Velcea: „Acum vreau să bat UTA și să promovez”

01 Sep. 2012, 19:32 Seria 2
Velcea:**

Antrenorul lui ACS Poli e optimist în vederea partidei-derby de luni cu UTA. Valentin Velcea crede în jucătorii săi chiar dacă o parte dintre aceștia l-au dezamăgit în meciul de Cupa României cu Pâncota. Tehnicianul consideră vital un start pozitiv cu noua echipă și recunoaște că mai așteaptă întăriri.

„Mă bucur că ne aflăm în această formulă, este arhicunoscută fotbalului timișorean. Mă bucur că lucrez cu asemenea oameni. Și în continuare cu jucători care au contribuit la performanța de a accede în Liga I. Ne așteaptă un sezon competițional greu, un obiectiv pe care ni-l dorim cu toții realizabil. Avem jucători de care chiar dacă am fost nemulțumit după meciul din Cupă, mă pot declara satisfăcut pentru că știu că le stă la îndemână acest obiectiv. E adevărat aportul pe care treuie să ni-l aducem trebuie să fie consistent. Trebuie să răsplătim încrederea care ni s-a dat”, a declarat Velcea înaintea partidei cu UTA. Acesta a fost însoțit la prima conferință a noului club de Jackie Ionescu (vicepreședinte), Călin Rosenblum (manager sportiv) și Adrian Poparadu (căpitan ACS Poli).

„Strict la meciul cu UTA, e de notorietate acest derby, care în viziunea clubului Poli rămâne același, chiar dacă suntem un club nou. E un derby în care se naște rivalitatea, persistă dorința de victorie, va fi întotdeauna o ambiție superioară față de oricare alt meci. Poli și UTA vor etala două echipe competitive, cred că vom fi în număr cât mai mare la stadion, aș vrea ca toată suflarea timișoreană să susțină indiferent dacă s-au vehiculat tot felul de opțiuni personale”, a mai spus antrenorul timișorenilor.

Antrenorul „alb-negrilor” crede că partida nu va fi foarte diferită de cea din primăvară, când UTA s-a impus oarecum norocos la Timișoara, scor 1-0. „Nu va fi cu nimic diferit față de acum patru luni, o parte dintre jucătorii de atunci vor fi în teren. Noua echipă a Timișoarei are nevoie de un start pozitiv. Incărcătura acestui joc are conotații speciale. Dacă ar fi să analizăm jocul de atunci, victoria UTA-ei a fost norocoasă, au avut un singur șut pe poartă. Noi am avut șapte-opt ocazii. Mi-ar conveni să pierd și să promovez am zis atunci. Acum vreau să bat UTA și să promovez”, a concluzionat Valentin Velcea.

Tehnicianul se confruntă și cu o serie de accidentări și nu va putea miza sigur la jocul de luni pe Anițoiu. Goge în schimb e suspendat, ambii devenind indisponbili după jocul cu Șoimii Pâncota din Cupă și ambii sunt jucători U21. „Se mai pot îmtâmpla o serie de transferuri în viteză sau peste noapte. Și după meciul cu UTA, mai pot apărea jucători liberi”, a mai adăugat tehnicianul. Timișorenii speră ca Ovidiu Petre să-și pună până la urmă semnătura pe contractul cu ACS Poli.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

01 Sep. 2012, 19:32 Seria 2
Pe aceeași temă