UTA se descompune

Sebastian Siclovan 04 Feb. 2009, 10:40 Seria 2
UTA se descompune

Deși unii jucători sunt liberi de contracte, iar alții urmează să-și obțină dezlegările de angajamente, foarte mulți au dificultăți în a-și găsi echipe. Cei mai norocoși au fost Ibeh și Mihuț, care s-au întors în Liga I, unde este foarte posibil să ajungă și Cristi Todea.
După aproximativ zece zile, timp în care au stat în așteptarea unui răspuns legat de viitorul clubului UTA, cei mai mulți dintre componenții lotului s-au împrăștiat pe la diverse cluburi din țară. Unii sunt și acum în dificultate în ceea ce privește identificarea unui nou loc de muncă, motiv pentru care au ales să se pregătească cu formații obscure până la găsirea unui nou contract, puțini au deja echipe, alți câțiva fiind în faza discuțiilor.

Ibeh și Mihuț, cei mai norocoși

John Ibeh și Dorin Mihuț se numără printre utiștii norocoși. Cei doi au avut ocazia să prindă contracte la nivelul primului eșalon. Ibeh a fost preluat urgent de oficialii Oțelului Galați, care au ajuns la fostul atacant al Bătrânei Doamne prin intermediul lui Dino Eze. Nigerianul, care are o legătură de rudenie cu Eze, a semnat un contract pe trei ani și jumătate cu formația gălățeană și candidează pentru un post în linia de atac a formației antrenate de Petre Grigoraș.  Dorin Mihuț a ajuns la un acord verbal cu formația Poli Iași. Bihoreanului, declarat liber de contractul cu UTA, i s-a oferit un angajament pe șase luni cu Poli Iași, cu o clauză de prelungire pe încă două sezoane. Mihuț a anunțat că va accepta oferta.  Mai este și cazul lui Bogdan Toc, junior care a ajuns înapoi la Atletico Arad, fiind direcționat spre Gloria, din cauza faptului că UTA n-a plătit suma de transfer pentru el.

Florin Dan încearcă la Nyiregyhaza

În rest, alți foști componenți ai lotului utist n-au semnat cu alte cluburi și nici n-au ajuns la acorduri verbale. Florin Dan, liber de contract și după ce comisia FRF a judecat apelul depus de UTA, s-a îndepărtat de liderul seriei a doua din Liga II, Unirea Alba Iulia, din cauza salariului mic care i-a fost propus. Din informațiile pe care le deținem, Florin Dan încearcă un angajament în Ungaria, la formația pentru care evoluează și Bogdan Apostu, Nyiregyhaza. Oficialii grupării maghiare i-au cerut o scurtă perioadă de probă, cu care Florin Dan a fost de acord și rămâne ca maghiarii să se pronunțe în privința lui.

Huțan e orientat spre Ungaria, Mârne are discuții cu „U” Cluj

Tot o pistă din Ungaria încearcă, din informațiile pe care le deținem, și portarul nr. 1 al UTA-ei din turul campionatului, Sebastian Huțan. Liber și el de contract după apelul depus de clubul arădean, Huțan așteaptă o confirmare din partea unei formații importante a campionatului maghiar, însă rămâne de văzut ce va urma pentru el. Teoretic, după cum a apărat în tur, lui Huțan nu ar trebui să-i fie greu să-și găsească echipă, chiar dacă cu mare dificultate va mai beneficia de salariul pe care l-a avut la UTA.
Celălalt portar senior al UTA-ei, Marius Mârne, se află în discuții cu Universitatea Cluj, numai că și acolo sunt probleme de ordin financiar și nimic nu este sigur deocamdată.

Mediaș sau Bistrița pentru Todea

Spre Liga I din România se îndreaptă și Cristian Todea, care ar putea să-i aibă ca adversari, în primăvară, pe Ibeh sau Mihuț. Două grupări și-au manifestat interesul, la modul serios, față de căpitanul Bătrânei Doamne: Gaz Metan Mediaș și Gloria Bistrița. Din informațiile pe care le deținem, Todea urmează să poarte discuții finale cu reprezentanții celor două cluburi și, eventual, să aleagă propunerea care crede că i se potrivește cel mai bine.

Mediaș sau CFR Timișoara pentru Buican?

Tatonări cu Gaz Metan Mediaș are și fundașul central Doru Buican. Clubul UTA i-a eliberat un document care îi permite să se antreneze sub comanda lui Cristian Pustai, la Gaz Metan Mediaș, dar rămâne de văzut ce decizie va lua tehnicianul formației din județul Sibiu. În cazul în care Buican nu va reuși să impresioneze la Mediaș, are și varianta CFR Timișoara, unde a fost propus prin intermediul unui impresar, dar varianta este probabil una de rezervă pentru fotbalist.

M. Gheorghe, Ilin și M. Ilie au cotit-o spre Jiul Petroșani

Trei ex-utiști au șanse să rămână în seria a doua a Ligii II, dar la Jiul Petroșani. Este vorba despre Mircea Gheorghe, Alin Ilin și Mircea Ilie. Toți trei au solicitat clubului UTA documente în baza cărora să poată participa la antrenamentele formației din valea Jiului până în momentul în care devin liberi de contracte, toți fiind în curs de-a obține acest statut. Mircea Gheorghe și Alin Ilin au mai evoluat pentru Jiul Petroșani, unde au aduși de Ionuț Chirilă.

Bălan se antrenează la Tunari în așteptarea unei oferte

Ionuț Bălan nu are deocamdată echipă nouă. Fostul fundaș al UTA-ei se află în discuții cu oficialii unor grupări, dar cel puțin până ieri n-a ajuns la un numitor comun. Din acest motiv, Bălan a ales să-și continue pregătirea de iarnă alături de formația din localitatea Tunari, până la clarificarea situației sale.

Văsâie se pregătește la Câmpia Turzii

Dacă despre Bălan este foarte greu de crezut că va rămâne la Tunari, Cosmin Văsâie a avut o opțiune curioasă, cel puțin. Fostul fundaș stânga se află în pregătiri cu formația Mechel Câmpia Turzii, ai cărei oficiali au anunțat recent că au renunțat la ideea retragerii din campionat, găsind resurse financiare pentru a termina actuala ediție de campionat.

Portughezii n-au mai dat semne de viață, iar Radovanovic e în Serbia la recuperare

Despre cei doi portughezi, Edson și Simao nu se știe nimic la nivelul clubului UTA. Ei au anunțat că au apelat la FIFA pentru a deveni liberi de contracte, gruparea arădeană n-a fost notificată în acest sens, și nici FRF n-a informat Bătrâna Doamnă vizavi de cei doi.
Un alt stranier al UTA-ei, Branko Radovanovic s-a prezentat la reunirea lotului, a petrecut câteva zile la Arad, și s-a întors în Serbia. El i-a anunțat pe oficialii clubului că va lipsi pentru 12 zile, timp în care va efectua o recuperare după intervenția chirurgicală suferită recent.
 

Sebastian Siclovan 04 Feb. 2009, 10:40 Seria 2
Pe aceeași temă