și viața extrasportivă dezordonată i-au oprit ascensiunea.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Mihai Andries 09 Jan. 2014, 14:18 Special
Pe aceeași temă