5.000 de oameni la meciul caritabil al FC Bihor! Hagi a făcut spectacol

Marius ANGHEL 16 Aug. 2013, 11:45 Special

Desfășurat la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea, în organizarea clubului FC Bihor, evenimentul caritabil „Uniți împotriva cancerului infantil”, al cărui scop a fost strângerea de fonduri pentru susținerea tratamentului băiețelului Kevin Ficuț, de doar 8 ani, din Aleșd, care suferă de leucemie, a oferit un spectacol de zile mari celor prezenți.

Pe lângă cele trei jocuri demonstrative, au avut loc și momente muzicale, susținute de Grupul Luscynia, de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, condus de profesoara Dana Oprescu (Oana Pereț, Carla Florian, Simion Kuryteac și Cristina Doczi), Serby și „Shakira de România” Anca Căuș.

Presa a bătut FC Bihor

În primul joc, pe durata a două reprize de câte 15 minute, s-au întrecut echipa Staff-ului clubului FC Bihor și echipa Presei sportive bihorene, meciul fiind câștigat de cea din urmă cu scorul de 8-5, după ce la pauză conducea cu 5-0. Golurile au fost marcate de Teo Biriș – 2, Ionel Goina – 2, Ionel Popa – 2, Costel Demian și Vlad Sturz, pentru presă, respectiv de Șerban Morcan, Csaba Ficuț (tatăl lui Kevin) – 2 și Gheorghe Silaghi – 2.

Meciul al doilea, 11 contra 11, s-a desfășurat pe durata a două reprize de câte 15 minute, și a opus echipa de seniori a FC Bihor și echipa suporterilor clubului orădean. Dacă în prima repriză suporterii au făcut față favoriților lor din jocurile oficiale, fiind conduși doar cu 2-0, în partea a doua, FC Bihor s-a detașat, înscriind gol după gol și oprindu-se la 8-1, scor cu care s-a încheiat disputa. Au marcat Raymond Lukacs, Sebastian Ianc, Adrian Petricău, Mark Nichita, Ovidiu Popa, Ionuț Ban, Zsombor Lukacs și Cristopher Sas, golul suporterilor fiind reușit din lovitură de la 11 metri.

A urmat apoi jocul vedetă, meciul de old boys, dintre echipele FC Bihor și „Generația de Aur”.

Spectacol pe stadion

Încă de la pătrunderea pe gazon a jucătorilor celor două formații, publicul i-a aplaudat la scenă deschisă, vedeta fiind invitatul special al evenimentului, Gheorghe Hagi.

Meciul a început cu FC Bihor având în teren echipa: Ioan Papp Deac – Drăghici, Lucian Ciocan, Ioan Zare, Alexandru Kiss – Cornel Georgescu, Sorin Pop, Sorin Cigan, Alexandru Terheș – Sandor Kulcsar și Ovidiu Lazăr. De partea cealaltă, echipa României a răspuns cu Petru Țurcaș – Miodrag Belodedici, Ilie Rotariu, Cristian Dancea – Ioan Ovidiu Sabău, Iosif Rotariu, Gheorghe Hagi, Octavian Popescu – Alin Stoica și Marcel Băban.

Jocul a debutat cu o posesie mai bună a echipei naționale, care a pus stăpânire pe joc, dominând mai mult și creând totodată anumite faze spectacol, în frunte cu „regele” Hagi, care a reamintit de momentele pe care le-a avut când era jucător activ, prin driblingurile, pasele și execuțiile avute, faze, de altfel, mult gustate de public.

Băban a deschis foarte repede scorul, în minutul 4, tot el majorându-l în minutul 19, pentru ca peste doar câteva minute Adrian Anca, nou introdus la FC Bihor de antrenorul Zsolt Muzsnay, să reducă din handicap, marcând pentru echipa orădeană.

