Vâlcea – Brașov, încă o „finală” pentru play-off. „Jucăm pentru noi, jucăm pentru fani, jucăm pentru club”, e deviza „stegarilor”

Marius ANGHEL 25 Mar. 2016, 12:38 Seria 2
Vâlcea - Brașov, încă o

În penultima etapă a sezonului regulat, FC Brașov va juca sâmbătă, în deplasare, la CSM Râmnicu Vâlcea. Cu toate frământările din acest sezon, FC Brașov are șanse în continuare să prindă play-off-ul, iar cele două victorii consecutive, cu CS Mioveni și Olimpia Satu Mare, au făcut ca jucătorii lui Adrian Szabo să nu depindă de jocul rezultatelor contracandidatelor. Astfel, cu cel puțin patru puncte din meciurile cu Vâlcea și Șoimii Pâncota, „stegarii” au asigurată prezența în play-off, acolo unde brașovenii vor avea un avantaj, pentru că nu se vor lua în calcul rezultatele din meciurile cu FC Caransebeș și FC Bihor, echipe care au luat puncte Brașovului.

„Stegari” resuscitați

După meciul cu Olimpia Satu Mare, jucătorii au primit o zi liberă, iar joi au început pregătirea derbiului cu Vâlcea. „Jucăm pentru noi, jucăm pentru fani, jucăm pentru club”, este deviza jucătorilor brașoveni care nu au renunțat la luptă, asta cu toate că șansele să primească măcar un salariu sunt de domeniul fantasticului. „Poate dacă vom intra în play-off, cineva se va gândi și la noi”, este speranța exprimată de jucători. „Jucătorii sunt ok în ceea ce privește planul jocului și eu cred că vor fi conectați la miza meciului de la Vâlcea. S-a resuscitat ceva în ei la ultimele meciuri, astfel că vrem să ne menținem pe această linie și la ultimele două jocuri din campionat”, declară Szabo.

„Va fi un joc foarte greu din toate punctele de vedere”

Tehnicianul lui FC Brașov spune că meciul de la Vâlcea va fi unul foarte greu, dar își pune mari speranțe într-un rezultat favorabil. „Vom căuta prin evoluția noastră de la Vâlcea să obținem un rezultat favorabil care să ne mențină în cursa interminabilă pentru accederea în play-off. Față de turul campionatului, Vâlcea a suferit câteva modificări la nivelul lotului. Am studiat și jocurile lor din acest an, dar eu iau în calcul și valoarea antrenorului Alexandru Pelici, care știu ca pregătește jocurile foarte bine. Probabil că rezultatul meciului cu Șoimii Pâncota îi va face pe vâlceni să fie mult mai atenți și mai deciși în meciul cu noi. Va fi un joc foarte greu din toate punctele de vedere, dar noi vom căuta să jucăm cât mai bine și să obținem un rezultat bun. Probabil că la un meci egal la Vâlcea vom depinde și de alte rezultate, dar să nu uităm că mai avem încă un meci, cel cu Pâncota de acasă”, a spus Adrian Szabo.

Pentru meciul de la Vâlcea, Szabo nu va putea conta pe serviciile lui Poverlovici, Bruno Madeira, Vlad Munteanu și Livan, toți accidentați.

Pelici: „Cu Brașovul, încă o finală”

De cealaltă parte, Alexandru Pelici, antrenorul celor de la Vâlcea, spune că meciul cu FC Brașov este o adevărată finală. „Am trecut de un hop cu Pâncota, mai avem unul. Dacă vrem play-off, trebuie să învingem Brașov sau Baia Mare. Sper să nu fim euforici, sâmbătă avem încă o finală, deocamdată nu avem îndeplinit obiectivul, mai avem două jocuri, ne jucăm șansa până la capăt”, a spus Alexandru Pelici.

Meciul CSM Râmnicu Vâlcea – FC Brașov, contând pentru etapa a 25-a din Seria a II-a a Ligii 2, se va disputa sâmbătă, de la ora 13:00. În tur, „stegarii” s-au impus cu 3-2, în ultimele minute ale jocului, în spatele stadionului sărind în aer o fabrică de pâine.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 25 Mar. 2016, 12:38 Seria 2
Pe aceeași temă