AJF Botoșani are un nou președinte după 24 de ani. Zanfirescu a câștigat alegerile în turul II și l-a cooptat în staff-ul său pe vechiul conducător

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 02 Dec. 2014, 11:28 Special

Asociația Județeană de Fotbal Botoșani are începând din această săptămână un nou președinte. Bogdan Zanfirescu (foto principal), fostul președinte al Comisiei Județene de Arbitraj (CJA), a câștigat alegerile pentru această funcție în turul II, succedându-l astfel pe Mihai Calistru, conducător al AJF-ului în ultimii 24 de ani.

Bogdan Zanfirescu a câștigat detașat alegerile pentru funcția de președinte al AJF după ce a avut 27 de voturi, iar contracandidatul său, Daniel Șchiopu, antrenor la CSȘ Botoșani, a avut doar 13 voturi. Două buletine de vot au fost anulate. La vicepreședinți, cele mai multe voturi le-au obținut Gabriel Tănasă și Ilie Andrici.

„Sunt fericit, dar sunt conștient că este o muncă destul de dificilă. Vor fi multe lucruri de schimbat. Bucuria este reținută pentru că trebuie să muncim și să arătăm că putem schimba ceva. Eu nu am anunțat inițial echipa mea pentru că nu am vrut să-i expun. La comisia de arbitri, președinte va fi Ciprian Iovu”, a spus, citat de btonline.ro, noul președinte al AJF Botoșani, care a adăugat că pentru Comisia de Disciplină nu s-a decis în privința președintelui.

În momentul în care s-au numărat voturile, Daniel Șchiopu a acuzat că unul dintre membrii comisiei de numărare a tăiat cu pixul pe un buletin. „În primul rând vreau să-l felicit pe domnul Zanfirescu care va conduce în următori patru ani Asociația Județeană de Fotbal. Am mari semne de întrebare dacă va fi într-adevăr o schimbare sau se va continua același sistem de ani de zile. Comisia care a fost la validarea dosarelor și care mi-a respins mie în primă fază dosarul a fost acum în comisia de numărare a voturilor. Domnul Popovici a început să taie cu pixul pe foaie. Era teama celor care sunt de zeci de ani în asociație”, a mai spus Daniel Șchiopu.

Calistru va conduce din umbră

Totuși, noul conducător l-a cooptat în echipa sa și pe fostul președinte, Mihai Calistru. După 24 de ani în fruntea AJF Botoșani, Calistru fusese nevoit să renunțe la funcția sa pentru că are peste 70 de ani și regulamentul FRF nu-i mai permitea să conducă forumul. Acesta nu va fi președinte de onoare, așa cum se vehicula, ci va avea o funcție de execuție.

Bogdan Zanfirescu a anunțat în discursul său în calitate de președinte că Mihai Calistru va fi noul secretar executiv al AJF. În aceste condiții, nu se poate vorbi de o schimbare la Botoșani, ci mai degrabă de un pas înapoi făcut de fostul președinte care nu mai îndeplinea vârsta pentru a conduce Asociația Județeană de Fotbal.

„Secretarul executiv va fi domnul Calistru Mihai. Eu nu știu toate lucrurile care trebuie făcute într-o asociație județeană de fotbal. Era singura persoană și cea mai responsabilă care putea să mă ajute în momentul de față”, a motivat Zanfirescu cooptarea în echipa sa a fostului președinte.

Interesant este că, în ultimii ani, funcția de secretar executiv al AJF Botoșani nu a fost ocupată de nimeni. „De vreo șase ani, de când a plecat Ochișor, funcția de secretar executiv nu a fost ocupată de nimeni. Secretarul executiv este al doilea om în AJF. Este o funcție mai importantă decât cea de vicepreședinte”, a spus unul dintre conducătorii de club din Liga a IV-a.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 02 Dec. 2014, 11:28 Special
Pe aceeași temă