Velcea: „Nu trebuie lămuriri a ceea ce înseamnă UTA-Poli!”

28 Sep. 2011, 18:10 Seria 2
Velcea:** „Nu trebuie lămuriri a ceea ce înseamnă UTA-Poli!

Peste două zile are loc probabil cel mai tensionat joc al ligii secunde. Timișorenii s-au prezentat încrezători înaintea deplasării de la Arad și sunt convinși că valoarea lor superioară își va spune cuvântul.

„Avem un meci de campionat care are o însemnătate aparte față de alt meci, e un derby al vestului, meci între rivale. În acest moment, valoarea este a Politehnicii, noi trebuia să jucăm acum la Zurich, nu să ne pregătim pentru Arad. Vom aborda cum am abordat și celelalte jocuri, ofensiv, ca acasă, vom supune adversarul unei presiuni. Poli nu va fi precaută ca să se apere. Jucătorii sunt valizi, mă bucură pe de o parte, îmi dă bătăi de cap pe de altă parte, în alegerea lor. Următoarele trei puncte pe care le vom obține vor însemna mai mult decât locul 1.Nu cred că echipa va dezamăgi suporterii”, a declarat Valentin Velcea, tehnicianul lui Poli Timișoara.

„Sunt cu sufletul alături de această echipă, cunosc însemnătatea acestor meciuri din trecut. Nici nu trebue multe lămuriri a ceea e înseamnă un meci UTA-Poli. Cred că aici la Timișoara, echipa a doua a avut meciul de Cupă în mână, 120 de minute în care puteau să câștige. Experiența s-a văzut la 11 metri. Poate publicul va fi plusul UTA-ei”, a adăugat Velcea care spune că a uitat experiența lui ca jucător al „Bătrânei Doamne”: „Am și uitat, eram tânăr copilaș, dacă știam ce înseamnă nu mă duceam, am jucat trei meciuri și am plecat. Am prins și ca jucător și ca antrenor derby-urile, toate sunt deosebite. La acel 3-4 mi-a părut rău, vroiam să fiu în teren dar eram la Bistrița”

Poli se află pe poziția secundă a seriei vestice din Liga a II-a, cu 14 puncte, în timp ce UTA e pe locul 5 cu 9 puncte.

Stanciu, la primul UTA-Poli

Deși nu a trăit până acum un derby Arad-Timișoara, team-manageru lui Poli, Daniel Stanciu susține că a intrat deja în febra acestui meci prin lumea din jurul său.

„Am intrat în febra jocului, e clar că e foare important pentru lumea de aici. Mi s-a mai întâmplat acum doi ani la Dinamo, am bătut CFR-ul, am un regret că n-am bătut Steaua de când sunt eu la Timișoara. Eu cred că e un derby emoțional pentru că nu avem adversar în Liga a II-a. E clar, Poli se duce să câștige pentru oraș, jucătorii vor avea o întâlnire cu liderii galeriei. UTA va avea ambiția să bată, cu siguranță vor juca pe un stadion, așa mic cum e, arhiplin”, a conchis Stanciu.

Chiș: „Am reușit să înscriu la Arad”

Noua achiziție a timișorenilor, mijlocașul Cătălin Chiș nu știe dacă va fi pe teren la Arad dar asigură că va da totul pentru noul său club.

„Am reușit să dau gol la Arad sezonul trecut. Rivalitatea dintre Oradea și Arad nu e așa mare ca între Arad și Timișoara, dar e un derby. Am încredere că Poli va scoate un rezultat bun. Nu sunt eu cel care decide dacă joc. Eu voi da tot ce am mai bun pentru această echipă când sunt solicitat”, a declarat Chiș.

UTA-Poli se va juca vineri la Arad de la ora 19 în etapa a VII-a a Ligii a II-a.

Articol scris de Cornel BIHOLARI

28 Sep. 2011, 18:10 Seria 2
Pe aceeași temă