Velcea nu se sperie de Vâlcea: „Vrem prima victorie în deplasare, mă aștept să aibă un joc întâmplător”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2012, 15:36 Seria 2
Velcea nu se sperie de Vâlcea:** „Vrem prima victorie în deplasare, mă aștept să aibă un joc întâmplător

Antrenorul lui ACS Poli Timișoara, Valentin Velcea, se gândește la primul succes extern din acest sezon al echipei sale. Alb-negrii joacă miercuri, pe terenul echipei CSM Râmnicu Vâlcea.

„Ne dorim din tot sufletul să rămânem invincibili. Cred că este posibil și realizabil, pentru că preocuparea jucătorilor pentru a juca un fotbal cât de cât calitativ de la o etapă la alta se vede. Meciul este unul greu, chiar dacă jucăm cu ultima clasată a ligii a doua. Ați mai văzut că echipele de pe ultimul loc pot face meciuri bune, dar suntem încrezători că putem obține prima victorie în deplasare. Starea de sănătate este bună, la cartonașe încă stăm bine, nu suntem la limită și toți jucătorii sunt dornici să terminăm pe unul dintre primele trei locuri în această iarnă”, a spus Velcea.

Tehnicianul timișorean a explicat și care sunt, în opinia sa, cauzele pentru care ACS Poli a înregistrat doar remize în partidele de până acum. „Ne-a lipsit puțin noroc în deplasările precedente. În rest, am avut de toate. Suntem încă în construcția mentalității echipei. Sunt jucători care nu au ajuns încă să aibă tangențe cu liga a doua, poate pentru unii dintre ei saltul făcut de la liga a treia sau de la juniori este prea mare. Unii au o anumită reținere, pe care uneori o depășesc, alteori nu. Noi pregătim meciurile la fel și acasă și în deplasare și mi-aș dori să îi văd că abordează la fel partidele, chiar am avut o discuție cu ei în acest sens”, a declarat antrenorul echipei bănățene.

„Nu știu la ce să mă aștept din partea lor”

Antrenorul lui ACS Poli se așteaptă ca vâlcenii să pună probleme, chiar dacă sunt în coada clasamentului. „Dacă țin cont de parcursul nostru bun, mă aștept ca Vâlcea să se închidă. Dacă țin cont că joacă acasă, mă aștept să atace, pentru că își doresc să fie primii care câștigă în fața noastră. Dar i-am văzut de două ori și mă aștept să aibă un joc întâmplător și să nu știu la ce să mă aștept. Au doi-trei jucători bunicei și îi știu de anul trecut, când ne-a trecut glonțul pe lângă ureche, am câștigat doar cu 1-0”, a declarat Velcea.

„Mi-e dor de galerie”

Velcea a atins și un subiect mai delicat, acele al scindării între suporterii lui Poli Timișoara. Momentan, ASU Politehnica are, în liga a cincea, mai mulți spectatori la meciurile de acasă decât are ACS, pe „Dan Păltinișanu”.

„Normal că mi-e dor de galerie și de atmosfera din anii trecuți. Nu am deschis cu jucătorii subiectul afectivității cluburilor similare cu noi. E clar că ei urmăresc ce se întâmplă acolo. Și eu am prieteni acolo. Important e că nu există niciun fel de rivalitate. Sunt două proiecte diferite. Am mai spus că vrem să jucăm un meci amical cu ei și, de ce nu, să avem o colaborare cu ei pe viitor. Nu o să interzic niciodată nimănui să țină cu acea echipă. Din contră, le spun să țină cu amândouă”, a afirmat Velcea.

Articol scris de Radu FAUR

Marius ANGHEL 22 Oct. 2012, 15:36 Seria 2
Pe aceeași temă