Velcea, reconfirmat ca antrenor la Timișoara! Ce a spus primarul după întâlnirea cu jucătorii

Publicat: 09 Jul. 2012, 19:37 Actualizat: 09 Jul. 2012, 19:38 Seria 2
Velcea, reconfirmat ca antrenor la Timișoara!  Ce a spus primarul după întâlnirea cu jucătorii

Nicolae Robu a oferit mai multe detalii legate de echipa care va juca din sezonul viitor pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Primarul Timișoarei a avut o discuție de o oră cu Vali Velcea și cu jucătorii prezenți la reunirea de astăzi.

Care este concluzia după discuția cu jucătorii?

După cum vedeți, am ieșit bucuros de la această întâlnire, pentru că am reușit să avem strânși laolaltă 39 de jucători. Am avut o discuție prin care am rugat responsabilii fostei structuri, Swocietatea Comercială Politehnica Timișoara S.A., să ne faciliteze contactul cu jucătorii, cu echipa tehnică, pentru a le face propunerea de a ni se alătura în acest nou proiect.M-am bucurat să văd că au răspuns invitației foarte mulți jucători, inclusiv dintre cei care au jucat în majoritatea meciurilor din liga a doua în sezonul trecut, dar și mulți tineri. S-au arătat interesați de propunerea noastră, urmează să luăm hotărârile de rigoare, deocamdată această construcție este în lucru și sigur că vom ajunge și la semnarea de contracte. M-aș bucura dacă Vali Velcea va continua să se ocupe de acești jucători și de cei pe care îi preluăm de la Recaș și de alții pe care îi vom atrage, pentru că eu am fost foarte mulțumit de modul în care el a reușit să pună la punct jocul echipei și de rezultatele pe care le-a obținut în condiții foarte vitrege.

De la federație mai aveți semnale?
Nu, încă nu avem, dar în cursul acestei săptămâni precis vom avea și eu estimez că săptămâna viitoare va fi totul gata.

Antrenorul de la Recaș, Cosmin Petruescu, se va regăsi în noul proiect?
Este, desigur, pentru că și el are meritele lui. A reușit să ducă echipa de la Recaș în liga a doua.

Veți prelua și echipele de juniori de la Poli?
Da, dar încă nu am discutat în detaliu acest lucru. Noi am făcut o estimare de buget, este încă sub corecție, pentru că,iată, proiectul ia dimensiuni mai mari decât credeam noi inițial. Dar avem motive să fim optimiști că vom face față cu sume rezonabile. Va fi un buget bun pentru Liga a II-a, unul care să ne asigure posibilitatea de a promova.

Ați mai vorbit cu domnul Iancu despre palmares?
Am vorbit și a rămas așa cum ne-am înțeles. În momentul în care toată această structură va fi funcțională, atunci dânsul dă dezlegare ASFC-ului să se desprindă de societatea comercială, liber de orice obligații, iar noi vom coopta și ASFC-ul în această construcție, cu tot cu palmares și cu tot ce deține.

Cum se va numi noua echipă?
Se va numi Poli Timișoara. Nu Politehnica Timjișoara, ca să evităm anumite complicații care ar putea apărea prin confuzie, nu altfel, pentru că din punct de vedere juridic nu ar fi nicio legătură între Societatea Comercială Politehnica SA și noua structură.

Cu jucătorii de la Recaș ce se va întâmpla?
Se vor alătura și ei echipei, cu toții, și vom face o triere, fără să ne intereseze de unde provin. Și bineînțeles că vom susține și o echipă satelit.

Contra și Codrea?
Cu ei nu am avut niciu contact direct. M-a bucurat să văd declarațiile lor, că susțin acest demers, de a pleca din liga a doua și nu de la zero, dar nu și-au arătat interesul, nu au venit la acele întâlniri pe care le-am avut.

Ce părere aveți despre mesajul afișat de suporteri?
Sigur, AC Recaș nu e Poli. Nu va juca AC Recaș pe teren. Cine spune ce e o anumită entitate? Haideți să lăsăm birocrațiile la o parte.Aici vorbim de spirit. Dacă vor fi prezenți aici majoritatea jucătorilor, pe care i-am susținut ca fiind Politehnica, dacă vor fi foste glorii ale Politehnicii, dacă va fi domnul Carțiș prezent în proiect, domnul Jackie Ionescu, domnul Secoșan și orice iubitor de Poli… toți au loc în acest proiect. De ce nu ar fi Poli? Numai pentru că s-a făcut o înregistrare juridică la un moment dat în Recaș și s-a pornit de acolo? Este un altoi, noi trebuie să înțelegem lucrurile în toată complexitatea lor. În 1920 și juridic în 1921 a început să crească un trunchi foarte solid. Din el s-au desprins la un moment dat mai multe ramuri. Fiecare dintre aceste ramuri, unele care sunt altoi, au un filon de Politehnica la origini. Așa trebuie să vedem lucrurile și nu fundamentalist. Cu fundamentalismul nu se ajunge niciunde niciodată. Eu încă o dată îi îndemn pe cei care se simt în stare să creeze o echipă pur sânge… deși nu mai poate fi pur sânge, chiar dacă pleci de la zero acuma… dar hai să zicem că ar fi, să o facă! Și în limita posibilităților pe care le am, au chiar susținerea mea. Așa, e ușor să critici pe altul. Eu îmi asum ceea ce știu că pot duce la îndeplinire. Și am simțit din discuțiile cu majoritatea timișorenilor cu care am discutat că ei își doresc să vadă pe teren o echipă de liga a doua sub stindardul Politehnicii. Și asta se va întâmpla. Cu spiritul Politehnicii!

Cu „lotul Chiajna” ce se întâmplă?
O parte dintre cei care s-au antrenat la Chiajna sper să ni se alăture. Vom vedea zilele următoare.

Unii dintre jucătorii prezenți azi la reunire vor deveni liberi de contract în această săptămână.
Da, contăm și pe ei, pentru că nici lor nu le e totuna. Au un anumit atașament față de Timișoara, evident și vor prefera să joace în Timișoara decdât să meargă te miri pe unde.

Care vor fi conducătorii clubului?
Nu am stabilit încă. Aveți răbdare.

Juriștii federației v-au dat asigurări că nu vor fi confuzii între numele Politehnica și Poli?
Noi așteptăm acum de la Ministerul Justiției să ni se dea undă verde pentru denumire.

Mă refer la moștenirea datoriilor.

Absolut, de la federație, am primit undă verde în legătură cu asta.

Ați primit undă verde și în legătură cu dreptul de promovare?
Asta vom vedea în momentul în care se vor vedea toate documentele acestei construcții, dar lucrurile sunt rânduite astfel încât e un acord total cu regulamentele și nu e niciun motiv să nu primim dreptul de promovare.

Articol scris de Radu FAUR

Publicat: 09 Jul. 2012, 19:37 Actualizat: 09 Jul. 2012, 19:38 Seria 2
Pe aceeași temă