Ajunge Mitică iar președinte de ligă? Dragomir se gândește să înființeze LPF 2

Autor: Mihai Andries Publicat: 14 Nov. 2013, 16:19 Actualizat: 14 Nov. 2013, 16:20 Special
Ajunge Mitică iar președinte de ligă?  Dragomir se gândește să înființeze LPF 2

După 17 ani, Dumitru Dragomir a plecat de la șefia LPF. Gino Iorgulescu l-a învins, după ce a reușit să convingă 11 dintre cele 18 cluburi. Dezamăgit, „Oracolul” din Bălcești a susținut ultima conferință de presă la sediul LPF, în care și-a anunțat și planurile de viitor.

Unul dintre el a atras atenția. Dragomir a declarat că se gândește să ajute cluburile din liga secundă să obțină mai mulți bani din drepturile de televizare. Planul lui Dragomir se îndreaptă înspre înființarea unui nou LPF, dar care să se ocupe de problemele din eșalonul secund. Ideea nu este nouă, însă acum a fost readusă în actualitate de Dumitru Dragomir.

LPF 2 ar însemna bani mai mulți pentru cluburi

În momentul de față, diferența între ce încasează cluburile din Liga I și ce iau cele din liga secundă este extrem de mare, deși în eșalonul doi se află nume care atrag, precum Rapid, „U” Craiova, UTA sau Farul Constanța. Pentru a convinge televiziunile să plătească mai mult, Liga 2 ar avea însă nevoie de o reorganizare. Primul pas ar fi înființarea unei singure divizii cu maximum 18 echipe. Asta ar asigura dueluri tari, cum ar fi Rapid – UTA. Este însă nevoie de un organism care să unească interesele cluburilor și să le transforme într-o voce comună.

Automat, interesul pentru liga secundă ar crește și, implicit, ofertele făcute de televiziuni. Ar fi un mare pas înainte pentru tot fotbalul românesc. Mai mulți bani pentru echipele din liga secundă ar ajuta cluburile care promovează să micșoreze diferența valorică față de cele din prima ligă. Cu mai mulți bani la dispoziție, cluburile pot investi mai mult în loturi, ceea ce ar duce automat la o creștere a calității meciurilor. Pe hârtie, proiectele arată bine, însă rămâne însă de văzut în ce direcție se va îndrepta fotbalul românesc, după aceste schimbări.


„S-ar putea să-i ajut pe cei din Liga a doua, să le obțin niște drepturi TV care să rivalizeze cu ce se întâmplă în Liga I”, Dumitru Dragomir, după ce a pierdut șefia LPF

Autor: Mihai Andries Publicat: 14 Nov. 2013, 16:19 Actualizat: 14 Nov. 2013, 16:20 Special
Pe aceeași temă