Zahiu: „Avem mari probleme de lot, dar ne jucăm șansa”

Zahiu:**

Echipa antrenată de Gabi Zahiu a prins încredere după remiza din etapa trecută și a plecat în Ardeal cu gândul unui rezultat pozitiv. Cel mai probabil, punctele din partida de sâmbătă nu se vor și contabiliza după încheierea sezonului regulat, fiindcă Minerul Motru va evolua, din aprilie, cu siguranță, în play-out, iar ASA are șanse mari să se claseze între primele șase locuri.

În prezent, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău se află pe podium, la patru puncte peste linia care asigură prezenta în play-off, astfel că rezultatul are mai multă importantă pentru gazde, care au nevoie de victorie pentru a se menține în partea superioară a ierarhiei. Oltenii merg totuși în Ardeal cu gândul de a mai furniza o surpriză, după ce etapa trecută au încheiat la egalitate partida cu Metalul Reșița (0-0).

Trei juniori republicani, luați la Târgu Mureș

Misiunea pare însă imposibilă, deoarece, între timp, numărul indisponibililor din tabăra Minerului s-a mărit. Antrenorul Gabi Zahiu nu poate conta pe nouă jucători și, pentru a completa lotul, a convocat trei juniori republicani.

„Avem mari probleme de lot, dar ne jucăm șansa. După meciul cu Reșita am mai pierdut doi jucători, pe Neacșu și Dicu, iar alți jucători au răcit. Remiza cu Metalul ne-a dat însă încredere, fiindcă am demonstrat că putem încurca echipele cu pretenții de promovare și cu bugete mult mai mari comparativ cu al nostru. Vom încerca să scoatem un rezultat pozitiv și la Târgu Mureș, chiar dacă probabil nu ne va ajuta în clasament”, a declarat Zahiu.

Acesta nu va putea conta sâmbătă pe accidentații Sorin Stanciu, Cosmin Laurențiu, Valentin Hanu, Nicușor Cosmin Neacșu și Renato Cernica, iar Claudiu Trașcă, Marius Laurențiu și Mădălin Poenaru sunt răciți de câteva zile și nu au mai făcut vineri deplasarea, în timp ce căpitanul Andrei Dicu este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Singura veste bună este că va reveni Victor Rada, care și-a ispășit sâmbăta trecută etapa de suspendare.

Meciul ASA Târgu Mureș – Minerul Motru  va fi televizat în direct de TVR 3, sâmbătă, cu începere de la ora 18.

În partida-tur, ASA, pregătită la vremea respectivă de Edi Iordănescu, s-a impus cu 1-0 la Motru, iar imediat după fluierul final antrenorul Minerului, Ștefan Nanu, și-a dat demisia.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă