ACS Poli a intrat oficial în procedura de faliment! Clubul mutat de la Recaș la Timișoara e istorie. Cele mai mari performanțe avute

Anda DELIU 08 Oct. 2021, 18:21 Liga 3
ACS Poli a intrat oficial în procedura de faliment! Clubul mutat de la Recaș la Timișoara e istorie. Cele mai mari performanțe avute

Tribunalul Timiș a decis, în sfârșit, ceea ce era inevitabil, și anume, intrarea în procedura de faliment pentru ACS Poli Timișoara. Acum, va urma lichidarea patrimoniului și stingerea infimă, probabil, a celor peste 10 milioane de euro datorii acumulate.

E finalul unei povești de 9 ani, începută în iunie 2012, odată cu mutarea echipei din Recaș la Timișoara.

Cele două planuri de reorganizare nu obținuseră votul votul adunării creditorilor

Trebuie spus că clubul, exclus de luna trecută din toate competițiile sportive pentru neprezentare la două etape de Liga 3, a propus două planuri de reorganizare. Cele două variante nu au fost votate de creditori. Acum, firma care se ocupa de administrarea insolvenței, condusă de Bogdan Alic, devine lichidator.

”Admite cererea creditoarei ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE TIMIŞ. Admite cererea administratorului judiciar S.C.P. ALFA & QUANTUM CONSULTING S.P.R.L. Deschide procedura generală a falimentului privind debitoarea ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV A.C.S. POLI TIMIŞOARA. Desemnează lichidator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă S.C.P. ALFA & QUANTUM CONSULTING S.P.R.L.Document: Hotărâre intermediară 968/2021 07.10.2021”, se arată pe portatul instanțelor.

Cei cu datorii de primit mai pot spera la sume infime de bani

Jucătorii care au de primit bani vin la rând, conform legii, după ANAF și Dumitru Mihu, patronul Ripensiei, care sunt primi în ordine la a mai recupera din datorii. Mihu creditase clubul cu cesiunea drepturilor TV, pierdute în urma retrogradării din 2018.

Fotbaliștii pot obține ceva sume de la FIFA, dintr-un fond constituit în acest sens, iar pentru asta era nevoie să se intre în faliment.

În rest, Bogdan Alic se va ocupa de lichidare în perioada următoare. ”Procedura de intrarea în faliment poate să mai dureze un an, un an și jumătate. Noi ne transformă în lichidatori. Acum vom face o nouă evaluarea a patrimoniului. Am făcut una și la intrarea în insolvență. Sunt bunuri materiale, și ceva grile de formare, cu sume infime însă”, a declarat Alic pentru Liga2.ro.

ACS Poli i-a supraviețuit la propriu celui mai iubit antrenor, iar la figurat, părintelui spiritual

Următorul termen al procedurii de faliment la instanță este 13 ianuarie 2022. Clubul a trăit, sportiv și faptic, 9 ani de la mutarea de la Recaș.

Acum un an, în 27 septembrie, cel care a mutat echipa din Recaș la Timișoara, Nicolae Robu, a pierdut alegerile pentru funcția de primar al Timișoarei. A mai durat aproape o lună până a predat efectiv mandatul. Așadar, ACS Poli i-a mai ”supraviețuit”.

Totodată, clubul a trăit și decesul dureros al lui Ionuț Popa, cel care a salvat echipa de la retrogradare după un baraj cu UTA și un sezon început cu o depunctare de 14 puncte. A fost cea mai mare performanță a echipei, cot la cot cu eliminarea lui CFR Cluj din sferturile Cupei României, tot în 2017, plus finala pierdută de Cupa Ligii, în fața lui Dinamo.

ACS Poli Timișoara a activat patru sezoane în Liga 1, trei în Liga 2 și două, deoarece acesta nu l-a mai început, în Liga 3. De trei ani, clubul era în insolvență, în faza de observare. În Timișoara au mai rămas SSU Poli și Ripensia, care nu dau semne că vor ajunge prea curând în Liga 1.

Anda DELIU 08 Oct. 2021, 18:21 Liga 3
Pe aceeași temă