Vești bune la Râmnicu Vâlcea. Viceprimarul promite mărirea sprijinului financiar după ce Damila a amenințat că se retrage

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 17:26 Seria 2
Vești bune la Râmnicu Vâlcea.** Viceprimarul promite mărirea sprijinului financiar după ce Damila a amenințat că se retrage

Conducătorii CSM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit, astăzi, cu viceprimarul Eduard Vârlan pentru a pune în discuție rămânerea echipei în eșalonul secund. Săptămâna trecută, managerul clubului din Zăvoi, Lucian Munteanu, anunța public că sponsorul principal, SC Damila SA, își va retrage sprijinul dacă autoritățile locale nu vor suplimenta finanțarea echipei aflate în acest moment în insolvență.

Reprezentantul primăriei la CSM, viceprimarul Eduard Vârlan, spune că va sprijini mărirea aportului financiar, o acțiune în acest sens urmând a fi înaintată zilele viitoare pentru aprobare din partea Consiliul Local. „Este greu pentru toată lumea. Noi avem niște proiecte care trebuie neapărat încheiate în acest an, dar am discutat unele soluții pentru CSM. Vom înainta Consiliului Local un proiect de sprijin al Centrului de Copii și Juniori din Zăvoi, să mai dăm 2 miliarde de lei vechi. Sperăm să fie susținut de consilieri. Cred că CSM trebuie să își atragă și sprijinul Consiliului Județean, chiar dacă până acum nu a dat bani la sport. Pentru toate există un început. Eu am discutat soluții, dar, dacă cei de la Damila sunt deciși să se retragă, noi nu putem face mai mult” a explicat Eduard Vârlan.

Munteanu: „Sunt încrezător că vom continua la Liga a II-a”

Managerul Lucian Munteanu așteaptă introducerea rapidă a proiectului de sprijinire a Centrului de Copii și Juniori pe ordinea de zi a Consiliului Local. „Ne-ar ajuta mult acei bani pentru Centrul de Copii și Juniori, unde sunt cheltuieli foarte mari. Sperăm să se materializeze acest proiect pentru că noi am mai avut promisiuni care nu au ajuns pe masa Consiliului Local. Așteptăm ca acest proiect să fie aprobat până la finalul acestei luni, pentru că, noi, pe 6 iulie, avem fixată reunirea. Trebuie să știm până atunci pe ce bani ne putem baza. Sperăm să ne implice ulterior și Consiliul Județean, acum are cadru legal. Cred că este singurul Consiliu Județean din țară care nu dă bani la sport. De când am intrat în insolvență am redus mult cheltuielile, luptăm să nu ajungem la faliment. Sunt încrezător că vom continua la Liga a II-a” a declarat Lucian Munteanu.

Reprezentantul SC Damila SA, Laurențiu Nițu, deține pachetul majoritar de acțiuni la CSM, având 67%, Primăria locală are 32%, iar managerul clubului Lucian Munteanu are 1%. Conform acordului de asociere, Consiliul Local Vâlcea asigură clubului suma de 900.000 lei anual, la care se adaugă sumele obținute din închirierea spațiilor anexe din Zăvoi (circa 100.000 lei anual).

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 17:26 Seria 2
Pe aceeași temă