A treia mărturie în cazul ‘Blaturi la Voința’: „N-am vrut să joc într-o piesă de teatru!”

Publicat: 14 Sep. 2012, 11:32 Actualizat: 14 Sep. 2012, 11:33 Special
A treia mărturie în cazul ‘Blaturi la Voința’:  „N-am vrut să joc într-o piesă de teatru!”

În prima zi a cazului Blaturi la Voința, George Hermann* spunea: „I-am auzit pe Grigore și pe Beza cum le ziceau unor băieți să o lase mai moale, că trebuia să pierdem cu 3-0 meciul cu Cracovia”. Ieri, Hermann* a dezvăluit numele primului fotbalist avertizat de căpitan și de vicecăpitan. „E vorba despre Marius Postolache”, spune Hermann*. Jucătorul care, sub protecția anonimatului, a mărturisit lucrurile incredibile petrecute în cantonamentul sibienilor continuă: „Beza și Grigore i-au spus să o lase mai moale, dar Postolache a intrat, totuși, pe teren în repriza a doua”. Scorul la pauză era 0-0 și urma partea a doua a jocului în care jucătorii Voinței trebuiau, conform planului, să primească 3 goluri. Pe teren, o dată cu Postolache (foto, al doilea din dreapta), au intrat și veteranii Beza și Grigore, fotbaliști care au evoluat împreună și în liga a doua rusă. După câteva minute de joc, cei de pe bancă au avut un șoc. „Nu știu dacă trecuseră 5-6 minute și Postolache a ieșit de pe teren”, povestește Hermann*. „Era nervos, bolborosea ceva spre Pelici, se vedea că nu îi convine situația”, adaugă jucătorul.

„Sunați-l pe Postolache!”

Hermann* susține că aceasta a fost forma de protest a lui Marius Postolache față de blatul la care trebuia să participe. „Eu așa am înțeles gestul său”, spune acesta. Contactat de ProSport, Eugen Beza, vicecăpitanul, neagă că i-ar fi cerut lui Postolache să participe la trucarea meciului. „Cum să iasă Postolache de pe teren, cum să iasă? Și i-am zis eu să se dea la o parte? Nici vorbă de așa ceva. Dacă ziceți că a ieșit după 7 minute sau câte or fi fost, atunci de ce a mai intrat? Nu îmi mai spuneți de Hermann* ăsta, că deja duceți povestea asta prea departe. Sunați-l pe Postolache să spună el dacă a fost așa cum ziceți voi”, a fost reacția mijlocașului aflat încă sub contract cu formația din Sibiu.

Postolache confirmă!

Marius Postolache a fost, la rândul său, contactat de ProSport. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani se află momentan în litigiu cu Voința Sibiu și, din această cauză, a fost reticent la un dialog cu reporterii. Singura sa afirmație a făcut însă lumină în ceea ce privește cazul ieșirii sale de pe teren în partida cu Cracovia Krakow: „E adevărat că am ieșit după câteva minute. Nu m-a înlocuit antrenorul și nu m-am accidentat. Am simțit însă că nu trebuie să particip la o piesă de teatru. Mai multe nu pot să spun, sunt în litigiu cu Voința Sibiu”. Declarația lui Postolache aruncă în aer apărarea lui Beza și devine a treia mărturie, după cele ale lui Hermann* și Doru Buican, care dezvăluie culisele meciurilor Voinței din Antalya.

„Nu a ieșit nimeni!”

Antrenorul Voinței din iarnă neagă că Postolache a ieșit de pe teren după câteva minute

Domnule Pelici, Postolache susține că a ieșit de pe teren în meciul cu Cracovia după 5 minute fără să vă ceară voie și că nu a vrut să participe la o piesă de teatru…

Nu-mi aduc aminte să fi făcut așa ceva. Nu am fișele la mine, dar nu țin minte ca vreun jucător să iasă de pe teren.

Dar așa susține jucătorul…

Nu știu ce să vă zic. Eu am rulat tot lotul la meciul ăla și e posibil să-l fi schimbat prin minutul 60, că aveam 3 oameni pe post și probabil am vrut să mai văd un jucător.

A fost o piesă de teatru meciul cu Cracovia?

Nu știu de ce susține el asta. Întrebați-l! Eu nu am făcut niciodată așa ceva și nu am cerut niciunui jucător să facă lucruri din astea.

Nu știu despre așa ceva. Nu am auzit ca domnul Hămbășan să propună ca echipa să fie finanțată din blaturi la pariuri
Alex Pelici, fost antrenor Voința Sibiu

Cine e Marius Postolache

Are 28 de ani. Joacă în prezent la Voința Sibiu pe postul de mijlocaș dreapta A mai evoluat la Unirea Sânnicolau (2004-2005), Rapid II (2005-2006), Sportul Studențesc (2006-2010), FC Timișoara II (2010-2011), Delta Tulcea (2011-2012)

Articol de Costin ȘTUCAN, Cristian VOINEA și Costin NEGRARU

Publicat: 14 Sep. 2012, 11:32 Actualizat: 14 Sep. 2012, 11:33 Special
Pe aceeași temă