Velcea, convins că Unirea vine doar după un punct la Timișoara! „Se va apăra cu zece jucători”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2012, 15:52 Seria 2
Velcea, convins că Unirea vine doar după un punct la Timișoara!**

Antrenorul timișorenilor nu uită că a pierdut patru puncte cu Poli în sezonul trecut împotriva Unirii Alba Iulia și crede că oaspeții de sâmbătă nu vor miza nici acum deloc pe atac. Valentin Velcea nu se confruntă cu mari probleme de lot, singura absență e cea a fundașului Sakir Redzepi, eliminat la Mioveni.

„E o etapă importantă, una aproape decisivă pentru parcursul nostru pe mai departe. Uitându-mă la clasament și la ceea ce ne-am propus, avem nevoie de cele trei puncte, Unirea e o echipă incomodă, atât acasă, cât și în deplasare. Se va apăra cu zece jucători, sunt convins că nu va pune nicio problemă. Cele mai mari probleme și soluțiile vor fi în tabăra noastră. E o echipă bună a Ligii a II-a, bine organizată, mai ales în apărare, ne va fi greu cu aglomerația din preajma careului. Conștientizăm cu toții, și suporterii mă bucură că încearcă încet încet să se îndrepte către stadion, consider acesta un lucru normal, Timișoara are echipă în Liga a II-a, trebuie să o susțină pentru că meciul cu Alba Iulia trebuie câștigat din toate punctele de vedere. Trei puncte sunt vitale, ne vor propulsa în prima parte a clasamentului… Alba vine cu un avantaj moral pentru că nu au reușit să piardă anul trecut, făcand 1-1 acasă, când chiar trebuiau să piardă”, a declarat Velcea (foto, dreapta).

Antrenorul timișorenilor nu va putea miza sâmbătă pe Sakir, fundașul central fiind suspendat după eliminarea directă din etapa trecută. „Am două soluții: Miculescu sau Șeroni”, a spus tehnicianul lui ACS Poli despre înlocuitorii posibili ai macedoneanului. Vali Velcea a mai spus că îl va ține în continuare pe Cristian Daminuță ca soluție de rezervă, închizătorul de la Milan fiind în urmă cu pregătirea fizică. „Trage din răsputeri și se pregătește, e un lucru bun, nu vreau să fac publice anumite coordonate fizice ale lui ce trebuie să adauge ca să intre, asta nu înseamnă că nu va intra dacă jocul o cere. E înca puțin în urmă cu pregătirea fizică”, a adăugat timișoreanul.

Nu vrea „lotul Chiajna” înapoi

Întrebat dacă l-ar vrea pe Lepmets înapoi, portar care va fi dat afară de Concordia după incidentul dintr-un club bucureștean, Vali Velcea a spus că nu e interesat de jucătorii problematici. Alți foști timișoreni cedați la Chiajna, precum Sandu, Rocha sau Belu, fiind în dizgrație la ilfoveni, ultimul implicat în același conflict.

„Nu îl vreau pe Lepmets. Nu vreau jucători problematici. Nu a făcut așa ceva la mine, există disciplină, dacă nu o respectă indiferent de nume, pleacă. Nu știu de ce unii își permit să se comporte astfel. Poate unii și-au exprimat poziția de a veni înapoi de la Chiajna dar e tardiv. Când pleacă și dă de greu vrea să plece sau să revină, e o poveste pe care am trăit-o. Nu am auzit Insă: să lucreze de două ori mai bine și să-mi depășesc condiția. Nu cred ca antrenorul e cel care să marginalizeze un jucător care își face treaba”, a explicat Velcea.

Partida ACS Poli – Unirea Alba Iulia se dispută sâmbătă de la ora 16 în etapa a IV-a din B2. Unirea are șase puncte după trei etape și ocupă locul patru în seriei. Bănățenii au strâns două puncte după două jocuri disputate.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

Marius ANGHEL 21 Sep. 2012, 15:52 Seria 2
Pe aceeași temă