VIDEO Balint: „Sunt sigur că vom obține licența, la FRF sau la TAS”

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 15 May. 2014, 16:45 Seria 2

Antrenorul Universității Craiova, Gabi Balint, a vorbit despre partida din week-end de la Slatina, cu FC Olt, de la ora 11:00, spunând că victoria este necesară pentru ca echipa sa să-și confirme pretențiile de promovare.

„Sperăm să întrerupem seria de meciuri fără victorie, fiindcă promovarea se joacă și avem șanse bune să ocupăm locul secund. Trebuie să câștigăm la Slatina, ca să ne demonstrăm pretențiile de promovare, un egal este echivalent cu înfrângerea. Îmi doresc victoria, dar nu mă bazez că vom același noroc ca în meciul precedent de la Slatina. Oltul nu are ca obiectiv promovarea și probabil va testa și jucători tineri, dar nu trebuie să neglijate orgoliile locale, fiind vorba de un județ vecin. Au un antrenor care pregătește bine echipa din punct de vedere defensiv, dar și ca atitudine, ca pregătire fizică. Nu este fair-play să afirmăm înaintea meciului direct că ne dorim jucători de la ei. Am mai spus-o însă și după ultimul meci, Bancu are calități să ajungă un fotbalist bun și trebuie să fim atenți la el” a spus antrenorul Craiovei.

Pentru meciul de la Slatina, Balint nu poate conta pe Șerban, Vandelannoite și Pleșan, iar Curelea este incert.

Cât despre obținerea licenței și dreptul de promovare, Balint nu-și face probleme și îi sfătuiește și pe jucători să fie la fel de liniștiți: „Băieții m-au întrebat despre problemele legate de dreptul de promovare și le-am spus să stea liniștiți, să-și vadă de jocul lor și să îndeplinească obiectivul, fiindcă de acte avem oameni care se ocupă și o fac foarte bine. Sunt sigur că vom obține licența, la FRF sau la TAS. Și chiar dacă nu vom reuși să promovăm, această echipă nu va dispărea, fotbalul din Craiova va fi în ascensiune, mai ales că se va construi și un stadion nou”.

Ionescu: „Nu ne permitem să mai pierdem puncte”

Adrian Ionescu este refăcut complet după accidentare și a jucat o repriză la Vâlcea, iar de această dată va fi titular, în condițiile în care lipsesc și Vandelannoite și Pleșan. „Nu mai am probleme, sunt pregătit să dau totul pe teren. Întâlnim o echipă rănită, îi respectăm, dar nu ne permitem să mai pierdem puncte dacă vrem să promovăm. Nu ne facem probleme cu licența, treaba noastră e să promovăm pe teren” a spus mijlocașul născut chiar la Slatina.

Beldeanu: „Slatina își va vinde scump pielea”

Aurică Beldeanu avertizează că meciul de la Slatina nu va fi deloc ușor, chiar dacă gazdele nu mai sunt în cărțile promovăriii: „Orgoliile sunt mari între olteni și vom avea un meci greu. Slatina își va vinde scump pielea, fiindcă nu a câștigat niciun meci până acum. Dar pentru noi este esențială victoria și am încredere că băieții și staff-ul tehnic vor aborda cum trebuie jocul”.

Cel poreclit „Vulpea” pe vremea Craiovei Maxima spune că el și coechipierii săi nu au blestemat Banfica să piardă toate finalele în care va juca, după eliminarea din semifinalele Cupei UEFA, în 1983. „Blestemul lor nu vine de la noi. Mie mi-a părut rău că nu au câștigat, fiindcă meritau. Oricum, au demonstrat că sunt un club mare, au disputat atâtea finale, iar noi jucăm în Liga a II-a”.

După Rapid, CS U Craiova și Gloria Bistrița nu au primit licența pentru Liga I la primul termen. În cazul echipei lui Gabi Balint, a fost invocat de către Comisia de Licențiere statutul FRF, care nu permite unei echipe nou-înființate să promoveze într-un eșalon competițional superior fără să fi fost afiliată cel puțin trei ani consecutivi la Federație. În cazul clubului Gloria Bistrița, licența a fost respinsă din cauza situației financiare, echipa fiind în insolvență. Cele două ocupă locurile doi, respectiv trei în Seria a II-a, având șanse mari de promovare în Liga I la finalul sezonului Ligii a II-a.

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 15 May. 2014, 16:45 Seria 2
Pe aceeași temă