Utiștii au intensificat antrenamentele. Încă doi juniori au fost (re)chemați la prima echipă pentru a-l suplini pe Botiș. Căpitanul ar putea avea parte de o surpriză

Marius ANGHEL 01 Jul. 2016, 12:12 Seria 2

De acum este clar, echipa fanion a Aradului merge pe continuitate. În afara lui Sorin Botiș care s-a retras din activitatea comptețională, restul componenților lotului a rămas pe loc. Sau cel puțin în această primă săptămână, pe care UTA o termină cu două antrenamente zilnice și un meci de verificare în Ungaria. Acesta e programat sâmbătă, la ora 18, împotriva lui Balmazujvaros FC, formație ce a terminat pe locul 5 ediția trecută de campionat în eșalonul secund.

Cum întăririle din rândul fotbaliștilor experimentați întârzie să apară, „alb-roșii” au mai apelat și la alți juniori de la echipa ce a luat trofee în ultima lună. După Mara, Jorza, Tănase, Covaci, Costin, Man și Petre, de joi s-au mai prezentat la program și anume Rafael Iuga și Dennis Lazăr. Cei doi au făcut cuplu în centrul defensivei la Supercupa de la Mogoșoaia timp de 80 de minute, după ce Petrache se accidentase. Este evident că se caută o soluție internă pentru locul lăsat gol în defesivă de căpitanul Botiș, o variantă în acest sens fiind și (ceva) mai experimentatul Erich Wild.

Până la plecarea în cantonamentul din Austria, „alb-roșii” mai dispută două amicale, în afara celui de peste două zile. Miercuri, în Arad sosește o altă formație din Ungaria, Nyiregyhaza Spartacus FC, proaspăt promvată în NB II. În fine, pe 9 iulie, „Bătrâna Doamnă” joacă la Debrecen, cu prim-divizionara maghiară ce va juca în preliminariile Europa League. După aceste trei partide, tehnicienii Nagy, Todea, Păcurar și Țapoș vor decide lotul ce va fi deplasat în Țara lui Mozart, care, în proporție de 95 la sută, va fi și cel cu care se va aborda noua ediție a ligii secunde la fotbal.

Botiș, în locul lui Stupar la UTA II?

Altfel, după ce s-a aflat că Dan Stupar va da, cel mai probabil, curs ofertei venite de la FRF pentru încadrarea în corpul de antrenori de la Centrul de Excelență Deva, conducerea „Bătrânei Doamne” se gândește să-i încredințeze lui Sorin Botiș echipa secundă a clubului.

UTA II se confundă, practic, cu generația de 97-98, ce a adus, recent, cele două trofee în vitrina clubului, generație pe care fostul căpitan o cunoaște, de altfel, destul de bine.

Acum, rămâne de văzut dacă Roland Nagy și însuși Sorin Botiș vor agrea această decizie și asta pentru că, inițial, și-ar fi dorit să continue colaborarea la prima echipă. În plan era rămânerea lui „Sore” ca parte importantă a vestiarului și implicit în postura component al delegației arădene în deplasările oficiale, iar sarcina de la UTA II nu i-ar permite acest lucru.

Dar, o decizie în acest sens se va lua în a doua jumătate a lunii iulie, când și juniorii (alții decât cei reținuți la prima echipă) revin din vacanță, iar Botiș din concediul pe care și-l petrece cu fetița în Ungaria și Croația.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 01 Jul. 2016, 12:12 Seria 2
Pe aceeași temă