Vlad Olteanu, căpitan la 19 ani! Puștiul de la FC Brașov a purtat banderola în meciul de la Oradea: „Am decis să-l responsabilizăm”

Marius ANGHEL 02 Dec. 2015, 11:36 Seria 2
Vlad Olteanu, căpitan la 19 ani!** Puștiul de la FC Brașov a purtat banderola în meciul de la Oradea:

FC Brașov a dat de pământ și cu FC Bihor, scor 7-2, astfel că după patru victorii consecutive în campionat, FC Brașov a revenit în cărți pentru locurile fruntașe și e la doar trei puncte de liderul CSM Râmnicu Vâlcea. Cu cele 18 goluri marcate în ultimele două etape, FC Brașov a ajuns la cota 41 de goluri, astfel că gruparea brașoveană are cel mai bun atac din liga secundă.

„Să nu se lase pe tânjală”

Cu siguranță, meciul de sâmbătă cu FC Bihor nu va fi uitat niciodată de Vlad Olteanu (foto, primul din dreapta), cel care la pauza jocului a fost anunțat că în repriza secundă va fi căpitanul echipei. Decizia de a-i încredința banderola lui Olteanu a fost explicată de antrenorul Adrian Szabo. „La pauză am decis să-l menajăm pe Poverlovici, care avea un cartonaș galben și acuza și ușoare probleme musculare. Inițial am dorit să-i dau banderola lui Matei, dar după ce m-am consultat cu Mihai Stere am decis să-l responsabilizăm pe Olteanu. Chiar dacă are doar 19 ani, Vlad este un jucător cu un progres semnificativ în acest sezon, a jucat multe meciuri și a făcut-o bine, iar acest lucru i-a dat multă încredere. Știu că este un băiat serios, dar acum el trebuie să rămână cu picioarele pe pământ și să înțeleagă că, deocamdată, nu a realizat nimic în fotbal, astfel că nu trebuie să se lase pe tânjală”, a declarat Adrian Szabo.

„Am avut ceva emoții la început”

Vlad Olteanu recunoaște că a fost luat prin surprindere de decizia antrenorilor de a-i încredința banderola. „Nu am știut că voi fi căpitan. La pauză mi-au spus că voi fi căpitanul echipei. M-a surprins, pentru că erau alți jucători mai experimentați. Am mai purtat banderola la juniori, dar acum a fost cu totul altceva. Pentru mine este o mare onoare să port banderola de căpitan la FC Brașov. Am avut ceva emoții la început, dar nu am avut nicio presiune în plus fiindcă am purtat banderola. A fost o conjunctură favorabilă și mă bucur că până la urma a fost totul bine și am câștigat clar jocul de la Oradea”, a spus Vlad Olteanu, care are două goluri marcate în tricoul lui FC Brașov.

Monitorizat de Dinamo

În vară, atunci când FC Brașov își încropea lotul pentru Liga a 2-a, Vlad Olteanu a fost la un pas să fie împrumutat la o altă echipă. Păstrat în cele din urmă în lotul „stegarilor”, Olteanu a început ca rezervă și a intrat în echipa de bază în meciul cu Chindia Târgoviște din etapa a 5-a și de atunci a fost titular indiscutabil. Fiind un jucător polivalent, Olteanu poate juca fundaș sau mijlocaș stânga, dar și mijlocaș central.

Evoluțiile bune din acest sezon au atras atenția mai mulor echipe din Liga 1, iar antrenorul lui Dinamo a recunoscut interesul pentru tânărul jucător brașovean. Rednic l-a urmărit pe Olteanu la meciul cu Astra, iar la jocul cu Metalul Reșița, „Puriul” l-a trimis la Brașov pe secundul său, Gabi Răduță. „Știu că s-a scris că Mircea Rednic mă urmărește, dar atât. Eu știu că sunt jucătorul lui FC Brașov și că trebuie să dau totul pentru această echipă. Am doar 19 ani și tot viitorul în față”, a spus Vlad Olteanu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 02 Dec. 2015, 11:36 Seria 2
Pe aceeași temă