După pauză, meciul s-a mai echilibrat, la FC Bihor având loc și câteva schimbări. Au intrat pe parcurs jucători precum Petre Câmpan, Călin Bălaj, Cosmin Bodea (antrenor la CS Oșorhei), Stelian Farcău (coordonator la CF Liberty), Lucian Ulici (antrenor la Centrul de Copii și Junori), Dumitru Burescu, Marcel Abrudan, Cristian Lupuț, Viorel Domocoș (secund la CS Oșorhei), Horia Rădulescu (antrenor în liga a V-a), Rudy Kovacs și Claudiu Mutu. Deși au revigorat atacul, aceștia nu au izbutit totuși să puncteze și, în cele din urmă, tot echipa „Generației de Aur” a marcat, prin jucătorul serii, Gică Hagi, care, scăpat singur cu Câmpan, l-a „executat” subtil pe acesta, stabilind scorul final, 3-1.

Imediat după fluierul de final al arbitrului de centru, Cristian Balaj din Baia Mare, terenul a fost invadat de suporteri, care și-au făcut fotografii cu componenții celor două echipe, cei mai „vânați” fiind cei din echipa „Generației de Aur”, care au fost încolțiți de-a dreptul de spectatori pentru autografe.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul caritabil

Sport caritabil

„Le mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment, în special lui Gheorghe Hagi și lui Iosif Rotariu, care au făcut posibilă organizarea lui la Oradea. Grație celor care au dat mână de la mână, Kevin va avea o șansă importantă în, poate, cel mai important meci al vieții lui, în lupta cu cancerul”, a declarat, la conferința de presă de după, președintele FC Bihor, Șerban Morcan.

La rândul său, Hagi a ținut să sublinieze caracterul caritabil al evenimentului. „Am fi vrut să venim la Oradea să jucăm într-un alt moment, dar încă o dată fotbalul a arătat că e sensibil, că suntem aproape când e nevoie și că strânge oameni pentru un copil care în momentul de față luptă într-un meci important. Fotbalul a arătat încă odată că unește oamenii în momentele grele. Sperăm ca acest băiețel, Kevin, să aibă o șansă în plus și prin ceea ce am făcut noi. Mulțumesc tuturor care au venit la stadion să ne vadă după mult timp. Cred că am oferit momente frumoase, prin talentul pe care l-am avut, pentru că dacă picioarele nu ne mai duc, totuși mintea mai merge”, a spus Gheorghe Hagi.

Miodrag Belodedici a spus, apoi, că e de „obligația morală” a sportivilor să îi ajute pe cei care au nevoie, arătând că s-a simțit fericit pentru că a putut contribui la strângerea de fonduri pentru Kevin. „Sunt mulți oameni care au nevoie de asta. Când ne permite timpul și suntem aproape trebuie să fim prezenți”, a precizat Belodedici.

De altfel, toți sportivii s-au declarat onorați că au putut ajuta, iar Iosif Rotariu chiar a precizat că știe cum e să fii părintele unui copil bolnav, care are nevoie de ajutor. „Știu, că și eu am o fetiță acasă care are probleme. Știu prin ce trece tata lui Kevin. Jucătorii din „Generația de Aur” au demonstrat, iată, că nu sunt numai jucători, ci au și caracter și o inimă mare”, a spus Rotariu, care a avut o contribuție importantă în a-i aduce la Oradea pe jucătorii „Generației de Aur”.

Bani pentru Kevin

Sosit la eveniment, tatăl micuțului bolnav, Csaba Ficuț, le-a mulțumit tututor că au pus suflet în organizarea acestui eveniment și pentru ajutorul acordat, spunând că l-a mobilizat pe Kevin. „Urmează ca el să lupte și să aibă credință de a duce boala”, a spus Csaba Ficuț.

După meci, seara la Hotelul Continental a avut loc și un dineu oficial, în care tricourile celor care au jucat au fost scoase la licitație, iar banii strânși au fost oferiți tot familiei lui Kevin Ficuț, pentru susținerea tratamentului acestuia.

Cel mai scump a fost echipamentul lui Gheorghe Hagi (tricou și șort), pentru care s-a plătit 20.500 de lei. Următorul în top a fost tricoul lui Lucian Ciocan, de la FC Bihor, adjudecat cu 6.000 de lei.

Suma strânsă în urma acestor evenimente va fi anunțată de FC Bihor abia în zilele următoare. Cel mai probabil, având în vedere și licitația de după meciuri, suma se ridică în jurul a 100.000 de lei. Toți banii vor fi donați familiei lui Kevin, pentru tratamente.

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 16 Aug. 2013, 11:45 Special
Pe aceeași temă