Velcea: „Noi ar trebui să fim surpriza!”

09 Sep. 2011, 17:52 Seria 2
Velcea:** „Noi ar trebui să fim surpriza!

Deși au contestat faptul că au fost repartizați în urna C la tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României, bănățenii cred că pot elimina prim divizionara Ceahlăul Piatra Neamț.

„Cupa României, o altă competiție, am picat cu un adversar recent promovat în Liga I, care ne va vizita la Timișoara. Vom da piept cu o echipă bună. Cupa este o competiție deschisă surprizelor și cred că noi ar trebui să fim surpriza meciului, pentru că noi jucăm în Liga a II-a, iar ei, în prima ligă. Să câștigăm, asta îmi doresc”, a declarat Valentin Velcea, antrenorul lui Poli Timișoara.

Daniel Stanciu susține că Poli trebuia să fie în prima urnă în urma clasării din campionatul anterior dar e mulțumit de adversarul din Cupă. „Am primit din partea FRF un răspuns la fel de ciudat ca în cazul licențierii. Un răspuns ambiguu, din care nu am înțeles nimic. Am fost repartizați în urna a treia, deși în ediția 2010-11 figurăm pe locul doi în Liga I. A fost promovată Gaz Metan a șasea echipă din prima urnă. Sorții au făcut oarecum dreptate… Întâlnim o echipă de Liga I, dar nu trebuie să ne sperie acest lucru, e totuși o nou-promovată”, e de părere team-managerul.

„Bistrița, primul examen”

Până la meciul din Cupa României bănățenii se gândesc la poate cea mai dificilă deplasare din Liga a II-a, la colega de suferință din vara aceasta, Gloria Bistrița.

„Meciul cu Bistrița este primul examen care va arăta cât de cât valoarea acestei ligi a doua și a echipelor care tind spre Liga I. Bistrița e o echipă organizată, care poate pune probleme oricărei echipe din Divizia A. Am jucat acolo, dar s-au schimbat multe în fotbal de atunci. Meciul este deschis oricărui rezultat, e o echipă care joacă fotbal, nu se apără, noi, la fel. Echipa care va greși mai puțin individual și ca grup, va avea câștig de cauză”, a spus Velcea. Antrenorul bănățenilor a evoluat ca jucător și la Gloria Bistrița dar subliniază că acest aspect nu mai contează. „Sentimentele sunt trecute, Bistrița a fost doar o etapă în cariera mea fotbalistică. S-ar putea ca invincibilitatea noastră să mai dureze. Eu zic că va mai dura cel puțin un an”, a conchis tehnicianul lui Poli.

„Urmează cinci partide foarte importante, patru în campionat și meciul de Cupă. În campionat jucăm cu Bistrița, Alba Iulia, Gaz Metan Severin și UTA. Cred că Poli este în acest moment pregătită să demonstreze că merită să revină în prima ligă. În această serie de cinci jocuri, trebuie să demonstrăm pe teren că ne putem îndeplini încă din tur obiectivul de a promova. Bistrița vine după două victorii la scor, e o echipă care a avut, la fel ca noi, de suferit în această vară. E principalul adversar din lupta pentru promovare”, a avertizat Daniel Stanciu.

Fl. Ilie vroia cu Dinamo!

Florin Ilie, fundașul lui Poli, a vorbit și el la conferința de presă despre cele două jocuri importante ale echipei sale.

„Va fi un meci destul de dificil la Bistrița, o echipă puternică, principala contracandidată la promovare. Mergem acolo să câștigăm, avem nevoie de puncte. Legat de Cupă, îmi doresc foarte mult să mergem mai departe. Întâlnim o echipă de Liga I, dar nu trebuie să ne sperie acest lucru, e totuși o nou-promovată”, a spus Ilie care și-ar fi dorit să întâlnească pe Dinamo în Cupa României: „Era frumos să jucăm cu Dinamo, având în vedere rivalitatea dintre noi și ei, dar poate în faza următoare vom juca împotriva lui Dinamo”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI și Radu FAUR

09 Sep. 2011, 17:52 Seria 2
Pe aceeași temă