A vrut să iasă golgheter și a dat 14 goluri într-un singur meci! Finalul partidei a fost însă de tot râsul

Marius ANGHEL 12 Jun. 2013, 10:57 Special
A vrut să iasă golgheter și a dat 14 goluri într-un singur meci!** Finalul partidei a fost însă de tot râsul

Roman Eșanu, de la Gloria Arad, a dat 14 goluri în partida cu Crișul Chișineu Criș (17-0), dar a ratat la mustață titlul de golgheter în Liga a IV-a arădeană

Cel mai bun marcator în Liga a IV-a din Arad a devenit Codrin Peii, cu 43 de reușite

Lupta pentru o simplă diplomă a transformat o competiție sportivă în circ ieftin. O performanță ce aduce aminte de Dudu Georgescu, Mateuț și Cămătaru și un scor de polo au atras atenția în ultima etapă a Ligii a IV-a Arad.

Gloria Arad a învins sâmbătă dimineața cu 17-0 pe Crișul Chișineu Criș. Golgheterul gazdelor, Roman Eșanu, a înscris de 14 ori și, până la ora 18:00, era cel mai bun marcator din județ, cu 41 de goluri. Cum a putut un singur jucător să înscrie câte un gol la fiecare șapte minute? Ne-a explicat chiar antrenorul său, Leo Pința: „După cum s-a prezentat echipa oaspete, Eșanu putea să dea 25 de goluri. La ei joacă numai juniori. În ultimele etape i-au bătut Pecica, scor 13-0, Semlacul, cu 15-1, și Ineul, cu 17-0. Toți colegii lui au jucat pentru el. Au vrut să îl facă golgheter. Eu nu le-am cerut asta, dar jucătorii vorbesc între ei”.

„Peii a dat câte goluri a avut nevoie!”

De ce a fost Eșanu golgheter doar câteva ore? Contracandidatul său, Codrin Peii (de la Semlecana Semlac), juca în deplasare de la ora 18:00 cu Progresul Pecica, echipa antrenată de tatăl lui. Peii junior avea nevoie de trei goluri, însă și tatăl lui trebuia să obțină trei puncte pentru a se salva de la retrogradare. Rezultatul: fiul a înscris cinci goluri, a devenit golgheter cu 43 de reușite, iar echipa tatălui a câștigat cu 8-6!

Leo Pința se aștepta la un astfel de scenariu. „Eu i-am spus la final lui Eșanu să nu se bucure, că nu are nicio șansă să fie golgheter. Știam că Peii va da câte goluri are nevoie”, a spus antrenorul Gloriei.

43 de goluri a înscris în acest sezon Codrin Peii, la fel ca Dorin Mateuț în 1989, când acesta din urmă a câștigat Gheata de Aur. Trei ani mai târziu, acest trofeu nu s-a mai acordat, fiind reintrodus în 1997, cu reguli diferite: golurile din campionatele mai slabe valorează mai puțin

 Joi (n.r. – mâine) va avea loc Comisia de Disciplină și se vor lua în discuție aceste meciuri. Sunt rezultate suspecte, am auzit și eu de ele, dar degeaba sunt suspecte, dacă nu ai probe
Dorel Cura, președinte AJF Arad

Buzăul s-a făcut de râs anul trecut

Un caz asemănător s-a petrecut anul trecut în Buzău. Campioana județului Buzău s-a desemnat în urma unui turneu play-off. Voința Lanuri și FC Puiești aveau nevoie de un golaveraj cât mai mare pentru a lua titlul, astfel că adversarele ambelor echipe s-au dat la o parte. Voința a câștigat cu 33-1, iar FC Puiești, cu 36-2. Ambele echipe au fost excluse din campionat de către AJF Buzău.

Articol scris de Radu FAUR

Marius ANGHEL 12 Jun. 2013, 10:57 Special
Pe aceeași temă